Hvordan sette opp Finn min iPhone på iPhone

Hvis iPhone eller iPod Touch har blitt forlagt, mistet eller stjålet, har det ikke nødvendigvis gått for godt. Hvis du setter opp Finn min iPhone på enheten før den forsvinner, kan du kanskje få den tilbake eller i det minste hindre personen som har den i å få tilgang til dataene dine. Det er viktig at du aktiverer Finn min iPhone før enheten din forsvinner.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for iPhones og andre iOS-enheter som kjører iOS 8 eller nyere. Tidligere versjoner av iOS, som begynte med iOS 5 da Apple introduserte Find My iPhone, følger lignende instruksjoner.


Hva er Finn min iPhone?

Finn min iPhone er et verktøy som finner tapte eller stjålne iPhones. Den bruker innebygde GPS- eller posisjonstjenester på enheten for å finne den på et kart. Den låser en enhet eller sletter alle data fra en enhet over internett for å forhindre at en tyv får tilgang til dataene dine. Hvis enheten din går tapt, kan du bruke Finn min iPhone for å få enheten til å spille av en lyd. Lytt etter lyden for å finne enheten.

Hero Images / Getty Images

Finn min iPhone er en gratis del av iCloud. Den er tilgjengelig på iOS 5 eller nyere på iPhone 3GS og nyere, tredje generasjons iPod touch og nyere, og iPad.


Konfigurer Finn min iPhone 

Alternativet for å konfigurere Finn min iPhone er en del av den første installasjonsprosessen for iPhone. Du har kanskje aktivert det da. Hvis ikke, følg disse trinnene for å slå den på.

Når du logger på enheten din med Apple-ID-en din, slås iCloud automatisk på. Slik sjekker du iCloud-innstillingene eller for å slå på iCloud:

  1. Gå til innstillinger.

  2. Trykk på navnet ditt.

  3. Plukke ut iCloud.

  4. Apper som bruker iCloud seksjon, bla til Find My iPhone.

    Web 

  5. Hvis Finn min iPhone er slått av, trykk på Find My iPhone.

  6. Find My iPhone på skjermen, slå på Find My iPhone vekslebryter.

     Web

  7. I noen versjoner av iOS kan du bli bedt om å gjøre det Send siste plassering når enheten er i ferd med å gå tom for batteristrøm. Finn min iPhone fungerer ikke på enheter uten batteristrøm. Velg for å sende den sist kjente plasseringen av enheten til Apple On.

Etter at du har konfigurert Finn min iPhone på telefonen, setter du den opp på andre kompatible enheter du eier for å holde innholdet oppdatert på alle enhetene dine.

Avhengig av hvilken versjon av iOS du kan se en melding som bekrefter at du forstår at dette verktøyet slår på GPS-sporing av iPhone. GPS-sporing er for deg å bruke, ikke for noen andre til å spore bevegelsene dine. Trykk på Allow for å slå på Finn min iPhone.


Slik bruker du Finn min iPhone

Når iPhone forsvinner, enten fordi den ble forlagt eller stjålet, kan du bruke Finn min iPhone med iCloud for å finne enheten.

  1. Åpne en nettleser, gå til iCloud.com, og logg på med Apple-ID-en din, som også er din iCloud-konto-ID.

     Web

  2. Plukke ut Finn iPhone. Du kan bli bedt om å oppgi passordet ditt igjen.

     Web

  3. iCloud finner iPhone og andre kompatible enheter som er konfigurert med Finn min iPhone og viser disse enhetene på et kart. En grønn prikk indikerer at enheten er online. En grå prikk betyr at den er frakoblet.

     Web

    Alle iOS-enheter støtter Find My iPhone, sammen med Mac-datamaskiner og Apple Watch. AirPods kan lokaliseres hvis de er paret med og i nærheten av en iOS-enhet.

  4. Plukke ut Alle enheter og velg den manglende iPhone for å vise den på kartet.

     Web

  5. Velg ett av disse alternativene:

    • Spill lyd: Hvis du mistenker at iPhone er i nærheten, velger du Spill lyd og følg lyden til iPhone.
    • Tapt modus: Låser og sporer iPhone.
    • Slett iPhone: Fjerner personlig informasjon på iPhone eksternt.

    Web

  6. Ta tiltak for å finne og hente iPhone.


Slå av Finn min iPhone

For å slå av Finn min iPhone, trykk på innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Find My iPhone og slå av Finn min iPhone.

I iOS 7 og oppover skriver du inn passordet for iCloud-kontoen som brukes på enheten. Denne funksjonen, kalt Activation Lock, forhindrer at tyver slår av Finn min iPhone for å skjule enheten fra tjenesten.

Legg igjen en kommentar