Hvordan fikse Netflix feilkode NW-2-5

Netflix-feilkoden NW-2-5 indikerer et nettverkstilkoblingsproblem, noe som betyr at enheten din ikke kan nå Netflix-tjenesten, og er et relativt vanlig og vanskelig Netflix-problem å identifisere og fikse. Det betyr at enheten din ikke er koblet til internett, eller at det er noe som hindrer enheten i å koble til Netflix.

Denne feilkoden kan være forårsaket av et problem med enheten, hjemmenettverket eller internettforbindelsen.

Når Netflix feilkode NW-2-5 oppstår, vil enheten din vanligvis vise denne meldingen på skjermen:

Netflix har fått en feil. Prøver på nytt om X sekunder.
Kode: NW-2-5

Feilkode NW-2-5 kan forekomme på de fleste enhetene som har en Netflix-app, inkludert spillkonsoller, streaming-enheter som Roku, Blu-Ray-spillere og smarte TV-er.

Denne guiden fungerer for alle enheter som kan streame Netflix, men det er noen spesifikke trinn som kalles ut for Xbox- og PlayStation-brukere.

Alex Dos Diaz / Web


Slik løser du en Netflix-feilkode NW 2-5

De spesifikke trinnene du må ta for å fikse feilkode NW-2-5 kan variere noe avhengig av enheten du bruker. For eksempel kan du ikke bekrefte eller endre DNS-innstillingene på enkelte enheter.

Slik løser du en Netflix-feilkode NW-2-5:

  1. Press prøver igjen på feilskjermen.

    Noen ganger er det alt du trenger å gjøre.

  2. Start enheten din.

    Hvis enheten har hvilemodus, må du sørge for at du slår enheten helt av og starter den på nytt. I noen tilfeller må du koble fra enheten i opptil ett minutt etter at du har slått den av.

  3. Kontroller at enheten er koblet til internett.

    Noen enheter har en funksjon som vil teste internettforbindelsen for deg. Hvis enheten ikke har en slik funksjon, kan du prøve å streame en video eller se på en webside ved hjelp av en annen app enn Netflix.

  4. Bekreft at nettverket du er koblet til støtter streaming.

    Er du koblet til en delt internettforbindelse på et hotell, bedrift eller universitet? I så fall kan nettverksadministratoren ha deaktivert tilgang til streamingtjenester. Kontakt nettverksadministratoren hvis du er usikker.

  5. Start hjemmenettverket på nytt.

    Slå av både ruteren og modemet hvis det er separate enheter. Det kan også hende du må koble dem fra for å løse problemet helt.

  6. Bekreft DNS-innstillingene dine.

    Noen enheter lar deg sjekke DNS-innstillingene, og andre gjør det ikke. Hvis du ikke klarer å kontrollere DNS-innstillingene på enheten din, må du hoppe over dette trinnet.

  7. Prøv en Ethernet-tilkobling, eller forbedre Wi-Fi-signalet.

    Å bruke en kablet Ethernet-tilkobling gir den beste streamingopplevelsen. Hvis det ikke er mulig, plasser enheten og ruteren på nytt for å oppnå det sterkeste Wi-Fi-signalet som er mulig.

  8. Kontakt Internett-leverandøren.

    Hvis du fremdeles har en kode NW-2-5 etter å ha fulgt disse trinnene, kan det være et problem med internettforbindelsen din, ellers kan Internett-leverandøren din oppleve et større problem.

Noen internettleverandører tilbyr foreldrekontroll. Det kan hende du må deaktivere foreldrekontrollen eller endre innstillingene for å bruke Netflix.


Støtter nettverket ditt streaming?

Noen nettverk deaktiverer streaming for å spare på båndbredde eller av andre grunner. Hvis du er koblet til internett via et universitet, hotell eller et annet stort nettverk, må du kontakte nettverksadministratoren for å finne ut om streaming er deaktivert.

Hvis du har din egen internettforbindelse, med ditt eget modem og ruteren, gjelder dette problemet ikke for deg.

Hvordan vite om enheten din er koblet til Internett

Siden feilkode NW-2-5 er en tilkoblingsfeil, er det første du trenger å utelukke et internettforbindelsesproblem. Den beste måten å oppnå dette på vil variere fra enhet til enhet på grunn av ulik tilgjengelighet av feilsøkingsverktøy.

De fleste videospillkonsoller har muligheten til å teste internettforbindelsen. Hvis enheten har denne typen test, må du kjøre den. Hvis det viser at du ikke er koblet til internett, må du sørge for at enheten er koblet til riktig nettverk. Det kan også hende du må deaktivere og aktivere Internett-tilkobling på enheten for å få ting til å fungere igjen.

Hvis enheten ikke har mulighet til å teste internettforbindelsen, kan du åpne en annen app enn Netflix som krever en internettforbindelse for å fungere. Hvis den appen har tilgang til internett, er du koblet til, og du kan gå videre til neste trinn.


Slik starter du enheten og hjemmenettverket på nytt

I mange tilfeller vil det bare være å sykle enhetene dine for å løse et problem som Netflix-kode NW-2-5. Dette betyr at du må slå av enhetene dine helt, koble dem fra veggen, og deretter koble dem til igjen og slå dem på igjen.

Noen enheter har en hvilemodus eller strømsparingsmodus som de går inn når du trykker på strømknappen eller slår dem av via en skjermmeny. Det er derfor det er viktig å sørge for at du faktisk slår av enheten og deretter kobler den fra.

