EX_-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med EX_-filtypen er en komprimert EXE-fil. Dette formatet lagrer en EXE-fil med mindre størrelse for å spare lagringsplass. Du kan også finne EX_-formatet i komprimerte installasjonsfiler du laster ned fra internett.

Windows kan ikke kjøre en EX_-fil. For eksempel kan du ikke ved et uhell åpne en EX_-fil for å kjøre programmet før filtypen blir omdøpt til EXE.

Vær veldig forsiktig når du åpner kjørbare filer. Disse filene kan være ekstremt farlige for systemet ditt, personlige data og generell sikkerhet. Åpne aldri en kjørbar fil som er sendt til deg via e-post, eller at du ikke eksplisitt vet hva den gjør.


Hvordan åpne en EX_-fil

Du må først konvertere EX_-filen til en EXE-fil før du kan kjøre filen. Du kan gjøre det med utvide kommando fra Windows ledetekst.

Hvordan åpne kommandoprompt i alle versjoner av Windows

For at denne kommandoen skal fungere, må du imidlertid sørge for at ledeteksten fungerer i riktig mappe. Etter at du har åpnet ledeteksten, bruk dir-kommandoen til å endre katalogen til den som har EX_-filen.

Skriv deretter inn denne kommandoen, og erstatt filen.ex_ med navnet på EX_-filen du vil utvide (den andre filen.exe er navnet du vil gi den utvidede filen):

utvide file.ex_ file.exe

Den nye EXE-filen blir opprettet som navngitt. Det vil ikke bli gjort noen endringer i den opprinnelige EX_-filen.

Et annet alternativ for å skrive inn utvidelseskommandoen er å åpne ledeteksten og skrive utvide etterfulgt av et mellomrom. Dra deretter EX_-filen til ledeteksten og slipp den. Dette trikset fyller automatisk plasseringen og navnet på EX_-filen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, må du sørge for at du virkelig har å gjøre med en EX_-fil. Noen filutvidelser ser veldig like ut, og hvis du forvirrer en annen fil for en som ender på EX_, og prøver å åpne den som du leste ovenfor, vil den sannsynligvis ikke fungere i det hele tatt.

Noen eksempler på lignende filutvidelser inkluderer EX4, EXO, EXP (Symbols Export) og EX (Euphoria Source Code). Hvis du har noen av disse filene, trenger du sannsynligvis et annet program på datamaskinen din for å åpne / redigere / konvertere det.

Legg igjen en kommentar