Hvilke e-bok- og lydbokformater støtter iPad?

IPad er en fantastisk leseenhet fordi den støtter et bredt utvalg av populære e-bok- og lydbokformater. Apples nettbrett kommer med selskapets iBooks-app installert som standard. Appen fungerer sømløst med selskapets iBooks Store, men iPad støtter også mange andre typer digitale bokformater. Du trenger bare å laste ned riktig app.

bildekreditt: Till Jacket / Photononstop / Getty Images

Det er dusinvis av e-bokformater du kan få tilgang til på din iPad, men disse er de vanligste:


Apple Books

Bøkene som er kjøpt gjennom Books Store er i ePub-format, men de er endret for å inkludere Digital Rights Management for å forhindre uautorisert deling eller kopiering. Enhver digital ePub-bok kan åpnes i Books-appen eller i andre nedlastbare apper.

ePub

Det åpne ePub-formatet er en av de mest brukte filtypene for e-bøker. Apper som iBooks og Nook kan lese ePub-filer kjøpt fra deres respektive nettbutikker eller lastet ned fra nettet. Flere programmer for Mac og Windows konverterer andre typer e-bøker til ePub-format. 


Barnes & Noble Nook

Barnes & Noble selger e-bøker på nettstedet og gjennom Nook-appen. Få tilgang til disse bøkene ved hjelp av den gratis Nook-appen som er tilgjengelig på iPad App Store. Eook-bøker er en omdøpt versjon av den vanlige ePub-filtypen. 

Kindle

Amazons Kindle er ikke bare en e-leser som konkurrerer med iPad, den er også en app for iPad. Les Kindle-bøker på iPad ved hjelp av Amazon Kindle-appen. Kindle-e-bøker er en modifisert versjon av Mobipocket-filformatet og bruker .AZW-filtypen.

PDF

PDF er sannsynligvis det mest populære nedlastbare dokumentformatet på nettet, så du er sikker på å finne e-bøker i dette formatet mange steder. Det er mange PDF-kompatible apper for iPad, inkludert Adobe Acrobat Reader, GoodReader og iBooks.

CBR og CBZ

CBR- og CBZ-format er relaterte typer digitale bokformater som brukes til å presentere tegneserier og grafiske romaner. For å lese dem på iPad trenger du en app som den gratis Manga Storm CBR-appen eller den betalte appen Comic Zeal.

comiXology

Amazons comiXology er den ledende nettbutikken for tegneserier og grafiske romaner. Du kjøper tegneserier på nettstedet og bruker deretter comiXology-appen på iPad for å laste ned og lese dine kjøpte tegneserier, som kommer i filtyper som inkluderer PDF, CBZ og selskapets proprietære CMX-HD-format.

KF8

Kindle Format 8 er neste generasjons versjon av Kindle e-bokfilen. Det legger til støtte for HTML og CSS til det eksisterende Kindle-formatet og bruker .AZW3-utvidelsen. Kindle-appen på iPad støtter KF8-formatet. 

Microsoft Word

Microsoft Word oppretter .docx-filer. Noen e-bøker, vanligvis de som selges som direkte nedlastinger av selvutgivere, kommer i dette formatet. Mens det er en rekke iPad-apper som kan lese DOCX-filer, er Microsoft Word for iPad gratis.

Mobi

Amazons bruk av en modifisert versjon av Mobi for Kindle gjør dette filformatet til et av de mest brukte for e-bøker. Utenfor tenne, skjønt, vil du sannsynligvis ikke møte det for ofte. Den beste måten å lese Mobi-filer på din iPad, som ikke støtter Mobi-formatet, er å bruke et program som Caliber E-Book Management Software for å konvertere Mobi-filene til ePub-format. Les dem deretter i iBooks eller en annen ePub-kompatibel leser-app.

Ren tekst

Vanlige tekstfiler, som har .TXT-filtypen, dukker opp fra tid til annen, spesielt på nettsteder som tilbyr gratis bøker som er offentlige domener, for eksempel Project Gutenberg. Et stort antall apper støtter vanlige tekstfiler, inkludert den betalte appen GoodReader og iBooks.

Støtte for lydbøker for iPad

IPad kan også være til nytte hvis du foretrekker å få bøkene dine i lydform i stedet for tekst. Noen av de vanligste lydbokstypene som støttes av iPad inkluderer: 

  • Audible: Audible.com bruker sine proprietære formater (.AAaa, .AAX og .AAX +) og er sannsynligvis den mest populære og mest brukte lydbokstjenesten på internett. Med den gratis Audible.com-appen for iPad kan du glede deg over hvilken som helst bok fra nettstedet på nettbrettet.
  • MP3: Andre lydbøker blir ofte levert som standard MP3-lydfiler. Fordi det er det samme formatet som mange musikkfiler, laster du ned en MP3 og synkroniserer den deretter til iPad-en din for å lytte til den ved hjelp av den innebygde Music-appen.

Legg igjen en kommentar