Hva er en webproxy?

En web-proxy er en metode for å skjule IP-adressen din fra nettstedene du besøker.

De er litt som søkemotorer, så de er veldig enkle å få tilgang til. Bare gå inn på nettstedet du vil besøke, til et nettbasert verktøy. Dette fører til at nettstedet du ser ikke ser den virkelige plasseringen din, så for dem får du i utgangspunktet tilgang til siden fra et annet sted enn der du virkelig er.


Hva er en webproxy?

Webproxyer fungerer som skjold mellom deg og nettstedet du besøker. Når du ser på en webside gjennom en web-proxy, ser nettstedet at en bestemt IP-adresse får tilgang til serveren, men adressen er ikke din fordi all nettrafikken mellom datamaskinen og webserveren først sendes gjennom proxy-serveren.

En annen måte å visualisere en web-proxy på er som mellommann. For eksempel, når du ber om Web-nettstedet via en online proxy, er alt du virkelig gjør å fortelle proxy-serveren om å få tilgang til Web for deg, og når de mottar siden du ønsker, sender de den tilbake til deg.

Nettstedet du ser ser IP-adressen til den elektroniske proxyen nå i stedet for din. Dette skjer igjen og igjen, veldig raskt, slik at du kan surfe på nettstedet normalt mens du skjuler identiteten din, og uten å oppgi din virkelige offentlige IP-adresse.

 Marcus Butt / Getty Images


Bør du bruke en?

Webproxyer kan være nyttige av flere grunner, men det er også viktig å vite når du ikke skal bruke en.

De fleste bruker en nettstedsproxy for anonym nettlesing, slik at søkene deres er private fra deres Internett-leverandør (ISP), fra nettstedene de besøker, eller fra andre byråer som kan spore nettvaner. Hvis du mistenker at et bestemt nettsted logger aktiviteten din, kan du hoppe på en web-proxy for å holde din private informasjon fra feil hender.

Kanskje, av en eller annen grunn, ble du utestengt fra et nettsted, og du vil komme tilbake på det. Tilsvarende, hvis nettstedet er utestengt i landet ditt, og du vil oppheve blokkeringen av nettstedet slik at du får tilgang til det, er en fullmektig en løsning. Uansett, hvis nettstedet blokkerer IP-adressen din, kan webproxyen hjelpe deg med å oppheve blokkeringen ved å gi deg en ny IP-adresse.

Noen andre fordeler (avhengig av den du bruker) er å blokkere annonser, komprimere data for å spare på bruk, undertrykke popup-vinduer, fjerne skript og deaktivere informasjonskapsler.

Du vil imidlertid undersøke web-proxyen nøye før du dykker for dypt inn i den. Det siste du vil er å sette din lit til en online proxy som til slutt logger banklegitimasjonen din, lagrer passordene dine på sosiale medier og får tilgang til e-posten din - i bunn og grunn beseirer hele poenget med å bruke den. Avhengig av landet der proxyen opererer, kan den gi din virkelige IP-adresse til myndighetene hvis du blir bedt om det, så husk det også. Les alltid de små skriftene.

Fullmakter generelt (ikke web-fullmakter) er også nyttige for bedrifter. På grunn av arten av hvordan de jobber, kan et selskap overvåke nettverksaktivitet for å sikre at ansatte ikke bryter retningslinjene for bruk av internett.


Begrensninger for web-proxy

En online proxy kan bare gjøre så mye for deg: kort sagt, den skjuler din virkelige IP-adresse. Imidlertid vil til og med en virkelig kryptert og anonym ikke maskere identiteten din hvis du bruker en online konto som er knyttet til din virkelige identitet.

For eksempel, hvis du logger på Gmail-kontoen din via en webproxy, er ikke e-postene dine plutselig anonyme. identiteten din er fortsatt knyttet til kontoen du bruker. Det samme gjelder for alle kontoer du logger på mens du bruker en, for eksempel din bank- eller Amazon-konto. Betalingsinformasjon er heller ikke anonym når den brukes under en fullmaktsøkt.

