Slik rengjør du en PS4

Å vite hvordan du rengjør en PS4 kan være nyttig hvis den slutter å fungere skikkelig, eller hvis viften er for høy. Du bør også rense konsollene før du selger PS4-en eller gir den bort.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for den originale PlayStation 4, PS4 Pro og PS4 Slim-modellene.


Når bør du rengjøre en PS4

Selv om PlayStation 4 er solid bygget, kan det samle seg støv inne i konsollen over tid. Rengjøring av PS4-en kan bidra til å forhindre maskinvarefeil på grunn av overoppheting. Hvis du kan høre at PS4-viften er i gang, er det et godt tegn på at den må rengjøres. En god rengjøring kan også være til hjelp dersom PS4-en ikke kobler seg til Wi-Fi.

Du trenger ikke å rengjøre inne i PS4-en din med mindre du merker ytelsesproblemer, som for eksempel konsoller som går varm eller plutselig slås av. Hyppig overoppheting kan forårsake permanent skade på PS4-maskinvaren, så du bør da åpne PS4-en og rengjøre viftene så snart som mulig.

Åpning av PS4-en annullerer garantien. Hvis du kjøpte en PS4 i det siste året, kan du kontakte Sony PlayStation kundestøtte for å rapportere problemer med konsollene.


PS4 rengjøringssett

Du trenger følgende ting for å rengjøre PS4 grundig innvendig og utvendig:

  • En T8 eller T9 Torx skrutrekker
  • En liten stjerneskrutrekker
  • Tørr mikrofiberklut
  • Bomullspinner
  • En myk tannbørste
  • En boks med trykkluft

Når du rengjør utsiden av en PS4, må du bruke mikrofiberkluter for å unngå å skade konsollen. For å fjerne smuss kan du bruke en klut og en blanding av vann og isopropylalkohol.

Forsikre deg om at området der du holder PS4-en forblir rent slik at konsollen ikke samler støv.


Slik rengjør du en PS4, PS4 Pro eller PS4 Slim

Bildene nedenfor er av en PS4 Slim-modell, men du kan følge disse instruksjonene for å rengjøre hvilken som helst PlayStation 4-konsoll:

  1. Forsikre deg om at PS4-en er slått av og at alt er koblet fra.
  2. Bruk trykkluften til å rense ut USB-portene på forsiden av konsollen, portene på baksiden og ventilasjonene langs siden av enheten. Bruk forsiktig en tannbørste eller bomullspinner for å fjerne gjenværende smuss.

    Hold boksen med trykkluft oppreist og femten centimeter unna konsollen for å forhindre at fukt kommer inn i de interne komponentene på PS4-en.

  3. For å fjerne det ytre kabinettet, løft forsiktig opp under toppdekselet på PS4-en fra fronten av konsollen. Rengjør støv i topplokket med en klut.

    For å åpne en original PS4-modell, må du fjerne garantiklistermerket på baksiden av konsollen og bruke en T8- eller T9 Torx-skrutrekker for å fjerne skruene.

  4. Sett fingeren på midten av viften for å holde den på plass, og bruk deretter trykkluft i korte spruter for å blåse støv ut av viften.

    Ikke la viften snurre mens du blåser luft på den. En roterende vifte kan forårsake elektrisk kortslutning.

  5. Bruk stjerneskrutrekkeren til å fjerne det sorte plastdekselet nær bakenden av konsollen.

    Skruene er på forskjellige steder på den originale PS4-modellen. Bruk T8 eller T9 Torx skrutrekker sammen med stjerneskrutrekker for å fjerne dem alle.

  6. Bruk T8 eller T9 Torx-skrutrekker for å fjerne skruene som holder metallplaten under plastdekslet på plass.

  7. Skru ut de gjenværende skruene, og løft deretter platen som dekker viften, slik at du kan rense ut PS4-interiøret med trykkluft og tannbørsten. Sett inn en vattpinne mellom bladene på viften for å holde den på plass slik at den ikke snurrer mens du rengjør de andre komponentene.

    På den originale PS4-modellen må du fjerne strømforsyningen. Løft den forsiktig opp og legg den til side. Vær forsiktig så du ikke kobler fra kabelen.

  8. La det indre i konsollen lufttørke i en halv time, og sett deretter sammen PS4.

Slik rengjør du en PS4-kontroller

Hvis kontrolleren din oppfører seg kinkig, må du sørge for at den er riktig synkronisert med PS4. Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å rengjøre den.

Koble fra kablene og blåse trykkluft over kontrolleren. Sørg for å få spaltene rundt knappene, analoge pinner og porter, og tørk deretter av forsiden til kontrolleren med en tørr mikrofiberklut. Bruk en fuktig klut om nødvendig, men vær forsiktig så du unngår ladeportene eller hodetelefonkontakten. La kontrolleren tørke før du kobler noe til portene.

Hvis rengjøring av kontrolleren ikke løser problemene dine, kan du prøve å tilbakestille PS4-kontrolleren.

Legg igjen en kommentar