Hvordan fikse det når det ikke er noen internettforbindelse

Hva å vite

  • Når du har Wi-Fi, men ingen internettforbindelse, ligger problemet vanligvis i dine egne enheter i stedet for din internettleverandør.
  • Den mest sannsynlige synderen er en ruter og / eller et modem. Den raskeste løsningen er å starte en eller begge deler på nytt.
  • Etter at du har startet på nytt hvis du fortsatt ikke har internett, er det flere andre feilsøkingstrinn du kan prøve.

Denne artikkelen forklarer hva du skal gjøre når du har et sterkt trådløst signal, men ingen internettforbindelse.


Hvordan fikse det når du ikke har noen internettforbindelse

Følg disse feilsøkingstrinnene når du har Wi-Fi, men ikke internett.

  1. Start ruteren og modemet på nytt. Det første trinnet i feilsøking av de fleste tekniske problemer, og spesielt maskinvareproblemer i nettverk, er å starte på nytt.

    Å starte ruteren og modemet på nytt spyler minneinnholdet og hjelper til med å tilbakestille bakgrunnen eller dvelende problemer. Du må logge på ruteren din som administrator.

    Omstart er annerledes enn å tilbakestille. Omstart slås bare av og starter deretter sikkerhetskopieringen av ruteren / modemet.

    1: 43

    Hvordan tilbakestille en router for hjemmenettverk

  2. Bekreft at du er koblet til riktig nettverk. Forsikre deg om at Wi-Fi-enheten din ikke prøver å nå et nærliggende nettverk eller en Wi-Fi-repeater som ikke er fullstendig konfigurert, som begge kan ha sine egne problemer som blokkerer tilgangen din. I disse tilfellene, selv om Wi-Fi er på og tilkoblet, kan det hende du fremdeles ikke har internett som fungerer.

    For å bekrefte dette, åpne Wi-Fi-innstillingene og sjekk nettverksnavnet du prøver å koble til. Hvis du ikke kjenner det igjen, er det sannsynligvis ikke nettverket ditt.

    Noen ganger vil imidlertid Wi-Fi-utvidere bruke det samme nettverksnavnet som din egen ruter. Hvis du tror dette skjer, tilbakestill Wi-Fi-utvideren eller koble den midlertidig fra for å se om du får Wi-Fi bortsett fra den enheten. Hvis du får internett, hviler problemet på utvideren, og du kan feilsøke derfra.

  3. Skriv inn det trådløse passordet på nytt. Noen operativsystemer advarer deg ikke hvis du legger inn feil trådløst passord. Din bærbare datamaskin (eller nettbrett, telefon osv.) Kan vise at du har et sterkt Wi-Fi-signal, men hvis passordet er feil, vil ruteren nekte å kommunisere riktig med enheten din.

    Hvis du bruker et offentlig Wi-Fi-hotspot, bruker du kanskje et gammelt passord som tidligere fungerte, men som siden har endret seg, noe som vanligvis er tilfelle når du prøver å koble til et nettverk du ikke har brukt på lenge .

  4. Koble fra VPN-en din. På samme måte, hvis enheten din er koblet til en VPN-tjeneste, ser du kanskje en full Wi-Fi-tilkobling, men begrenset eller ingen internettforbindelse. Prøv en annen VPN-server, som en i et annet land, eller koble fra VPN-en helt for å se om det løser problemet.

  5. Forsikre deg om at du får en IP-adresse. Tro det eller ei, du kan være koblet til en ruter med fulle barer, men har fortsatt ingen internettilgang. Dette er fordi problemet ikke er med tilkoblingen din til ruteren, men med ruteren din til Internett-leverandøren din.

    Når dette skjer, vil ruteren din fungere på nettverket ditt, men siden den ikke når internett, vil den ikke ha en gyldig offentlig IP-adresse, noe som betyr at du ikke vil kunne sende eller be om data over internett.

    En annen grunn til at du kanskje ikke har en riktig IP-adresse, er hvis enheten din er konfigurert til å bruke en statisk IP-adresse, men ruteren tillater ikke den IP-adressen i nettverket, noe som kan skje hvis du blander en statisk IP-adresse med en DHCP-nettverk.

    Den enkleste måten å løse dette veldig spesifikke problemet er å la DHCP være aktivert på ruteren og fjerne den statiske adressen fra enheten. For eksempel i Windows kan du gjøre dette i Kontrollpanel ved å gå inn i nettverksadapterens egenskaper og velge Motta IP-adresse automatisk i stedet for det manuelle tildelingsalternativet.

    Theresa Chiechi / Web

  6. Åpne nettleseren din. Hvis du bruker et Wi-Fi-sone, som på et hotell eller flyplass, tror du kanskje du kan sjekke e-posten din eller surfe på internett når du har et solid trådløst signal, men det er vanligvis ikke slik de fleste sone fungerer.

    Når du starter nettleseren din, bør en hotspot-side vises automatisk med grunnleggende informasjon om hvilket selskap som tilbyr hotspot og hva du skal gjøre videre. Godta vilkårene eller skriv inn passordet du fikk av virksomheten.

    For eksempel får noen hoteller deg til å skrive inn passord på hotspotsiden for å få tilgang, og flyselskaper tar ofte betalt for internett.

    Vent til hotspotsiden er ferdig med å konfigurere tilkoblingen, eller omdirigere deg til en annen side der du har tilgang til nettet normalt.

  7. Prøv en annen DNS-server. Hvis enheten din er koblet til en DNS-server som har ødelagt data eller er frakoblet, er selv det sterkeste Wi-Fi-signalet ubrukelig for å gi deg internettilgang.

    Finn en annen DNS-server, og endre deretter DNS-serverinnstillingene på enheten din for å se om websidene endelig lastes inn.

  8. Kontroller MAC-adressefiltrering. En annen grunn til at du kanskje er koblet til Wi-Fi, men ikke har internettilgang, er hvis ruteren har konfigurert MAC-adressefiltrering. Dette fungerer ved å blokkere enheter fra å koble til ruteren med mindre de har en spesifikk MAC-adresse.

    Så selv om enheten din ikke har noe problem med å vise at Wi-Fi er koblet til, vil ethvert forsøk bli blokkert for å nå internett eller en annen nettverksenhet.

    Siden dette oppsettet normalt bare ses på forretningsnettverk, er det beste alternativet å komme seg rundt MAC-adressefiltrering å bare be om å få MAC-adressen din lagt til den godkjente listen. 

  9. Kontakt teknisk støtte. Hvis ingen av disse feilsøkingstrinnene løser problemet, trenger du teknisk støtte fra din ISP, ruteprodusent eller datamaskin- eller smarttelefonprodusent.


Legg igjen en kommentar