Nettproxyer skjuler heller ikke internettbruken din, så du kan ikke forvente at en lar deg omgå datagrenser. Hvis telefonen din bare har tilgang til 2 GB data hver måned, vil ikke overføring av nettlesertrafikk gjennom en webproxy skjule noe ekstra databruk fra operatøren din. Når det er sagt, kan det være noen webproxyer som hjelper ved å komprimere dataene.

Noe annet det ikke vil gjøre er å skjule nettleserloggen din. Fullmakten er bare ansvarlig for å videreformidle informasjon mellom deg og destinasjonsnettstedet, men alle nettstedene du besøker (inkludert selve proxy-URL-en) lagres fortsatt i historikkområdet til nettleseren du bruker.

Med alle nettlesere kan du tømme historikken, slik at du kan gjøre det når du er ferdig med å bruke proxyen for å sikre at lokale brukere ikke kan se hva du gjorde, eller du kan få tilgang til proxy-siden i privat modus i nettleseren din.

En web-proxy gjelder også bare URL-er du får tilgang til via proxy-siden, ikke hele internettforbindelsen. Dette betyr at nettsteder du får tilgang til i en annen fane, på en annen datamaskin, via smart-TV, på spillkonsollen osv., Ikke blir påvirket av proxy-siden. Løsningen der er å kryptere hele forbindelsen, noe du kan gjøre med en VPN.

Noe annet å huske er at du ikke kan skjule det helt. Internett-leverandøren din vil fortsatt se at du får tilgang til proxyen. De vil ikke se nettstedene du får tilgang til via web-proxyen, men det faktum at du er koblet til proxy-nettstedet er fremdeles synlig.

Tilsvarende er forbindelsen din til proxy-nettstedet ikke beskyttet fordi det bare er nettstedet du besøker som ikke kan identifisere deg (dvs. at forbindelsen din til proxy-siden ikke er kryptert bare fordi du bruker online proxy). Alle som overvåker forbindelsen din til internett, kan fremdeles se hva du gjør.

Det er andre metoder for å være trygg på nettet: bruk for eksempel en anonym e-posttjeneste, slett din personlige informasjon på nettet, bruk et virtuelt telefonnummer eller falske telefonens GPS-posisjon.


Mer informasjon om fullmakter på nettsteder

Nettstedsfullmakter (HTTP-fullmakter) er mye enklere å bruke sammenlignet med fullmakter som du må konfigurere manuelt med deres IP-adresse og portnummer. Imidlertid er de kompatible med alle slags enheter og applikasjoner, mens en online proxy er bare nyttig på nettet (når du åpner websider i nettleseren din). Du kan vite om et proxy-nettsted er en web-proxy hvis de har et sted du kan legge inn en URL.

Det vil være lurt å finne ut din offentlige IP-adresse hver gang du kobler til en bare for å være sikker på at den faktisk fungerer som annonsert. Du kan sjekke IP-adressen din før og etter at du kobler til for å sammenligne de to.

Noen webproxyer cache nettsteder for å få raskere internettilgang. Når du snart vil få tilgang til samme side igjen, kan siden leveres raskere til deg fordi selve proxy-serveren har en kopi, noe som betyr at den ikke trenger å be om en ny side fra destinasjonsstedet.


Gratis anonyme webproxyer

Det er enkelt å finne en web-proxy. Et raskt søk gir en liste over dusinvis, som hver fungerer i utgangspunktet det samme, selv om noen kan inneholde funksjoner som andre ikke har.

For eksempel kan man la deg velge serveren du vil få tilgang til nettsteder anonymt fra, og andre kan la deg deaktivere funksjoner som JavaScript og informasjonskapsler for ekstra sikkerhet.

En liste over toppresterende gratis anonyme webproxyer kan hjelpe deg med å ta en beslutning. Hidester er et eksempel.

Legg igjen en kommentar