ITL-fil (hva det er og hvordan du åpner en

En fil med ITL-filtypen er en iTunes Library-fil, brukt av det populære Apple iTunes-programmet. iTunes bruker ITL-filen for å holde oversikt over sangrangeringen, filene du har lagt til i biblioteket ditt, spillelister, hvor mange ganger du har spilt hver sang, hvordan du har organisert media og mer.

ITDB-filer, så vel som en XML-fil, blir normalt sett ved siden av denne ITL-filen i standard iTunes-katalogen.

Cisco Unified Communications Manager (CallManager) bruker også ITL-filer, men de er Initial Trust List-filer og har ingenting å gjøre med iTunes eller musikkdata.


Hvordan åpne en ITL-fil

Å åpne en ITL-fil starter iTunes, men viser ikke annen informasjon enn mediefilene i biblioteket ditt. I stedet bruker iTunes ITL-filen ved å lese / skrive til den fra en bestemt mappe.

Med andre ord, du trenger ikke å åpne en ITL-fil i iTunes fordi du ikke trenger å faktisk bruke den som om du vil bruke iTunes til å spille av en lydfil.

Cisco Unified Communications Manager har blitt pensjonert, så vi har ikke en nedlastingskobling for det.

Hvordan konvertere en ITL-fil

Det er ingen måte å konvertere en iTunes-bibliotekfil til noe annet format fordi ITL-filen inneholder informasjon i binær, og iTunes er det eneste programmet som bruker informasjonen den lagrer.

Dataene som ITL-filen lagrer kan være nyttige å trekke ut, og det kan være grunnen til at du kanskje vil "konvertere" den, men det er heller ikke mulig direkte fra ITL-filen. Se XML-diskusjonen nedenfor for mer om en mulig løsning på problemet.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det er mulig du ikke egentlig har å gjøre med en ITL-fil. Hvis det ikke virker relatert til iTunes eller et Cisco-program, leser du sannsynligvis filtypen.

ITT, for eksempel, er filtypen som brukes til IconTweaker Theme-filer. De har ingenting å gjøre med iTunes-musikk eller et Apple-program i det hele tatt. De er laget av IconTweaker og brukes til å lagre ikoninnstillinger.

Typelib Generated C / C ++ Inline-filer som bruker TLI-filtypen, er et annet eksempel på en fil som lett kan forveksles med en ITL-fil.


Mer informasjon om ITL-filen

Den nåværende versjonen av iTunes bruker filnavnet iTunes Library.itl mens eldre versjoner brukte iTunes Music Library.itl (selv om sistnevnte beholdes selv etter oppdateringer til iTunes).

iTunes lagrer denne filen i en bestemt mappe, avhengig av operativsystem:

  • C: Brukere Musikk iTunes i Windows 10/8/7
  • / Brukere / / Musikk / iTunes / i macOS

Nyere versjoner av iTunes oppdaterer noen ganger måten iTunes-biblioteksfilen fungerer på, i så fall oppdateres den eksisterende ITL-filen og den gamle kopieres til en sikkerhetskopimappe.

Noen feil vist i iTunes kan indikere at ITL-filen er ødelagt eller ikke kan leses av en eller annen grunn. Sletting av en ITL-fil løser normalt slike problemer fordi gjenåpning av iTunes vil tvinge den til å opprette en ny fil. Det er helt trygt å slette ITL-filen (det fjerner ikke de faktiske mediefilene), men du mister all informasjon iTunes er lagret i filen, som rangeringer, spillelister osv.


Legg igjen en kommentar