Hvordan fikse en svart YouTube-skjerm

Hvis du bruker noe tid på YouTube, kan du oppleve en svart skjermfeil på et eller annet tidspunkt under seeropplevelsen. Disse feilene kan treffe når som helst og er vanligvis forårsaket av ikke-relaterte problemer. Noen vanlige årsaker inkluderer funksjonsfeil på annonseblokkere, problemer med nettleseren eller datamaskinen og tilkoblingsproblemer med enten det lokale nettverket eller internett.

Du kan fikse de fleste av disse avspillingsproblemene, men det kan ta en stund å spore nøyaktig årsaken til at du får en svart skjerm. Vi går gjennom det nedenfor.

Web / Emilie Dunphy


Hva kan forårsake en svart skjerm på YouTube?

Når du ser en svart skjerm på YouTube, er det fordi videoen ikke kan lastes inn av en eller annen grunn. Problemet kan være på slutten, eller det kan være forårsaket av problemer med enten YouTube eller Internett-leverandøren din (ISP).

Hvis problemet er på slutten, kan du vanligvis fikse det ved å oppdatere nettleseren, deaktivere annonseblokkeringen, starte datamaskinen på nytt, starte nettverksmaskinvare og andre enkle løsninger. Når problemet skyldes nettleverandøren din eller et problem med YouTube, er det ikke noe du kan gjøre.

Hvis du ser en melding om at en video ikke kan vises, og ikke en svart boks, kan det hende at videoen er blokkert i regionen din, eller at den er fjernet fra YouTube. Hvis videoen er blokkert, kan du kanskje oppheve blokkeringen av den.

Her er de vanligste årsakene til svarte skjermer på YouTube:

  • Annonseblokkerende plugin-moduler: Du kan bruke en annonseblokkering for å unngå å se annonser på YouTube-videoer, men noen ganger går ting galt. Hvis annonseblokkeringen din blir useriøs, kan den blokkere videoen i stedet for bare annonsene.
  • Nettleserproblemer: Nettleseren kan være utdatert, eller det kan være ødelagte data. Disse problemene løses ved å oppdatere nettleseren, tømme hurtigbufferen eller starte nettleseren på nytt.
  • Dataproblemer: Når problemer med datamaskinen får YouTube til å vise en svart skjerm i stedet for videoer, kan du vanligvis fikse det med en enkel omstart.
  • Nettverksproblemer: Sakte Internett-hastighet, eller problemer med det lokale nettverket, kan forhindre at YouTube-videoer lastes inn riktig.
  • YouTube-mobilproblemer: Hvis du opplever en svart skjerm og ingen lyd fra YouTube på telefonen, tøm appdataene eller hurtigbufferen, eller start telefonen på nytt.

Hvordan vite om annonseblokkeringen din forårsaker svarte YouTube-skjermer

Annonseblokkere er nettleser-plugin-moduler som selektivt forhindrer at enkelte nettsideelementer lastes inn. De fleste er i stand til å blokkere frittstående annonser som vises på websider og annonser som spilles av under videoer på nettsteder som YouTube.

Når en annonseblokkering fungerer som den skal, forhindrer den at annonser lastes inn, og resten av siden lastes inn normalt. Når en annonseblokkering ikke fungerer, kan det tillate annonser å laste inn eller blokkere sideelementer, som tekst og video, som du vil se.

Slik kontrollerer du om en annonseblokkering forårsaker svarte skjermer på YouTube:

  1. Naviger til YouTube, og åpne deretter en video.

  2. Deaktiver annonseblokkeringen midlertidig. Hvordan du gjør dette avhenger av hvilken nettleser du bruker. For mer informasjon:

    • Slik deaktiverer du utvidelser i Chrome.
    • Slik deaktiverer du Internet Explorer-tillegg.
    • Slik deaktiverer du Safari-plugin-moduler.
    • Slik deaktiverer du tillegg og utvidelser i flere nettlesere, inkludert Firefox.
  3. Last siden på nytt, og spill av videoen.

  4. Hvis videoen spilles av, kan du se i dokumentasjonen for annonseblokkeringen for å se om det er et alternativ for å forhindre at den blokkerer YouTube-videoer.

    Tilpassede filterlister som du bruker med plugin-moduler og utvidelser for annonser, kan noen ganger føre til problemer med YouTube. Hvis du bruker en tilpasset filterliste, kan deaktivering eller fjerning av den tillate deg å se på YouTube uten å deaktivere annonseblokkeringen.

