Three Ways to Mod Skyrim på Xbox One, PS4 og Steam

The Elder Scrolls V: Skyrim er et fantastisk spill rett ut av esken, men grunnen til at så mange mennesker fremdeles spiller det så mange år etter den første utgivelsen er det enorme modding-samfunnet. Skyrim-mods kan gjøre nesten hva som helst, fra å forbedre grafikken drastisk, til å lage nye oppdrag og NPC-er (non-player characters), til noe så enkelt som å gjøre kartene mer attraktive.

Modding Skyrim og Skyrim: Special Edition er ikke så vanskelig, men det kan være en litt forvirrende prosess. Siden det er to forskjellige versjoner av spillet, og Skyrim er tilgjengelig på så mange plattformer, er det flere forskjellige måter å finne og installere Skyrim-modi på.


Hvilken versjon av Skyrim har du?

Det er to versjoner av Skyrim, og spillet er også tilgjengelig på en rekke forskjellige plattformer. Begge versjonene kan modifiseres, men de eneste plattformene som er kompatible med mods er PS4, Xbox One, Windows PC og Steam.

Versjonen av spillet, og plattformen du bruker, vil påvirke prosessen du må gjennom hvis du vil modifisere spillet ditt.

Her er de viktigste kildene til mods for Skyrim og plattformene du kan bruke med dem:

  • Nexus Mods: Windows, Steam
  • Steam-verksted: Damp

Her er de tre hovedkildene til mods for Skyrim: Special Edition og plattformene du kan bruke med dem:

  • Bethesda: Windows, Steam, PS4, Xbox One
  • Nexus Mods: Windows, Steam
  • Steam-verksted: Damp

Mods er ikke kompatible med PS3-, Xbox 360- eller Nintendo Switch-versjonene av Skyrim.


Slik installerer du Skyrim: Special Edition Mods for PC, PS4 og Xbox One

Skyrim: Special Edition er en versjon av Skyrim som er tilgjengelig for PC og konsoller, og den er designet for å gjøre moddingprosessen veldig enkel. Faktisk er Bethesda faktisk vert for et stort utvalg av mods på sitt eget nettsted, og du trenger ikke å laste ned ekstra programvare for å bruke dem.

Den første delen av denne prosessen er å opprette en konto på Bethesda.net og finne noen mods du er interessert i. Her er trinnene du må ta:

  1. Naviger til Bethesda.net.

  2. Opprett en konto, og logg inn.

  3. Naviger til Bethesda.net Skyrim mods-siden.

  4. Klikk på et mod som du vil installere.

  5. Klikk Legg til biblioteket.

Når du har funnet noen Skyrim: Special Edition mods som du vil installere, foregår resten av prosessen i spillet. Du må knytte kontoene dine sammen, velge noen av modene du fant, og installere dem.

Trinnvise instruksjoner som viser hvordan du kobler en Bethesda.net-konto til Skyrim: Special Edition og installerer mods. Web

Det neste trinnet i å modifisere Skyrim: Special Edition er å koble Xbox Live, PlayStation Network (PSN) eller Steam-kontoen din til Bethesda.net-kontoen din og installere modiene dine:

  1. Start Skyrim: Special Edition på Xbox One, PlayStation 4 eller Steam.

  2. Plukke ut mods.

  3. Skriv inn e-postadressen du brukte da du opprettet Bethesda.net-kontoen din, og velg Opprett konto eller trykk Enter.

    Du må velge Opprett konto selv om du allerede har en konto. Så lenge du skriver inn den samme e-postadressen som du brukte til å konfigurere Bethesda.net-kontoen din, får du muligheten til å logge på.

  4. Skriv inn ditt Bethesda.net brukernavn og passord, og velg Aksepterer eller treffer Enter.

  5. Velg et mod som du vil installere.

  6. Plukke ut Last ned, og vent til modet lastes ned.

  7. Plukke ut Tilbake eller trykk Flukt for å gå tilbake til hovedmodusskjermen.

  8. Gjenta trinn 5-7 for eventuelle andre mods.

  9. Plukke ut Tilbake eller trykk Flukt, og modene lastes inn.

Noen mods fungerer ikke bra med andre mods. Hvis spillet ditt ikke fungerer normalt, kan du prøve å justere lastrekkefølgen ved å velge Last rekkefølge fra hovedmodusskjermen. Hvis det ikke fungerer, må du kanskje deaktivere en eller flere moder ved å klikke på moden og deretter klikke på Deaktiver.


Forstå Skyrim: Spesialversjon Mod Limits

Avhengig av plattformen din, kan det være begrensninger på hvor mange mod du kan laste ned og installere. Antall mods du kan installere vil også være lavere hvis du ikke har nok ledig plass på konsollen.

Her er grensene du kan møte:

  • PS4: Ikke mer enn 100 eller 1 GB med aktive mods.
  • XBox One: Ikke mer enn 150 eller 5 GB aktive mods.
  • Damp: Ingen hard grense pålagt av Steam. Skyrim selv har en hardkodet grense på 255 mods.

Plassbegrensningene er plassert av Microsoft og Sony, mens grensen for antall mods du kan installere kan plasseres av enten konsollprodusenten eller Bethesda.

Begrensningen på antall mods kan endres fra tid til annen hvis Bethesda bestemmer seg for at Skyrim er i stand til å håndtere flere eller færre mods mens de fortsatt er stabile.


Slik installerer du Skyrim eller Skyrim: Mods i spesialversjonen på PC ved hjelp av Nexus Mods

Nexus Mod skanner etter Skyrim-installasjonen din. Web

Den enkleste måten å finne og installere mods for den opprinnelige versjonen av Skyrim på PC, er et program som heter Nexus Mod Manager, som har et tilknyttet nettsted. Dette programmet er også kompatibelt med Skyrim: Special Edition og mange andre spill. Modders laster opp arbeidet sitt til nettstedet, der brukerne kan søke etter interessante mods, laste dem ned og deretter installere dem ved hjelp av Nexus Mod Manager-programmet.

