Hvordan fikse en treg iPad

Kjører iPad-en sakte? Ser det ut til å skje etter noen timer? Selv om det er mer sannsynlig at redusert ytelse vil skje med eldre iPad-modeller som ikke har prosessorkraften til iPad Air og iPad Pro-nettbrett, kan til og med den nyeste iPad-en redusere hastigheten. Her er hva som forårsaker disse avmattingene og tipsene som trengs for å fikse dem.

Du kan bruke disse løsningene på iPad-modeller med iOS 11 eller nyere eller iPadOS, men mange gjelder også tidligere versjoner av iOS.

Årsak til langsom iPad-ytelse

Det er mange grunner til at en iPad kan kjøre sakte. En app installert på enheten kan ha problemer. Internett-tilkoblingen din kan være treg. IPad kan kjøre et eldre operativsystem eller har funksjonen Oppdatering av bakgrunnsapp aktivert. Enhetens lagringsplass kan være full. Hvis du bare merker treg ytelse når du bruker iPad for å surfe på nettet, kan Safari på iPad-en slite med å håndtere annonser. Den gode nyheten er at de fleste av disse problemene er enkle å løse.

Web / Ellen Lindner

Hvordan fikse en treg iPad

Løsningene som følger kan hjelpe deg med å få iPad-en i en super form:

  1. Start iPad-en på nytt. Når du støter på et problem med en enhet, er et godt første trinn å starte enheten på nytt, og en iPad er ikke noe unntak. Omstart av iPad skyller alt fra det midlertidige minne og gir operativsystemet en ren start.

    Hvis du starter iPad-en på nytt, slettes ingen av dine personlige data permanent.

  2. Avslutt den nåværende iPad-appen. En grunn til at en iPad-en kan redusere farten, er et problem med en app i stedet for iPad-en. Hvis du slutter å åpne appen, kan det løse problemet.

    Lagre arbeidet ditt før du avslutter en app for å unngå å miste arbeidet ditt. Hvis appen er midt i en oppgave, må du vente til appen fullfører oppgaven før du avslutter appen.

  3. Fjern alle appene fra App Brytere. IPad-en din legger til alle appene du åpner i App Bryteren, iPad-oppgavebehandling, slik at du raskt kan bytte mellom apper mens du multitasker. Etter en stund kan antall apper i App Bryteren legge seg til. Mange av disse appene er i suspendert modus eller kjører i bakgrunnen. Når du fjerne apper fra App Bryteren frigjør du minne og det kan forbedre ytelsen.

  4. Avslutt apper som kjører i bakgrunnen. Noen apper fortsetter å kjøre i bakgrunnen, selv etter at du har avsluttet appen. Dette er vanligvis apper som streamer musikk (for eksempel den innebygde musikkappen, Pandora og Spotify) og apper for videostreaming (for eksempel Apple TV-appen eller apper fra kabel- og satellittleverandører).

  5. Sjekk Wi-Fi-tilkoblingen din. Hvis omstart av iPad-en ikke forbedrer ytelsen, kan det hende det ikke er iPad som kjører sakte. Det kan være ditt trådløse nettverk. Hvis det trådløse nettverket detter ut, kan du kjør en hastighetstest på Internettet. Hvis hastigheten øker når du kommer nærmere ruteren, kan du se etter å øke Wi-Fi-rekkevidden din.

  6. Oppdater iPadOS. Det er viktig å holde operativsystemet oppdatert. Det gjøre det sikrer at du har de nyeste ytelsestilpasningene samt de siste sikkerhetsrettelsene.

  7. Installer en annonseblokkering. Hvis iPad-en din primært bremser når du surfer på nettet, men internett-hastigheten din er god, kan det være sidene du besøker. Jo flere annonser en webside har, jo lenger tid tar det å laste inn. Annonseblokkere forhindrer at annonser lastes inn på websider, noe som gjør at websidene laster inn i Safari raskere.

  8. Slå av bakgrunnsoppdatering. Bakgrunnsoppdatering av apper lar apper oppdatere innholdet sitt, selv når du ikke bruker dem. For eksempel kan Facebook hente innlegg for nyhetsfeeden din, eller en nyhetsapp kan hente de nyeste artiklene slik at de er klare for deg. Som et resultat tar denne funksjonen behandlingstid og internettbåndbredde, noe som kan føre til at iPad-en kjører litt tregere.

  9. Slett apper du ikke lenger bruker. Hvis det er lite lagringsplass på iPad, kan det noen ganger bli bedre ytelse på enheten din om du rydder opp i lagringsplassen din. Velg for å se hvilke apper som bruker mest plass på iPad innstillinger > general > iPad Lagring. Her kan du se alle appene som er installert på iPad-en din, når du sist brukte hver enkelt, og hvor mye plass hver tar opp. Slett appene du ikke bruker, ved å trykke på appen og deretter velge Slett app.

    Du kan også stille inn iPadOS til å fjerne sjelden brukte apper automatisk for å frigjøre plass (mens du vedlikeholder filene og dataene dine for disse appene). for og gjøre dette må du velge innstillinger > general > iPad Lagring, velg deretter aktiver ved siden av Avlast ubrukte apper.


Legg igjen en kommentar