Informasjon om videresending av Xbox Live-port (TCP og UDP)

For at Xbox eller PC skal nå online flerspillerspillene på Xbox Live, må ruteren din forstå hvilke portnumre som skal åpnes for å videreformidle relevant informasjon gjennom nettverket. 

I de fleste tilfeller eliminerer NAT-teknologien behovet for manuell konfigurering av videresendingsdetaljer for Xbox for å kommunisere med internett. Imidlertid, hvis NAT ikke fungerer, eller hvis du trenger å konfigurere portene manuelt av en annen grunn, kan du gjøre det. Det er mulig at routerens brannmur blokkerer de nødvendige porter. Løsningen er å "åpne" portene manuelt.


Xbox Live-porter

Xbox Live-tjenesten bruker spesifikke porter for IP-nettverk:

Hvis du har en Xbox 360, kan du bruke disse portene:

  • UDP: 53, 88, 3074
  • TCP: 53, 80, 3074

Hvis du har en Xbox One, i tillegg til Xbox 360-porter, bruk:

  • UDP: 500, 3544, 4500

UDP og TCP-port 1863 brukes til Xbox Kinect når den har problemer med å få tilgang til internett.

Hvordan sette opp ruteren for Xbox Live

For å få Xbox Live til å jobbe med de riktige portene, må du logge på ruteren din som administrator slik at du kan administrere innstillingene for videresending av port.

Port-forwarding refererer til å åpne en port på ruteren din. Metoden varierer avhengig av produsenten av ruteren din. Se instruksjonene for den spesifikke ruteren din i dokumentasjonen som fulgte med ruteren eller på produsentens nettsted. Du kan også finne dem ved å søke på rutermodellen din og begrepet "port-forwarding".


Legg igjen en kommentar