Hvordan fikse et VPN som ikke kobles til

Mesteparten av tiden fungerer VPN-tjenester uten problemer. Så det kan være forvirrende eller frustrerende hvis du plutselig har problemer med å koble til VPN-en din. Når VPN-en din opptrer litt cranky og nekter å koble til, kan denne trinnvise feilsøkingsveiledningen hjelpe deg med å komme i gang igjen.


Årsaker til VPN-tilkoblingsproblemer

VPN-forbindelsesproblemer er ofte programvare eller nettleserrelatert, så det er vanligvis en eliminasjonsprosess å løse problemet med VPN som ikke oppfører seg. VPN-en din kan oppføre seg på grunn av:

  • En overbelastet VPN-server
  • Kjører utdatert VPN-programvare
  • Bruker feil VPN-protokoll

D3Damon / Getty Images


Feilsøkingstrinn for å koble til VPN-en din på nytt

Når VPN-en din ikke kobler seg til, kan du prøve disse løsningene:

  1. Sjekk internettforbindelsen din. I kan virke opplagt, men sørg for at nettverkstilkoblingen fungerer. Spesielt hvis Wi-Fi-tilkoblingen din ikke fungerer, må du kontrollere om enheten din er koblet til riktig tilgangspunkt.

  2. Sjekk påloggingsinformasjonen din. Å ikke ha riktig eller oppdatert påloggingsinformasjon er en annen åpenbar, men ofte oversett detalj. Hvis du bruker en gratis VPN-tjeneste, kan du sjekke nettstedet for å se om legitimasjonen som VPN-tjenesten har gitt er endret eller at passordet ditt må oppdateres.

  3. Endre VPN-serverforbindelsen. VPN-er tilbyr generelt et utvalg servere du kan koble til. Noen ganger har det imidlertid problemer med serveren du prøver å koble til. Det kan være nede midlertidig eller tynget av for mange forbindelser. Prøv en annen server og se om det løser problemet.

  4. Start VPN-programvaren eller nettleserprogrammet på nytt. Hvis det ikke fungerer å endre VPN-serveren, må du starte VPN-programvaren eller nettleserprogrammet på nytt. Ikke bare koble fra VPN-serveren; avslutt og start programvaren på nytt. I tilfelle nettleserprogramtillegg lukker du nettleseren helt og åpner den på nytt. Du må kanskje tømme nettleserbufferen for å få plugin-modulen til å fungere igjen.

  5. Sjekk at VPN-programvaren din er oppdatert. VPN-programvare oppdateres ofte. For å eliminere muligheten for feil og maksimere ytelsen, vær sikker på at du kjører den nyeste tilgjengelige programvaren. I de fleste tilfeller kan du se etter oppdateringer under VPN-menyen for å få den siste oppdateringen. Du kan også angi at VPN-en din skal oppdateres automatisk i VPN-innstillingene.

    De 8 beste VPN-tjenesteleverandørene i 2020

  6. Sjekk at nettleseren din er oppdatert. For å eliminere vanlige nettleserbaserte problemer, bruk en nettleser som støttes og godkjennes av VPN-leverandøren din. Sørg også for at du har de nyeste nettleseroppdateringene installert.

    Slik oppdaterer du Chrome til den nyeste versjonen Hvordan sørger du for at Safari-nettleseren din er oppdatert Slik oppdaterer du til den nyeste versjonen av Firefox Hvordan oppdaterer jeg Internet Explorer og Microsoft Edge

  7. Installer den nyeste VPN-programvarepakken på nytt. Hvis ingenting annet har fungert til dette punktet, installerer du VPN-programvaren på nytt. For å få den nyeste pakken, gå til VPN-leverandørens nettsted for å finne og installere den nyeste programvarepakken for operativsystemet eller enheten din. Det kan være lurt å avinstallere gamle pakker først for å være sikker på at du starter med en ren skifer.

  8. Endre VPN-tunnelprotokollen. Hvis du fortsatt sliter med å koble til, kan problemet være med VPN-tunnelprotokollen. Gå inn på VPN- eller nettverksinnstillingene, og prøv å bruke forskjellige protokoller: OpenVPN, L2TP / IPSec eller IKeV2 / IPSec, for eksempel.

    Plasseringen av disse innstillingene varierer etter VPN-produktet, enheten eller operativsystemet. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte VPN-leverandøren din. Når det er mulig, unngå å bruke PPTP-protokollen, da den ikke anses som sikker.

  9. Endre tilkoblingsporten. Noen Internett-leverandører og nettverk blokkerer trafikk på bestemte porter. Sjekk VPN-dokumentasjonen for å se om den anbefaler å bruke et bestemt portnummer. I så fall kan det løse problemet å bruke en annen port.

  10. Sjekk ruteren din. Noen rutere støtter ikke VPN-gjennomføring (en funksjon på en ruter som lar trafikk passere fritt til internett). På hjemmenettverket ditt, sjekk ruteren og personlige brannmurinnstillinger for disse alternativene. Det kan hende du trenger administratortilgang for å gjøre endringer.

    • VPN Gjennomgang: Det kan være et alternativ i sikkerhetsinnstillingene for å aktivere IPSec eller PPTP (to vanlige typer VPN-protokoller) Gjennomgang. Merk at ikke alle rutere har denne innstillingen.
    • Port videresending og protokoller: Brannmuren din i ruteren og eventuelle installerte brannmurprogrammer må kanskje ha spesifikke porter videresendt og protokoller åpnet. Spesielt må IPSec VPN-er ha UDP-port 500 (IKE) videresendt og protokoller 50 (ESP) og 51 (AH) åpnet.

    Sjekk routerens manual eller nettstedsdokumentasjon for alt som står VPN, og du skal kunne finne informasjonen du trenger. Kontakt VPN-leverandøren din hvis du er i tvil.

  11. Snakk med VPN-leverandøren. Hvis VPN-en fremdeles ikke kobler til, kontakter du VPN-leverandøren din. En tekniker kan spørre deg om hvilke løsninger du har prøvd, hvilken type oppsett du har - type ruter, internettforbindelse og operativsystem - og eventuelle feilmeldinger du har mottatt. Som VPN-ekspert skal leverandøren kunne hjelpe deg.


Legg igjen en kommentar