Hvis annonseblokkeringen er ansvarlig for at YouTube-videoer ikke kan spilles av, trenger du ikke å gi opp å blokkere annonser helt. Ta en titt på listen vår over plugin-moduler og utvidelser for annonser, og se om en av disse fungerer bedre.


Hvordan vite om nettleseren din forårsaker svarte YouTube-skjermer

Det er flere nettleser- og datamaskinproblemer som kan forårsake problemer med nettsteder som YouTube. Problemer med nettleseren, som ødelagte hurtigbufferdata eller informasjonskapsler, kan forhindre at videoer lastes inn. Minneproblemer med datamaskinen kan også forårsake problemer med å spille av videoer på internett.

For å utelukke et problem med nettleseren eller datamaskinen, kan du prøve ting som å laste inn siden på nytt, tømme hurtigbufferen og bytte til en annen nettleser. Som en siste utvei gjør det noen ganger triks å starte datamaskinen på nytt.

Slik løser du svarte YouTube-skjermer hvis problemet har med nettleseren eller datamaskinen å gjøre:

Du trenger kanskje ikke å fullføre alle trinnene nedenfor. Etter hvert trinn, sjekk om du kan se YouTube-videoer. Hvis videoer begynner å fungere igjen, er du ferdig.

  1. Last inn YouTube-videoen som ikke fungerer.

  2. Logg av YouTube-kontoen din.

  3. Lukk nettleseren og start den på nytt.

  4. Se etter nettleseroppdateringer. Last ned og installer den nyeste hvis du ikke har den.

  5. Tøm nettleserens hurtigbuffer.

  6. Slett alle YouTube-informasjonskapsler fra nettleseren.

  7. Deaktiver maskinvareakselerasjon i nettleseren.

  8. Prøv en annen nettleser.

  9. Start datamaskinen på nytt.


Hvordan vite om nettverket eller Internett-leverandøren din forårsaker svarte YouTube-skjermer

Hvis internettforbindelsen din er helt nede, lastes ikke YouTube i det hele tatt. Mange nettverks- og internettproblemer gjør at nettsteder som YouTube kan lastes inn delvis mens elementer som videoer blir lagt som svarte bokser.

For å fikse et nettverksproblem som forårsaker svarte skjermer på YouTube, gjør motorsyklus modemet og ruteren vanligvis kunsten. Internettproblemer som forhindrer at YouTube-videoer lastes inn, er vanskeligere å håndtere fordi disse må løses av din ISP. Hvis du mistenker at internettforbindelsen din har problemer, kan du kontakte Internett-leverandøren din for å få hjelp.

Her er noen ting du kan prøve å fikse svarte YouTube-skjermer hvis problemet har med nettverk eller internettforbindelse å gjøre:

  1. Slå på ruteren og modemet.

    Koble både modemet og ruteren fra strømkilden i minst 10 sekunder før du kobler enhetene til igjen. Noen enheter må trekkes ut lenger.

  2. Hvis du kobler til internett ved hjelp av Wi-Fi, bytter du til en kablet tilkobling eller flytter datamaskinen nærmere ruteren.

  3. Endre innstillingene for Dynamic Name Server (DNS) for å bruke en gratis DNS.

  4. Skyll DNS-bufferen.

  5. Bruk en hastighetstestetjeneste for å kontrollere statusen til internettforbindelsen.

  6. Hvis du opplever tilkoblingsproblemer, kan det hende at YouTube ikke fungerer riktig før Internett-leverandøren din løser problemet.


Hvordan feilsøke YouTube Black Screens på mobil

Når YouTube-appen på telefonen eller nettbrettet viser en svart skjerm i stedet for å spille av en video, eller du bare hører lyd uten videokomponenter, kan det være et problem med appen.

Du kan fikse denne typen problemer ved å tømme appdataene eller hurtigbufferen, men omstart av enheten fungerer noen ganger. Her er noen ting du kan prøve når du ser en svart skjerm, eller bare hører lyd, i YouTube-mobilappen:

  1. Tøm appbufferen.

    På en Android-enhet, tøm bufferen for individuelle apper eller alle apper samtidig. Last ned en cacheadministrasjonsapp på en iOS-enhet eller slett og installer YouTube-appen på nytt.

  2. Start enheten på nytt.

  3. Slett appen, og installer den deretter fra Google Play Store eller Apple App Store.

  4. Se videoen ved hjelp av den mobile nettspilleren ved å navigere til youtube.com i telefonens nettleser.


Legg igjen en kommentar