Å starte hjemmenettverket på nytt fungerer på samme måte. Slå av modemet og ruteren, koble dem fra, og koble dem til igjen og slå dem på igjen. I de fleste tilfeller er det lang tid å vente på mellom 10 og 20 sekunder før du kobler til enhetene dine igjen. Du må kanskje la dem være frakoblet i opptil ett minutt.

Etter at du har startet enheten og hjemmenettverket på nytt, må du kontrollere og forsikre deg om at enheten din er koblet til riktig nettverk.


Slik bekrefter du DNS-innstillingene dine

Noen enheter lar deg bekrefte DNS-innstillingene dine, som kan være nyttige for å fikse Netflix-koden NW 2-5. Hvis enheten din ikke støtter dette, må du gå videre til neste trinn.

Slik bekrefter du DNS-innstillingene dine på en PlayStation 4 (med PlayStation 3 innstillinger i parentes):

  1. naviger til innstillinger.

  2. Plukke ut Network (Nettverksinnstillinger på PS3).

  3. Plukke ut Sett opp Internett-tilkobling (Innstillinger for Internett-tilkobling, deretter OK, deretter Custom).

  4. Velg Bruk Wi-Fi (trådløs) hvis du er koblet til trådløst, eller Bruk a LAN-kabel (Kablet tilkobling) hvis du er koblet til via en Ethernet-kabel.

    Hvis du er koblet til via Wi-Fi:

    • Velg Bruk under Bruk Wi-Fi Custom (WLAN seksjon, Gå inn manuelt, og trykk deretter høyre på d-pad for å velge Innstilling av IP-adresse)

    • Velg Wi-Fi-nettverket.

    Hvis du er koblet til via Ethernet

    • Å velge Custom (Automatisk gjenkjenning) for driftsmodus.

  5. Velg Automatisk for IP-adresseinnstillingene.

  6. Velg Ikke spesifiser (Ikke angi) for DHCP-vertsnavnet.

  7. Velg Automatisk for DNS-innstillingene.

  8. Velg Automatisk for MTU-innstillingene.

  9. Velg Ikke bruk for proxy-serveren (deretter aktiver for UPnP, og lagre deretter innstillingene med X-knappen)

  10. Velg Test tilkobling.

Slik verifiserer du DNS-innstillingene dine på en Xbox 360:

  1. Trykk på veilede -knappen på kontrolleren.

  2. naviger til innstillinger > Systeminnstillinger.

  3. Plukke ut Nettverksinnstillinger.

  4. Finn nettverket ditt og velg Konfigurer nettverk.

  5. Plukke ut DNS-innstillinger > Automatisk.

  6. Slå av Xbox 360, og slå den deretter på igjen.

  7. Sjekk om Netflix fungerer.

Slik verifiserer du DNS-innstillingene dine på en Xbox One:

  1. Trykk på meny -knappen og velg innstillinger > Alle innstillinger.

  2. Plukke ut Network.

  3. Plukke ut Nettverksinnstillinger.

  4. Plukke ut Avanserte innstillinger.

  5. Plukke ut DNS-innstillinger.

  6. Plukke ut Automatisk.

  7. Trykk på B knapp.

  8. Sjekk om Netflix fungerer.

Forbedre Internett-tilkoblingen

I noen tilfeller vil bare å forbedre internettforbindelsen din fikse en Netflix-kode NW-2-5. Måten å gjøre dette på er å sørge for at enheten har den sterkeste tilkoblingen tilgjengelig.

Selv om det er mulig å streame video fra tjenester som Netflix via Wi-Fi, kan et dårlig signal, overbelastet nettverk eller mye interferens fra andre nærliggende nettverk føre til mange problemer. Den enkleste måten å fjerne disse problemene helt på er å bruke en kablet tilkobling.

Hvis det i det hele tatt er mulig, kan du prøve å koble streaming-enheten til ruteren din med en fysisk Ethernet-kabel. Noen enheter har ikke et Ethernet-kontakt, men du kan vanligvis kjøpe en USB-til-Ethernet-adapter-dongle for disse enhetene.

En annen måte å utelukke en dårlig internettforbindelse på er å koble enheten direkte til modemet ditt med en Ethernet-kabel og ta ruteren ut av ligningen. Dette er ikke en permanent løsning, siden du ikke vil kunne koble til andre enheter eller bruke Wi-Fi før du kobler til ruteren på nytt.

Hvis koden NW-2-5 forsvinner når enheten din er koblet direkte til ruteren din, ligger problemet i ruteren eller Wi-Fi-signalstyrken. Prøv å plassere ruteren og enheten på nytt slik at de er tett som mulig, og fjern så mange hindringer du kan.

Kontakt Internett-leverandøren din for ytterligere hjelp

Hvis du følger alle disse trinnene, og du fremdeles har en Netflix-kode NW-2-5, er det eneste alternativet igjen å kontakte Internett-leverandøren din. Du kan ha et maskinvareproblem med modemet, ruteren eller streaming-enheten, men det er mer sannsynlig at det er et problem med internettforbindelsen.

I noen tilfeller kan Netflix-kode NW-2-5 til og med være forårsaket av problemer med selve internettleverandøren din. Disse problemene løses vanligvis når internettleverandøren løser problemet med utstyret. Hvis du venter en stund, og problemet løser seg på mystisk vis, var internettleverandøren din sannsynligvis skylden.


Legg igjen en kommentar