Slik får du Steam på en Chromebook

Steam er en av de største og mest populære distribusjonsplattformene for videospill. Den er tilgjengelig på Windows, macOS og Linux. Gjennom Linux kan Chromebook også nyte fellesskapet og bekvemmeligheten til en Steam-konto.


Bør du installere Steam på en Chromebook?

De fleste Chromebook-er er ikke kraftige nok til å kjøre helt nye AAA-spill. Men mange eldre spill og mange nye indie-spill er i stand til å kjøre på den nedlastede maskinvaren som finnes på de fleste Chromebooks. Alternativt kan du spille CPU-intensive spill ved å streame dem fra en stasjonær PC til en Chromebook installert med Steam.

Slik bruker du Steam på en Chromebook

Det er to måter å bruke Steam på en Chromebook. Den første måten er å installere Steam som en innfødt Linux-app. Dette er en litt kompleks prosess som krever at du aktiverer Linux-apper på Chromebook, og deretter installerer Steam ved hjelp av terminal kommandoer. Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis Chromebook støtter native Linux-apper, som ikke alle Chromebook-enheter gjør.

Det andre alternativet fungerer på alle Chromebooks, men er enda mer komplisert. Dette alternativet krever at du installerer Linux på Chromebook, og deretter installerer Steam gjennom et Linux-skrivebordsmiljø som Ubuntu.

Den opprinnelige Linux-appen er det beste alternativet hvis du vil unngå å måtte aktivere utviklermodus, mens hele Linux-installasjonen er det bedre alternativet hvis du vil ha et ekte Linux-skrivebordsmiljø på Chromebook.


Hvordan sjekke om Chromebook støtter Linux-apper

Noen Chromebook støtter Linux-apper, og andre ikke. XDA Developers har en liste over støttede Chromebooks og relatert informasjon. Den enkleste måten å verifisere om Chromebook støtter Linux-apper eller ikke, er å sjekke system innstillingene dine, som du kan lære hvordan du gjør i følgende avsnitt.

Hvis alternativet Linux-apper ikke er tilgjengelig, kan du prøve å bytte til Chrome OS beta- eller utvikler kanal.

Slik aktiverer du Linux-apper på en Chromebook

Hvis Chrome kan kjøre native Linux-apper, må du aktivere funksjonen før du kan installere Steam. Dette er en enkel prosess som innebærer å velge en bryter i Chrome OS-innstillingene.

  1. Velg en på en Chromebook systemstatusfeltet nederst til høyre på skrivebordet, og velg deretter utstyrs ikonet for å åpne innstillings menyen.

  2. Rull ned for å finne delen Linux (Beta), og velg deretter Slå på.

  3. Trykk på Installer.

  4. Vent til installasjonsprosessen er ferdig. Når den er ferdig, blir du møtt med et terminal vindu. Dette vinduet er hvordan du skal installere og starte Linux-apper gjennom Chrome OS.


Slik installerer du Linux Steam-appen på Chrome OS

Når du har konfigurert Chromebooken din til å kjøre native Linux-apper i Chrome OS, er du klar til å installere Steam.

Denne prosessen er ganske komplisert hvis du aldri har brukt Linux før, men det er ikke vanskelig. Som en oversikt må du åpne Linux-terminalen på Chromebook, og deretter skrive inn en serie kommandoer og vente på at hver skal fullføre kjøringen før du skriver inn den neste.

For å gjøre ting enklere kan du kopiere og lime inn hver kommando fra disse instruksjonene. For å gjøre det, kopier kommando teksten og trykk deretter på SKIFT+CTRL+V inne i terminal vinduet for å lime inn den kopierte teksten. Til slutt, trykk ENTER å utføre kommandoen.

Slik installerer du Steam på en Chromebook som en innfødt Linux-app:

  1. Press SKIFT+CTRL+T for å åpne Linux-terminal vinduet.

  2. Skriv inn følgende kommando i terminal vinduet. Du kan kopiere og lime den inn, eller skrive den ut, og deretter trykke på skriv å henrette.

    ekko 'deb http://httpredir.debian.org/debian/ jessie main contrib non-free' | sudo tee -a / etc

  3. Skriv inn følgende kommando i terminal vinduet:

    sudo dpkg --add-

  4. Skriv inn følgende kommando i terminal vinduet:

  5. Skriv inn følgende kommando i terminal vinduet:

    sudo

  6. Press Y for å bekrefte installasjonen.

    I løpet av dette trinnet vil installasjonsprogrammet vise deg hvor mye lagringsplass Steam vil ta opp. Hvis Chromebook ikke har nok lagringsplass, vil du ikke kunne installere Steam.

  7. Godta lisensavtalen for Steam for å fullføre installasjons prosedyren.

  8. Vent til Steam oppdaterer seg selv.

  9. Plukke ut LOGG PÅ ET EKSISTERENDE KONTO for å logge på Steam-kontoen din. Du kan nå bruke Steam på Chromebooken din.

Slik installerer du Steam på en Chromebook som ikke støtter den

Før introduksjonen av innfødte Linux-apper fant smarte brukere en løsning som tillot hver Chromebook å kjøre Linux sammen med Chrome OS. Dette er et mer komplisert alternativ enn å bare installere en Linux-app gjennom Chrome OS, men det er det eneste alternativet for de fleste Chromebooks.

Bruk Crouton til å kjøre Ubuntu Linux på Chromebooken din

Hvis du vil bruke denne metoden, må du starte med å bruke Crouton for å installere Ubuntu, eller en annen versjon av Linux, ved siden av Chrome OS på Chromebooken din.

Denne metoden erstatter ikke Chrome OS, så du kan fortsette å bruke Chromebook akkurat som du alltid har gjort. Det krever imidlertid at du aktiverer utvikler modus.

Bytt fra Chrome OS til Ubuntu Desktop

Når du har Ubuntu på Chromebook, kan du bytte mellom Chrome OS og Ubuntu når du vil med en enkel tastekombinasjon.

  • Intel og AMD Chromebooks: Trykk på for å bytte frem og tilbake CTRL+ALT+TILBAKE og CTRL+ALT+FRAMOVER, Og trykk deretter CTRL+ALT+REFRESH for å oppdatere det nye skrivebordet.
  • ARM Chromebooks: Trykk på for å bytte frem og tilbake CTRL+ALT+SKIFT+TILBAKE og CTRL+ALT+SKIFT+FRAMOVER.

Naviger til det offisielle Steam-nettstedet og velg Installer Steam. Når Ubuntu-programvaren åpnes, velger du Installer og appen installeres automatisk.

Ved å bruke denne metoden, må du bytte til Ubuntu hver gang du vil bruke Steam. Du får ikke tilgang til det direkte fra Chrome OS-grensesnittet.


Legg igjen en kommentar