Hvordan koble deg til din hjemme-ruter som administrator

For å få tilgang til en ruter som administrator, må du kjenne ruterens IP-adresse og administratorbrukerens passord og brukernavn.


Hvordan få tilgang til en ruter som administrator

Web / Tim Liedtke

Følg disse trinnene for å koble til ruteren din som administrator:

Disse trinnene fungerer for nesten hvilken som helst ruter og modem, og kan oppnås gjennom enhver moderne nettleser, både på stasjonære og mobile enheter.

  1. Kontroller at datamaskinen din er koblet til ruteren ved hjelp av enten en Ethernet-kabel eller en trådløs tilkobling.

    Hvis du prøver å få tilgang til en ruter utenfor nettverket ditt, må du aktivere det som vanligvis kalles ekstern administrasjon. Du må også kjenne ruterenes eksterne IP for å få dette til å fungere slik at du kan skrive inn adressen i nettleseren. Imidlertid er denne typen tilkobling ikke garantert selv om den eksterne administratorinnstillingen er på siden IP-adressen lett kan endres (hvis det er en dynamisk IP, som de fleste hjemmenettverk er).

  2. Identifiser IP-adressen til ruteren. De fleste rutere er produsert for å bruke en standardadresse som 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1 eller 192.168.1.100.

    Hvis de ikke fungerer, og du ikke vet at ruterens standard IP-adresse er, eller hvis den ble endret, se vår guide til hvordan du finner standard gateway-IP-adresse.

  3. Åpne en nettleser som Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome eller Firefox og be om tilkobling til ruteren ved hjelp av IP-adressen. Skriv for eksempel http://192.168.1.1 i adressefeltet for å koble til en ruter som har 192.168.1.1 som IP-adresse.

  4. Skriv inn den administrative påloggingsinformasjonen for å autentisere og få tilgang til administratorinnstillingene.

Rutere leveres med standard brukernavn og passord - vanligvis ordet admin men kan være annerledes for ruteren din (noen har kanskje ikke engang passord eller bruker kanskje ikke brukernavn).

Følg disse koblingene for å se standardpassord og brukernavn for NETGEAR, D-Link, Linksys og Cisco-rutere hvis du har en av disse ruterne, eller se i ruterdokumentasjonen hvis du ikke er sikker på hva det er.

Noen rutere er ikke tilgjengelige på den måten som er beskrevet ovenfor. De fleste er, men noen få, som Google Wifi, krever forskjellige (vanligvis enklere) trinn, for eksempel å bruke en mobilapp.


Hva om jeg ikke får tilgang til ruteren min?

Hvis nettleseren returnerer en feilmelding etter å ha prøvd brukernavnet og passordet på ruteren, kan det hende at datamaskinen din ikke er koblet til riktig ruteren. Eller kanskje brukernavn og passordkombinasjon ikke var riktig.

Hvis du er sikker på at du bruker riktig IP-adresse for å få tilgang til ruteren, kan du prøve følgende:

  1. Start ruteren på nytt.

  2. Åpne en nettleser som Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome eller Firefox, og be om tilkobling til ruteren ved hjelp av IP-adressen.

  3. Deaktiver brannmuren midlertidig.

  4. Åpne en nettleser som Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome eller Firefox, og be om tilkobling til ruteren ved hjelp av IP-adressen.

  5. Tilbakestill ruteren til fabrikkinnstillinger.

    Dette gjenoppretter ruteren til standardtilstanden med IP-adressen, brukernavnet og passordet den ble levert med.

  6. Åpne en nettleser som Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome eller Firefox, og be om tilkobling til ruteren ved hjelp av IP-adressen.

1: 23

Hvordan starte en ruter og et modem på nytt


Administrer en ruter via Wi-Fi

Å sette opp en ruter for første gang gjøres best via en kablet tilkobling, slik at forbindelsen ikke oppheves hvis sikkerhets- eller trådløse innstillinger endres i prosessen.

Når du får tilgang til en ruter via Wi-Fi, må du holde datamaskinen nær ruteren, om nødvendig i samme rom, for å unngå tilkoblingsfall på grunn av forstyrrelser eller svake trådløse signaler.

Legg igjen en kommentar