Før du kan bruke Nexus Mod Manager, må du opprette en konto på Nexus Mods-siden. Kontoopprettelse er gratis, selv om det er begrensninger for gratis kontoer. For eksempel er nedlastingshastigheten begrenset hvis du ikke betaler for en premiumkonto.

Alle Skyrim-modiene på Nexus Mods-siden er gratis, og du er ikke pålagt å betale penger eller oppgi faktureringsinformasjon under registreringsprosessen.

Det første trinnet er å laste ned og installere Nexus Mod Manager:

  1. Naviger til nexusmods.com og opprett en konto.

    Du trenger ikke betale for å opprette en konto. Hvis du ikke ønsker å betale, ikke velg noen av betalingsalternativene under registreringsprosessen.

  2. Naviger til nexusmods.com/mods/modmanager.

  3. Last ned Nexus Mod Manager.

  4. Installer og kjør Nexus Mod Manager.

  5. Vent til Nexus Mod Manager finner din kopi av Skyrim.

    Nexus Mod Manager søker etter over et dusin forskjellige spill. Når den har funnet Skyrim, kan du klikke Slutt å søke hvis du ikke har de andre spillene.

  6. Klikk på grønn hake for å bekrefte plasseringen av din kopi av Skyrim.

    Hvis Nexus Mod Manager finner flere spill, må du klikke på hvert grønt avkrysningsmerke for å fortsette.

  7. Klikk Ok.

  8. Velg Skyrim eller Skyrim: Special Edition, og klikk OK.

  9. Velg stedet der du vil lagre modene du laster ned, og klikk Finish.

  10. Hvis et annet vindu dukker opp, klikker du på OK.

  11. Endre plasseringen der mods er lagret, eller bare klikk Finish.

Etter at du har installert Nexus Mod Manager, må du grave inn og finne noen moder for den å administrere. Dette gjøres via det samme Nexus Mod-nettstedet der du opprettet en konto og lastet ned managerprogramvaren.

Hvordan bruke Nexus Mod Manage for å installere Skyrim mods. Web

Neste trinn er å finne og laste ned Skyrim-mods fra Nexus Mods-nettstedet, og bruke Nexus Mod Manager til å installere dem:

  1. Naviger til nexusmods.com/skyrim.

  2. Finn et mod som du er interessert i, og klikk på det.

  3. Klikk på filer fanen.

  4. Klikk på Last ned med Manager.

  5. Vent til modet lastes ned i Nexus Mod Manager.

    Du må kanskje autorisere Nexus Mod Manager til å gjøre endringer i systemet ditt. Hvis det mislykkes, kan du prøve å kjøre Nexus Mod Manager som administrator.

  6. I Nexus Mod Manager-klienten velger du et mod som du har lastet ned, og klikker på grønn hake til venstre for å installere.

  7. Vent til modet skal installeres.

  8. Gjenta trinn 2-7 for å installere andre mods du vil bruke.

  9. Klikk Start Skyrim.

Du kan laste ned og installere så mange mods som du vil med Nexus Mod Manager. Det er faktisk mulig å kjøre hundrevis av Skyrim-mod på samme tid. Å legge til for mange mods kan imidlertid redusere spillet, og noen mods fungerer ikke bra sammen.

Hvis du oppdager at spillet ditt ikke kjører bra, eller at det ikke starter i det hele tatt, kan du bruke Nexus Mod Manager til å endre lastrekkefølgen til modiene dine. I noen tilfeller vil endring av lastrekkefølgen få dem til å fungere godt sammen eller kjøre mer optimalt.

Hvis det ikke fungerer, er neste trinn å bruke Nexus Mod Manager til å deaktivere mods til spillet ditt begynner å fungere igjen.


Slik installerer du Skyrim eller Skyrim: Modsjoner på spesialutgaven på PC ved hjelp av Steam Workshop

Steam Workshop lar deg installere mods for Skyrim og Skyrim: Special Edition hvis du eier et av spillene på Steam. Web

Steam er en tjeneste som lar deg kjøpe spill, laste ned mods og spille online med vennene dine. Hvis du eier enten Skyrim eller Skyrim: Special Edition på Steam, er den absolutt enkleste måten å installere mods å gå rett gjennom Steams eget verksted.

Eiere av Steam-versjonene av Skyrim kan bruke mods fra både Nexus Mods og Steam Workshop, og eiere av Steam-versjonen av Skyrim: Special Edition kan bruke mods fra Nexus Mods, Bethesda.net og Steam Workshop. Å bruke mods fra flere kilder fungerer i noen tilfeller bra, men du kan oppleve uønskede effekter.

Her er trinnene du må ta for å installere mods for Skyrim eller Skyrim: Special Edition via Steam Workshop:

  1. Start Steam-klienten din og logg inn på kontoen din.

  2. Klikk Bibliotek.

  3. Finn The Elder Scrolls: Skyrim eller The Elder Scrolls: Special Edition i spillelisten på venstre side av klienten, og klikk på den du vil modifisere.

  4. Klikk Community Hub i lenke-delen på høyre side av klienten.

  5. Klikk på Workshop fanen.

  6. Klikk på et mod som du vil installere.

  7. Klikk Abonner for å installere mod.

Du må kanskje lukke Skyrim og starte den igjen for å kunne installere modene dine. Noen Steam Workshop mods og mods fra andre kilder fungerer kanskje ikke bra sammen.


Legg igjen en kommentar