Hvordan fikse det når stavekontrollen i Outlook ikke fungerer

Forutsatt at du har automatisk stavekontroll og at grammatikkontrollen er aktivert, bør Outlook automatisk varsle deg om eventuelle feil i e-postmeldingene du oppretter. Med stavekontroll i Outlook ikke fungerer, kan du overse en feil som kan være uprofesjonell eller pinlig. Lær de vanligste årsakene til dette problemet, og løs det raskt.

Disse løsningene gjelder Outlook for Microsoft 365, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013 og Outlook 2010.

Christin Hume / Unsplash


Årsaker til at stavekontrollen i Outlook ikke fungerer

Denne praktiske funksjonen sparer deg for pinlige feilstavinger. Hva får Outlook til å stave feil, eller ikke fungere i det hele tatt? Det er noen få mulige faktorer som kan føre til at stavekontroll ikke fungerer i Outlook.

  • Automatisk stave- og grammatikkfunksjon er av.
  • Feil språk.
  • En korrupt oppdatering eller installasjon av Outlook.

Hvordan fikse stavekontrollen i Outlook fungerer ikke

Når du arbeider riktig, varsler Outlook stave- og grammatikkverktøy deg ved å understreke mulige feil. Dette er en visuell indikator for at den fungerer som den skal. Feilsøk sannsynlige problemer for å oppdage årsaken til at det ikke fungerer, og fikse det.

Start Outlook på nytt etter hvert feilsøkingstrinn for å sikre at eventuelle endringer blir brukt.

  1. Start Outlook på nytt. Etter at Outlook har startet på nytt, må du kontrollere at stavekontrollverktøyet fungerer som det skal. Det er frustrerende, men omstart kan løse mange problemer.

  2. Sett Outlook Auto Check. Forsikre deg om at Outlook er satt til å kontrollere stavemåten din hver gang du sender en e-postmelding.

  3. Endre standardspråket i Outlook. En språkvariasjon kan få det til å virke som om stavekontrollverktøyet ikke fungerer som det skal. Ettersom Outlook bruker MS Word for å komponere, vil du kanskje også være sikker på hvilket språk det er satt til. For eksempel staver engelsk og amerikansk engelsk mange ord litt annerledes.

  4. Kjør stavekontroll manuelt. Skriv inn flere feilstavede ord i en ny e-postmelding, og velg deretter omtale > Stavekontroll og grammatikk for å kjøre stave- og grammatikkontrollen manuelt. Dette lar deg se om stavekontrollen i det hele tatt fungerer.

  5. Deaktiver ignorering av melding. Kontroller om stavekontroll ignorerer visse deler av e-postmeldingene dine. Hvis Outlook er satt til å ignorere områder i svar og videresendte meldinger, kan det føre til at verktøyet ikke fungerer. Gå til filet > alternativer > Post og fjern Ignorer original meldingstekst som svar eller videresending alternativ under Skriv meldinger, velg deretter OK.

  6. Reparer Outlook. Hvis det ikke fungerer i det hele tatt, kan du prøve å reparere Outlook. Hvis det fungerer manuelt, men ikke automatisk, fortsetter feilsøkingsprosessen.


Stavekontroll fungerer ikke i Outlook.com

Det er ingen innebygd stavekontroll tilgjengelig i den elektroniske versjonen av Microsoft Outlook. Bruk i stedet en nettleserutvidelse som Grammarly, de innebygde stavekontrollfunksjonene til systemet ditt, eller installer en stave- og grammatikkapp.

I Windows 8 og nyere kan du aktivere systemautokorrigeringsalternativer. Gå til PC-innstillingene og søk etter Auto feilstavede ord og Uthev feilstavede ord, aktiver deretter begge disse.

Legg igjen en kommentar