IGS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med IGS-filtypen er sannsynligvis en IGES Drawing-fil som brukes av CAD-programmer for å lagre vektorbildedata i et ASCII-tekstformat.

IGES-filer er basert på IGES (Initial Graphics Exchange Specification) og pleide å være en mye brukt standard for overføring av 3D-modeller mellom forskjellige CAD-applikasjoner. Imidlertid er mange programmer også avhengige av STEP 3D CAD-format (.STP-filer) for samme formål.

Noen filer som ender på .IGS kan i stedet være Indigo Renderer Scene-filer som brukes av enten Indigos Renderer eller RT-program. Etter å ha blitt eksportert fra et 3D-modelleringsprogram som Blender, Maya, Revit, etc., blir disse IGS-filene importert til Indigo-programvaren for å generere et fotorealistisk bilde.

IGS er også et akronym for teknologibetingelser som ikke er relatert til disse filformatene, som interaktivt grafikkundersystem, integrert gateway-server, IBM Global Services og integrert spillsystem.


Hvordan åpne en IGS-fil

Du kan åpne en IGS-fil i Windows med:

  • IGS Viewer
  • eDrawings Viewer
  • ABViewer
  • AutoVue
  • SketchUp
  • Vector

En rekke andre IGS filvisningsprogrammer inkluderer:

  • Autodesk's Fusion 360
  • AutoCAD
  • CATIA
  • Solid Edge
  • SOLIDWORKS
  • Lerret X
  • TurboCAD Pro

Du trenger kanskje et IGS-plugin med noen av disse programmene før du kan importere filen. Hvis du for eksempel åpner IGS-filen i SketchUp, kan du prøve å installere SimLab IGES-importøren.

FreeCAD er en gratis IGS-åpner for Mac og Linux. TurboCAD Pro- og Vectorworks-programmene som er koblet ovenfor, kan også åpne en IGS-fil på macOS.

Det er også online IGS-seere som lar deg laste opp filen din for å se den online. Autodesk Viewer, ShareCAD og 3D Viewer Online er noen få eksempler. Siden disse tjenestene kjøres via en nettleser, betyr det at du kan bruke dem til å åpne IGS-filen på Mac, Windows eller ethvert annet system, inkludert mobile enheter.

Å åpne en IGS-fil i noen programmer kan bare være mulig etter at den er konvertert til et annet filformat som programmet kan lese / importere. Se IGS-omformerne nedenfor for mer informasjon.

Du kan også åpne en IGS-fil med hvilken som helst teksteditor på hvilket som helst operativsystem, men det er bare nyttig hvis du vil se alle tallene og bokstavene som beskriver filen. Notepad ++, for eksempel, kan vise teksten i en IGS-fil, men husk at å gjøre dette ikke lar deg faktisk bruke IGES Drawing-filen på vanlig måte.

Hvis IGS-filen du har, er i Indigo Renderer Scene-filformat, kan du åpne den på en Windows-, Mac- eller Linux-datamaskin med Indigo Renderer eller Indigo RT.


Hvordan konvertere en IGS-fil

De fleste av IGS-åpnerne ovenfra kan sannsynligvis konvertere en IGS-fil til et nytt filformat. eDrawings Viewer kan for eksempel eksportere IGS-filen din til EPRT, ZIP, EXE, HTM og et antall bildefilformater som BMP, JPG, GIF og PNG.

CAD Exchanger er en IGS-omformer for macOS, Linux og Windows som støtter et stort utvalg av eksportformater. Den lar deg konvertere IGS til STP / STEP, STL, OBJ, X_T, X_B, 3DM, JT, WRL, X3D, SAT, XML, BREP og noen få forskjellige bildefilformater.

For å åpne IGS-filen din i Revit og lignende applikasjoner, kan det først kreves at den eksisterer i DWG-format. Du kan konvertere IGS til DWG med AutoCAD og noen andre Autodesk-programmer, som Inventor, Maya, Fusion 360 og Inventor.

En IGS til DXF-konvertering kan også utføres med disse Autodesk-programvarene.

makexyz.com har en gratis online IGS til STL-omformer som du kan bruke til å lagre IGES Drawing-filen i stereolithografi-filformatet.

Prøv å bruke filet menyen i Indigo Renderer hvis du trenger å konvertere den slags IGS-fil til et nytt filformat. Det er mest sannsynlig en Eksport or Lagre som alternativet der.


Åpner filen fortsatt ikke?

Hvis filen din ikke åpnes med programmene nevnt ovenfor, eller ikke vil lagres når du prøver å konvertere den med en IGS-omformer, kan du prøve å dobbeltsjekke filtypen. Forsikre deg om at suffikset står ".IGS" og ikke bare noe som er stavet på samme måte.

For eksempel kan en IGX-fil lett forveksles med en IGS-fil selv om IGX-filer er i et helt annet filformat - iGrafx Document-formatet, og dermed krever et iGrafx-program for å åpne den.

Det samme kan sies for mange andre filutvidelser som IGR, IGC, IGT, IGP, IGN og IGMA.

Den grunnleggende ideen her er å sørge for at du undersøker programmer som kan åpne filen du faktisk har. Hvis du for eksempel har en IGT-fil og ikke en IGS-fil, kan du se etter IGT-filåpnere, omformere osv.

Hvis du faktisk har en IGS-fil som ikke åpnes med noen av programmene ovenfra, kan du kjøre den gjennom et tekstredigeringsprogram for å se om du kan finne tekst i filen som gir bort filformatet eller programmet som ble brukt til å bygge den.


Legg igjen en kommentar