Analyser datatabeller fra nettet ved hjelp av Microsoft Excel

En lite kjent funksjon i Excel er dens evne til å importere websider. Hvis du kan få tilgang til data på et nettsted, er det enkelt å konvertere det til et Excel-regneark hvis siden er riktig konfigurert. Denne importfunksjonen hjelper deg med å analysere nettdata ved hjelp av Excels kjente formler og grensesnitt.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 og Excel for Mac.


Importer data fra en webside

Excel er et regnearkprogram som er optimalisert for å evaluere informasjon i et todimensjonalt rutenett. Hvis du skal importere data fra en webside til Excel, er det beste formatet som en tabell. Excel importerer hver tabell på en webside, bare spesifikke tabeller, eller til og med all teksten på siden.

Når de importerte nettdataene ikke er strukturert, krever det restrukturering før du kan jobbe med dem.

Importer dataene (Excel for PC)

Etter at du har identifisert nettstedet som inneholder informasjonen du trenger, kan du importere dataene direkte til Excel ved hjelp av fra Web verktøyet med bare noen få klikk, og tilpasser importalternativene underveis.

Slik importerer du en datatabell fra nettet på en PC:

  1. Åpen Excel.

  2. Velg Data fanen og velg fra Web i Get & Transform Data-gruppen. Dialogboksen Fra nettet åpnes.

  3. Plukke ut grunn~~POS=TRUNC, skriv eller lim inn URL i boksen, og velg OK. Hvis du blir bedt om det, velger du å Koble til nettstedet.

  4. I tabellen Navigator velger du tabellene du vil importere. Excel isolerer innholdsblokker (tekst, tabeller og grafikk) hvis de vet hvordan de skal analyseres. Hvis du vil importere mer enn ett dataelement, merker du av for Velg flere elementer.

  5. Etter at du har valgt en tabell, vises en forhåndsvisning på høyre side av boksen. Hvis det er tabellen du vil, velger du Laste. Tabellen vises i et nytt regneark.

  6. På høyre side av skjermen vises Spørringer og tilkoblinger rute. Hvis du har importert flere tabeller, velger du en tabell fra spørrings- og tilkoblingsruten for å vise den.

Rediger data før du importerer dem

Hvis datasettet du vil ha, er veldig stort eller ikke er formatert etter dine forventninger, kan du endre det i spørringseditoren før du laster inn dataene fra nettstedet til Excel.

I Navigator-boksen velger du Transformer data istedenfor Laste. Excel laster tabellen inn i spørreredigereren i stedet for regnearket. Dette verktøyet åpner bordet i en spesialboks som lar deg:

  • Administrer spørringen
  • Velg eller fjern kolonner og rader i tabellen
  • Sorter data
  • Del kolonner
  • Gruppere og erstatte verdier
  • Kombiner tabellen med andre datakilder
  • Juster parametrene i tabellen

De Query Editor tilbyr avansert funksjonalitet som er mer lik et databasemiljø (som Microsoft Access) enn de kjente regnearkverktøyene i Excel.

Arbeid med importerte data

Etter at nettdataene dine er lastet inn i Excel, har du tilgang til båndet for spørringsverktøy. Dette nye settet med kommandoer støtter redigering av datakilder (gjennom spørreredigereren), oppdateres fra den opprinnelige datakilden, slår sammen og tilføyes med andre spørsmål i arbeidsboken, og deler skrapede data med andre Excel-brukere.


Importere dataene (Excel for Mac)

Du kan ikke importere data fra et nettsted til Excel for Mac. Du må lagre nettstedet på datamaskinen din ved hjelp av nettleseren din Lagre som funksjon. Etter at du har lagret nettstedet, importerer du sidens HTML-data til et Excel-regneark med følgende metode:

  1. Åpen Excel.

  2. Plukke ut Data > Fra HTML.

  3. Naviger til plasseringen til den lagrede HTML-websiden din, velg den og velg Åpen.

  4. Excel importerer automatisk hele websiden til en ny arbeidsbok. Herfra kan du rydde opp i diagrammet slik at det bare inkluderer de nødvendige dataene.

Mens Fra HTML metoden for Mac er ikke så ren eller kontrollert som fra Web alternativ for PC, lar det fremdeles importere data fra en webside til et Excel-regneark.

Legg igjen en kommentar