Hvordan fikse Steam Broadcast fungerer ikke

Broadcast-funksjonen på Steam lar deg streame spillingen din uten å installere ekstra programvare. Når Steam Broadcast ikke fungerer, kan du ikke se vennespill på Steam, og de kan ikke se deg.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Steam-klienten for Windows, macOS og Linux.

imran kadir fotografering / Moment / Getty


Årsaker til at dampkringkasting ikke fungerer

Broadcast-funksjonen krever en datamaskin som er kraftig nok til å kode video i sanntid og en høyhastighets internettforbindelse. Hvis du er sikker på at maskinvarebegrensninger ikke forårsaker problemet, kan det være andre problemer som påvirker datamaskinen og nettverksmaskinvaren. Antivirus- og brannmurprogramvare kan også forstyrre Steam Broadcast. Alternativt kan det hende du må justere Steam-innstillingene.

Hvis du ikke kan se vennespillet ditt på Steam, må du sørge for at nettleseren din er kompatibel med Steam Broadcast.


Slik løser du problemer med Steam Broadcast

For å få Steam Broadcast til å fungere igjen, følg hvert av disse trinnene i rekkefølge. Etter hvert trinn, sjekk om Steam Broadcast fungerer.

  1. Forsikre deg om at Steam Broadcast er slått på. Navigere til Damp > innstillinger > kringkasting og sjekk Personvernsinnstilling. Velg Alle kan se spillene mine hvis du vil gjøre Steam Broadcast tilgjengelig for publikum.

  2. Slå på kringkastingsstatusindikatoren. Det er mulig å kringkaste uten å se indikatoren. Navigere til Damp > innstillinger > kringkastingog velg Vis alltid Live-status alternativ. Dette alternativet viser en Bo indikator øverst til høyre på skjermen når du sender.

  3. Endre innstillingene for streaming. Hvis internettforbindelsen ikke gir høy nok opplastingsbåndbredde, kan det hjelpe å senke videodimensjonene, bithastigheten eller kodingskvaliteten. Hvis datamaskinvaren din har problemer med å kode video mens du spiller et spill, velger du Best ytelse etter Optimaliser koding for.

  4. Start datamaskinen på nytt. Å gjøre dette tvinger Steam til å starte på nytt, og fjerner mange underliggende problemer som forhindrer at Steam Broadcast-funksjonen fungerer.

  5. Slå på modemet og ruteren. Hvis du har tilgang til modemet og ruteren, kobler du fra begge enhetene og kobler til hver etter ca. 30 sekunder. Dette fjerner enhetene og tvinger hver til å opprette en ny forbindelse.

  6. Bruk en kablet Ethernet-tilkobling. Mens Wi-Fi er praktisk, er Ethernet raskere og mer pålitelig. Hvis det er vanskelig eller umulig å koble til Ethernet, må du plassere datamaskinen nærmere den trådløse ruteren og flytte hindringer.

  7. Sjekk internettforbindelseshastigheten. Streaming tar mye båndbredde, så det fungerer ikke hvis du har en treg internettforbindelse. Steam gir ikke den minste nødvendige opplastningshastigheten, men du kan ha problemer med å streame i høy kvalitet hvis opplastningshastigheten er lavere enn 5 Mbps.

  8. Bytt til et annet Wi-Fi-nettverk. Hvis du har tilgang til en annen internettforbindelse, bytter du til den og sjekker om Steam Broadcasting fungerer.

    Mobildata gir vanligvis ikke høye opplastningshastigheter til å streame spill på Steam, så ikke bruk en telefon som et hotspot.

  9. Deaktiver antivirusprogramvare. I noen tilfeller kan antivirusprogramvare forstyrre driften av applikasjoner som Steam. Hvis antivirusprogrammet ditt identifiserte Steam som en trussel, kan du ekskludere programmet fra antivirussøk eller prøve et annet gratis antivirusprogram.

  10. Deaktiver brannmuren. Brannmurer hindrer uautorisert programvare i å få tilgang til en datamaskin og forhindrer applikasjoner i å koble seg til internett. Hvis brannmuren din er satt til å blokkere Steam, kan du opprette et spesifikt unntak.

  11. Installer Steam på nytt. Hvis Steam Broadcast fortsatt ikke fungerer, kan det være et problem med Steam-klienten. Den beste måten å fikse dette på er å avinstallere Steam, laste ned installasjonsprogrammet og installere det på nytt.

    Avinstallering av Steam avinstallerer også spillene dine. For å unngå dette, flytt Steam-spillene dine til en annen mappe eller stasjon før du avinstallerer Steam.

  12. Besøk supportsiden for Steam Broadcasting. Hvis Steam Broadcast fremdeles ikke fungerer, kan systemet være nede. Sjekk forumene for å se om andre rapporterte problemer. Hvis alt annet mislykkes, kan du kontakte Steam for å få hjelp. 


Legg igjen en kommentar