Finne en IP-adresse for Belkin-ruteren

Hjemmebredbåndsrutere tildeles to IP-adresser. Den ene IP-adressen kobles til eksterne nettverk som internett, og den andre kommuniserer med enheter som er plassert i hjem- eller kontornettverket.

Internett-leverandører oppgir en offentlig IP-adresse for den eksterne tilkoblingen. Ruterprodusenten angir en standard privat IP-adresse som brukes til lokalt nettverk, og hjemmenettverksadministratoren kontrollerer den. Standard IP-adressen til alle Belkin-rutere er 192.168.2.1.


Belkin Router Standard IP-adresseinnstillinger

Hver ruter tildeles en standard privat IP-adresse når den er produsert. Den spesifikke verdien avhenger av merket og modellen til ruteren, og vanligvis har alle rutere fra en produsent samme IP-adresse. 

Administratoren må kjenne IP-adressen for å koble til ruterkonsollen i en nettleser for å endre det trådløse passordet, konfigurere videresending av port, aktivere eller deaktivere DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), eller angi DNS-servere (Domain Name System) .

Alle enheter som er koblet til en Belkin-ruter med standard IP-adresse, kan få tilgang til ruterkonsollen ved hjelp av en nettleser. Åpne hvilken som helst nettleser, for eksempel Chrome, Microsoft Edge, Safari eller Firefox, og skriv inn Belkins standard IP-URL i nettleserens adressefelt i dette formatet: 

http://192.168.2.1/

Denne adressen blir noen ganger referert til som standard gateway-adresse fordi klientenheter er avhengige av ruteren som gateway til internett. Datamaskinoperativsystemer bruker noen ganger dette ordet i nettverkskonfigurasjonsmenyer.

Hvis du ikke får tilgang til Belkin nettbaserte konfigurasjonsskjermbilde ved hjelp av standard IP-adresse, skriv inn http://router i adressefeltet til nettleseren i stedet.


Standard brukernavn og passord

Du må angi administratorens brukernavn og passord før du får tilgang til rutekonsollen. Det er lurt å endre denne informasjonen når du setter opp ruteren. Hvis du trenger standard brukernavn og passord for Belkin-ruteren, kan du prøve følgende:

  • Standard brukernavn: admin, admin, eller blank
  • Standard passord: admin, passord eller tomt

Hvis du endret standardinnstillingene og mistet de nye legitimasjonene, tilbakestiller du ruteren og angir standard brukernavn og passord. På en Belkin-ruter er Tilbakestillingsknappen vanligvis plassert på baksiden ved siden av internettportene. Trykk og hold inne Tilbakestillingsknappen i 30 til 60 sekunder.


Om en tilbakestilling av ruteren

Tilbakestillingen til Belkin-ruteren erstatter alle nettverksinnstillinger, inkludert den lokale IP-adressen, med produsentens standardinnstillinger. Selv om en administrator endret standardadressen, endrer du den til standardverdien ved å tilbakestille ruteren.

Tilbakestilling av en ruter er bare nødvendig i sjeldne situasjoner der enheten ble oppdatert med feil innstillinger eller ugyldige data, for eksempel en firmwareoppgradering som får den til å slutte å svare på forespørsler om administratorforbindelse.

Hvis du kobler fra strømmen eller bruker ruteren på / av-bryter, får ikke ruteren tilbake til standard IP-adresse. En programvare som er tilbakestilt til fabrikkinnstillingene, må finne sted.


Endring av routerens standard IP-adresse

Hver gang hjemmeruten slås på, bruker den samme private nettverksadresse med mindre administratoren endrer den. Å endre en ruters standard IP-adresse kan være nødvendig for å unngå en IP-adressekonflikt med et modem eller en annen ruter som er installert i nettverket.

Noen huseiere foretrekker å bruke en adresse som er lett å huske, men ingen fordeler i nettverksytelse eller sikkerhet oppnås ved å bruke en privat IP-adresse fremfor en annen.

Endring av routerens standard IP-adresse påvirker ikke ruteren andre administrative innstillinger, for eksempel DNS-adresseverdier, nettverksmaske (subnettmaske) eller passord. Det har heller ingen effekt på tilkoblinger til internett.

Noen internettleverandører sporer og autoriserer hjemmenettverk i henhold til ruteren eller modemmedietilgangskontrollen (MAC-adresse), men ikke de lokale IP-adressene.

Hvis du har problemer med rutertilkoblingshastigheten, skyldes ikke problemet standard IP-adresse. Oppdater systemprogramvaren, se etter oppdaterte drivere, og flytt ruteren nærmere Internett-tilkoblede enheter for å forbedre tilkoblingshastigheten.


Legg igjen en kommentar