AAC-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen AAC er en MPEG-2 Advanced Audio Coding-fil. Det ligner MP3-lydformatet, men inkluderer noen ytelsesforbedringer.

Apples iTunes og iTunes Store bruker avansert lydkoding som standard kodemetode for musikkfiler. Det er også standard lydformat for mange andre enheter og plattformer.

AAC-filer kan absolutt bruke .AAC-filtypen, men de ses oftere innpakket i M4A-filbeholderen, og bærer derfor vanligvis .M4A-filtypen.


Hvordan spille en AAC-fil

Du kan åpne en AAC-fil med iTunes gjennom filet Meny. Bruk en på en Mac Legg til i biblioteket alternativ. Velg Windows for Windows Legg til fil i biblioteket or Legg til mappe i biblioteket for å legge til AAC-filene i iTunes-biblioteket.

Du kan også spille AAC-filer med VLC, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Audials One, og sannsynligvis mange andre multiformat mediespillere.

Hvis du trenger hjelp til å åpne en AAC-fil i lydredigeringsprogramvaren Audacity, kan du se veiledningen for hvordan du importerer filer fra iTunes. Du må installere FFmpeg-biblioteket hvis du bruker Windows eller Linux.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen prøver å åpne AAC-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne AAC-filer, kan du se vår guide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en AAC-fil

Bruk en gratis lydkonverter for å konvertere en AAC-fil. De fleste av programmene fra denne listen lar deg konvertere AAC-filen til MP3, WAV, WMA og andre lignende lydformater. Du kan også bruke en gratis lydkonverter for å lagre AAC-filen som en M4R-ringetone for bruk på en iPhone.

Du kan bruke FileZigZag til å konvertere en AAC-fil til MP3 (eller noe annet lydformat) på macOS, Linux eller et hvilket som helst annet operativsystem fordi den fungerer via en nettleser. Last opp AAC-filen til FileZigZag, og du får muligheten til å konvertere AAC til MP3, WMA, FLAC, WAV, RA, M4A, AIF / AIFF / AIFC, OPUS og mange andre formater.

Zamzar er en annen gratis online AAC-omformer som FileZigZag.

Noen sanger kjøpt via iTunes kan være kodet i en bestemt type beskyttet AAC-format, og kan derfor ikke konverteres med en filkonverterer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

AAC-filtypen deler noen av de samme bokstavene som filtypen som finnes i andre filformater, men det betyr ikke at formatene er relatert. Hvis dette skjer, vil du sannsynligvis ikke kunne åpne filen i noen av programmene nevnt ovenfor.

Noen eksempler på filutvidelser du kan forvirre for AAC inkluderer AC (Autoconf Script), AAE (Sidecar Image Format), AAF, AA, AAX (Audible Enhanced Audiobook), ACC (Graphics Accounts Data), AC3 og DAA.

Legg igjen en kommentar