Hvordan vise kilden til en melding i Gmail

En e-post du ser i Gmail er egentlig ikke hvordan den faktiske opprinnelige e-posten ser ut, i det minste ikke den som e-postprogrammet tolker når den mottar den. I stedet er det en skjult kildekode som du kan se for å se tilleggsinformasjon som ikke er inkludert i den vanlige meldingen.

Du kan bare se hele kildekoden til en e-post mens du bruker skrivebordsversjonen av Gmail eller Innboks. Gmail-appen for mobil støtter ikke visning av den originale meldingen. 


Hvordan vise kildekoden til en Gmail-melding

Kildekoden til e-postmeldingen viser informasjonen om e-postoverskriften og ofte HTML-koden som styrer hvordan meldingen vises. Dette betyr at du får se når meldingen ble mottatt, serveren som sendte den og mye mer.

  1. Åpne meldingen du vil se kildekoden for.

  2. Finn toppen av e-postadressen der emnet, avsenderdetaljer og tidsstempel ligger. Ved siden av er svarikonet og de tre stablede punktene for menyen. Velg tre stablede prikker ikonet for å avsløre de ekstra alternativene.

  3. Plukke ut Vis originalen fra den menyen for å åpne en ny fane som viser e-postens kildekode.

  4. Den opprinnelige kildekoden til meldingen åpnes i en ny fane. Øverst finner du viktige detaljer for meldingen og hvordan den ble sendt. Nedenfor er ren tekst som ble utvekslet mellom e-postservere.

  5. E-postmeldinger inneholder informasjon som serverne bruker for å sikre at meldingen kommer til riktig sted. Du kan bruke nettleserens søkefunksjon til å finne begynnelsen på den faktiske meldingen. Fordi meldingen er HTML, bør den begynne med en HTML stikkord. Åpne søket med Ctrl + F. Søk deretter etter DOKTYPE for å gå til begynnelsen av meldingsinnholdet.

  6. Velg for å laste ned den originale meldingen som en TXT-fil Last ned original. Eller velg Kopiere til utklippstavle å kopiere all teksten slik at du kan lime den inn hvor som helst.


Legg igjen en kommentar