Hvordan sette opp Dropbox på iPad

Åpne en Dropbox-konto for å frigjøre plass på iPad og lagre bilder og dokumenter på nettet i stedet for på iPad-lagring. Dropbox er spesielt praktisk for iPad-brukere som ønsker tilgang til mange bilder. De trenger ikke lenger bekymre seg for å fylle opp iPad eller begrense antall apper de kan installere på enheten.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iPads som kjører iOS 12 eller iOS 11.

Å lagre filene dine med Dropbox gjør det enkelt å overføre filer fra iPad til Windows- eller Mac-datamaskin (og omvendt). Bare åpne Dropbox-appen på iPad og velg bildene eller andre filer du vil overføre. Etter at de er lastet opp, er filene tilgjengelige i datamaskinens Dropbox-mappe og fra hvilken som helst annen enhet du konfigurerer med Dropbox.

Dropbox fungerer sømløst med den nye Files-appen på iPad, så det er enkelt å overføre filer.

Dropbox er flott for å øke produktiviteten på iPad eller for å sikkerhetskopiere bildene dine.


Hvordan åpne en Dropbox-konto

Det tar bare noen minutter å opprette en Dropbox-konto og deretter sette opp Dropbox på både iPad og datamaskinen din - eller andre enheter du vil ha tilgang til Dropbox. Du kan registrere deg for en gratis Dropbox-konto enten på datamaskinen eller iPad. Dropbox fungerer med Windows, Mac OS og Linux, og det er funksjonelt det samme i hvert av disse operativsystemene.

Åpne en Dropbox-konto i en datamaskinleser

  1. Åpne en nettleser på datamaskinen din og gå til Dropbox-nettstedet på www.dropbox.com.

  2. Skriv inn navnet ditt, e-postadressen og passordet ditt i registreringsdelen på websiden.

  3. Merk av i boksen ved siden av Jeg godtar Dropbox-vilkårene.

  4. Klikk eller trykk Melde deg på.

Åpne en Dropbox-konto med iPad-appen

  1. Trykk på App Store på iPad og skriv inn Dropbox i søkefeltet. Velg dropbox app fra resultatene og last den ned.

  2. Trykk på dropbox app for å starte den. Den åpnes på påmeldingsskjermen.

  3. Skriv inn navn, e-postadresse og passord i feltene som er oppgitt.

  4. Pek Opprett konto.

Hvis du foretrekker det, kan du velge å logge på Dropbox med Google-kontoen din ved å velge Logg på med Google.


Hvordan installere Dropbox

Etter at du registrerer deg for Dropbox-kontoen din, er det på tide å installere Dropbox på iPad og datamaskin.

Installere Dropbox på en datamaskin

  1. Gå til Dropbox-nettstedet på www.dropbox.com i en nettleser på datamaskinen din.

  2. Last ned Dropbox-applikasjonen ved å klikke Last ned øverst på åpningsskjermen.

  3. Plukke ut Last ned Dropbox på neste skjerm.

  4. Klikk på installasjonsprogrammet i nedlastingsmappen og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.

  5. Når du har installert Dropbox, logger du på med den nye kontoinformasjonen din.

Dropbox-applikasjonen er installert på harddisken din. Lag et alias og plasser Dropbox-mappen på skrivebordet for enkel tilgang. På en Mac er den i Finder.

Du har nå tilgang til en Dropbox-mappe der du kan dra bilder og filer akkurat som om det er en annen stasjon på datamaskinen din.

Den gratis Dropbox-kontoen kommer med 2 GB plass, og du kan tjene 250 MB ekstra plass ved å fullføre fem av syv trinn i Kom i gang-delen. Du kan også tjene ekstra plass ved å anbefale venner, men hvis du trenger et seriøst hopp i verdensrommet, gå til en av proplanene.


Installere Dropbox på iPad

Når du registrerer deg med Dropbox-appen på iPad, kan du enkelt lagre filer til Dropbox-serverne og overføre filer fra en enhet til en annen. Slik legger du til Dropbox på iPad:

  1. Last ned Dropbox-appen til iPad hvis du ikke allerede har gjort det. Det er en gratis nedlasting fra App Store. Trykk på dropbox app for å åpne den.

  2. Logg på med e-postadressen og passordet du brukte da du registrerte deg for Dropbox-kontoen din. Dette kobler din iPad til Dropbox, og du trenger ikke å logge på igjen med mindre du velger å logge av.

  3. Etter at du har logget på, blir du spurt om du vil laste opp alle bildene og videoene dine til Dropbox. Du kan slå på denne funksjonen senere hvis du ikke er bestemt.

Dropbox-mappen på datamaskinen din fungerer som alle andre mapper. Du kan lage undermapper og dra og slippe filer hvor som helst i katalogstrukturen, og du kan få tilgang til alle disse filene ved hjelp av Dropbox-appen på iPad.


Overfør bilder fra iPad til Dropbox

Nå som du har Dropbox i bruk, kan det være lurt å laste opp noen av bildene dine til Dropbox-kontoen din slik at du får tilgang til dem fra PC-en eller andre enheter. Du gjør dette fra Dropbox-appen på iPad, ikke Photos-appen.

  1. Åpne dropbox app på iPad, velg Hjem or Bilder kategorien nederst på skjermen.

  2. Trykk på + skilt.

  3. Pek Last opp bilder i menyen som åpnes.

    Hvis du ikke tidligere har gitt Dropbox tilgang til bildene dine, åpnes en skjerm der du må trykke Endre tilgang til bilder. Du blir sendt til Innstillinger-appen for å slå på tillatelsen. Dette skjer bare første gang du laster opp bilder.

  4. Det venstre panelet viser bildene i iPad-appen Photos. Trykk på Plukke ut for å velge en hel gruppe bilder eller trykke på enkeltbilder for å velge dem. Trykk på neste.

  5. Pek Velg en mappe.

  6. Velg en eksisterende mappe i venstre panel og trykk på Angi plassering.

    Trykk på for å opprette en ny mappe Opprett Folder nederst på skjermen, skriv inn et navn og trykk på Opprett en gang til. Trykk deretter på Angi plassering.

  7. Trykk på på skjermen som åpnes Last opp for å starte overføringen av filer.


Dele mapper i Dropbox

Hvis du vil vise filene eller bildene dine til vennene dine, kan du dele en hel mappe i Dropbox med dem. Når du er inne i en mappe, trykker du på Dele knapp. Dropbox åpner et vindu der du kan opprette en lenke til mappen og dele den. 

Dropbox er bare en av de mange appene du kan bruke til å bli sjef for iPad.

Legg igjen en kommentar