Hvordan fikse Google Maps som ikke fungerer

Problemer i Google Maps kan komme fra en rekke kilder og kan skje når som helst. De inkluderer unøyaktige stedsdata, manglende lasting av veibeskrivelse eller til og med åpning i det hele tatt. Den spesifikke form for problem du støter på, avhenger av flere faktorer, blant annet hvilken plattform du er på og hvor du prøver å bruke programmet. Når Google Maps ikke fungerer, kan det hende du må prøve flere løsninger for å fikse det.


Årsaker til at Google Maps ikke fungerer

Flere faktorer kan føre til at Google Maps ikke fungerer pålitelig. De kan være både programvare- og maskinvarebasert, så du må kanskje prøve noen få ting for å komme tilbake til å bruke tjenesten. Blant årsakene til avbrudd er:

 • Googles servere er nede
 • En app som trenger oppdatering
 • Posisjonstjenester er ikke aktive på enheten din
 • Et avbrudd i Wi-Fi eller mobiltjenester
 • En funksjonsfeil på datamaskinen eller mobilenheten du bruker for å få tilgang til Google Maps

Hvordan fikse Google Maps som ikke fungerer

Dette problemet kan gjelde både nettstedet versjonen av Google Maps og mobile applikasjoner for både iOS og Android. Følg disse trinnene for å prøve å få navigasjonen til å fungere igjen.

 1. Sjekk om tjenesten er oppe. Et nettsted som det er nede akkurat nå vil fortelle deg om Google Maps ikke fungerer for alle, eller bare deg. Hvis det er nede, er det eneste du kan gjøre å vente til Google gjenoppretter tjenesten.

 2. Bekreft posisjonstjenestene dine. Enten du bruker Google Maps på din PC, laptop eller mobil enhet, kan det ikke fungere skikkelig hvis du ikke deler posisjonen din med det. Slå på posisjonstjenester for enheten din for å se om det løser problemet ditt.

  Google Maps vil vanligvis be deg om å dele posisjonen din automatisk når du åpner den.

 3. Sjekk forbindelsen din. Google Maps fungerer ikke uten internettforbindelse. Hvis du prøver å bruke den hjemme, må du sørge for at det lokale nettverket fungerer som det skal. Mer sannsynlig prøver du imidlertid å bruke den på en telefon når du er borte fra huset eller kontoret.

  I så fall stoler du på styrken og tilgjengeligheten til mobilnettverket ditt. Selv om telefonen din fungerer perfekt, sjekk mobilstatusikonet øverst på skjermen for å sikre at du kan sende og motta data til Google Maps.

 4. Kalibrer enheten. Hvis Google Maps på Android-telefonen din peker i feil retning, eller plasseringen ikke er spesifikk nok, kan du raskt kalibrere GPS-en.

 5. Start enheten på nytt. Dette feilsøkingstrinnet er mer relevant for telefoner og nettbrett, men datamaskinen din kan dra nytte av det også. Omstart kan tømme minnebiter og noen cacher som kan påvirke hvordan enheten din kjører, og det er en rask måte å løse mange problemer på.

 6. Prøv en annen nettleser. Odds er at du allerede har lastet inn flere nettlesere på datamaskinen din. Hvis Google Maps ikke fungerer i favoritten din, kan du prøve å åpne den i en annen, som Safari, Chrome, Firefox, Microsoft Edge eller Opera.

 7. Tøm nettleserens hurtigbuffer. Hvis nettversjonen av Google Maps ikke fungerer som den skal, må du kanskje fjerne noen midlertidige filer. En rask måte er å avslutte programmet og deretter åpne det på nytt, men for en grundigere jobb kan du fjerne alle informasjonskapslene og andre data fra nettleserens preferansemeny.

 8. Se etter oppdateringer. En av grunnene til at Google Maps kanskje ikke fungerer, er at versjonen du bruker er utdatert. Hvordan du ser etter en oppdatering, avhenger imidlertid av plattformen din. Google oppdaterer automatisk nettversjonen bak kulissene, men for andre versjoner vil du sjekke iOS App Store eller Google Play.

  For webappen, sørg for at nettleseren din er oppdatert ved å sjekke Mac app store, Windows app store eller utviklerens nettsted for en ny versjon.

  For å sikre at Google Maps og de andre appene dine holder den nyeste versjonen lastet, slår du på automatiske oppdateringer for iOS eller Android.

 9. Slett og installer Google Maps på nytt. I noen tilfeller er det ikke bare å starte telefonen eller nettbrettet på nytt. En mer ekstrem løsning er å fjerne appen helt fra enheten og laste den ned igjen. Igjen, prosessen med å slette en iOS-app er forskjellig fra den for å slette et program på Android. Men når du har gjort det, gå til den respektive appbutikken for å installere den på nytt.


Legg igjen en kommentar