Hvordan låse opp en sikret Wi-Fi-tilkobling

Noen ganger er det behov for å åpne Wi-Fi for å låse opp og gi tilgang til publikum. Kanskje oppretter du et åpent tilgangspunkt for virksomheten din, eller har du en fest og har ikke lyst til å dele Wi-Fi-passordet med alle. I alle fall er det enkelt å åpne det trådløse nettverket, men prosessen varierer avhengig av ruteren din.

Instruksjonene i denne veiledningen kan bare gi deg en generell ide om prosessen, men du må prøve med ruteren eller slå opp produsentens dokumentasjon for å fylle ut detaljene.


Hvordan låse opp et Wi-Fi-nettverk

  1. Start din foretrukne nettleser. Skriv inn IP-adressen til ruteren din i adresselinjen.

    På de fleste rutere er standard IP 192.168.1.1. Du finner sannsynligvis ruteren din på den adressen, med mindre du har konfigurert den annerledes.

  2. Før du får tilgang til ruterenes administrative grensesnitt, må du oppgi brukernavn og passord.

    Hvis Internett-leverandøren din konfigurerte dette for deg, ga de sannsynligvis dem til deg, og du finner dem på instruksjonene for ruteren din eller et lignende sted.

  3. Når du kommer til ruteren sin administratorside, vil du legge merke til massevis av informasjon om ruteren og det trådløse nettverket. Hver produsent er forskjellig, og menyen vil variere litt, men du vil sannsynligvis velge enten en trådløs or Network i hovednavigasjonsmenyen for å finne kontrollene du trenger.

  4. Derfra kan det hende du må se under en undermeny og velge Trådløs sikkerhet. Ellers vil du sannsynligvis finne innstillingene for det trådløse nettverket ditt på samme side, så bla gjennom og se om du kan finne innstillinger for Sikkerhets- eller Sikkerhetsmodus.

  5. Når du har funnet den, vil du legge merke til at den er satt til WPA2 Personal eller noe lignende. Velg rullegardinmenyen og velg Deaktivert.

    Hvis du gjør det, vil trolig flere andre sikkerhetsinnstillinger forsvinne, inkludert passordet ditt.

  6. Med trådløs kryptering deaktivert, finn Spar og Påfør knappene for ruteren din.

    De er vanligvis nederst eller på siden av hver side. Rull helt til slutten av siden du er på, hvis du ikke ser dem.

  7. Plukke ut Spar, vent til siden lastes inn på nytt, og velg deretter Påfør for å gjøre endringen permanent.

    Igjen, de eksakte alternativene kan variere litt basert på ruteren din.

  8. Ruteren din er nå tilgjengelig for alle, og du kan koble til uten passord.

  9. Når du er klar til å aktivere sikkerheten din på nytt, går du tilbake til ruterenes innstillinger, velger riktig sikkerhetsrulle og velger deretter WPA2 Personal. Bruk AES-kryptering, lag et sterkt passord, og lagre og bruk endringene på nytt for at de skal tre i kraft.


Legg igjen en kommentar