Hvordan bruke Microsofts OneDrive på hver enhet

Microsofts skylagringstjeneste, OneDrive, brukes av forbrukere og bedrifter for å sikkerhetskopiere data og synkronisere filer mellom enheter. Det er helt enhetsagnostisk, med offisielle apper tilgjengelig for nedlasting på alle større operativsystemer for datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner.


Forstå Microsoft-kontoer og OneDrive

For å bruke OneDrive trenger du en gratis Microsoft-konto. Microsoft-kontoer har mange forskjellige navn og brukes til en rekke tjenester. Odds er at du allerede bruker en. Alt av følgende kan brukes til å få tilgang til OneDrive:

  • Hotmail og Outlook e-postadresser.
  • Xbox Live-kontoer for spill på Xbox 360 og Xbox One videospillkonsoller.
  • En Skype-konto.
  • Kontoen du bruker for å kjøpe digitalt innhold fra Windows 10 Microsoft Store.

Den gjennomsnittlige brukeren trenger ikke mer enn en Microsoft-konto for å bruke Microsofts apper og tjenester. Den samme påloggingsinformasjonen for en Outlook-e-postadresse kan brukes til å logge på en Xbox One-konsoll, Skype-app og OneDrive-konto.


Hvor mye koster OneDrive?

Microsofts OneDrive skylagringstjeneste er tilgjengelig gratis med en lagringsgrense på 5 GB. Denne lagringsgrensen inkluderer alle filer som deles på alle tilkoblede enheter og apper. De som trenger mer plass, kan betale $ 1.99 per måned for en 50 GB-plan.

Microsoft tilbyr også 1 TB og 5 TB OneDrive-planer for henholdsvis $ 69.99 og $ 99.99 i året. Begge disse kommer med et gratis Microsoft 365-abonnement og flere avanserte funksjoner, for eksempel gjenkjenning av ransomware og malware.

Mange butikker gir ofte gratis OneDrive-kontooppgraderinger ved kjøp av en ny smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Hvis du tror du trenger mer lagringsplass på nettskyen, kan det være verdt å spørre en butikkassistent om de har noen OneDrive-kampanjer som kjører neste gang du kjøper en ny enhet.


Hvilke OneDrive-apper er tilgjengelige?

Det er offisielle Microsoft OneDrive-apper tilgjengelig for Windows 10-enheter, iPhone, iPod touch, iPad, Android-smarttelefoner og nettbrett, Mac-datamaskiner, Xbox One-konsoller og Windows Phone.

OneDrive er integrert direkte i Windows 10-operativsystemet, slik at du ikke trenger å laste ned en app for at den skal fungere når du konfigurerer den nye Windows 10-enheten. Mens det er en gratis Windows 10 OneDrive-app du kan laste ned fra Microsoft Store app store, er det ikke nødvendig.


Hva gjør OneDrive-nettstedet?

Du kan få tilgang til OneDrive-nettstedet via hvilken som helst nettleser på hvilken som helst enhet. Her er hva du kan gjøre med det:

  • Last opp filer til OneDrive-kontoen din.
  • Slett filer fra OneDrive-kontoen din.
  • Flytt filer til forskjellige OneDrive-mapper.
  • Del filer eller mapper med andre mennesker.
  • Gjenopprett slettede OneDrive-filer.
  • Angre endringer som er gjort i OneDrive-filer.
  • Åpne og rediger filer i Word Online.

Så funksjonelt som OneDrive-nettstedet er, må du fortsatt laste ned en OneDrive-app på enheten din hvis du vil laste opp filer fra en annen app direkte til OneDrive-kontoen din eller aktivere automatisk opplasting av bildene dine.


Hvordan sikkerhetskopiere smarttelefonbildene dine med OneDrive

En av de mer nyttige funksjonene i iOS- og Android OneDrive-appene er at de automatisk kan laste opp bildene og skjermbildene dine til Microsoft-lagringsplassen din så snart de er opprettet. Dette gir deg ikke bare en sikkerhetskopi av bildene dine, det gjør dem også umiddelbart tilgjengelige på dine andre enheter med en OneDrive-app installert uten at du trenger å overføre dem manuelt.

Slik aktiverer du OneDrive-kameraopplastinger på iOS

Hvis du vil laste opp bildene dine automatisk fra en iOS-enhet til OneDrive:

  1. Åpne OneDrive-appen på iPhone, iPod touch eller iPad, og trykk deretter på brukerikon i øverste venstre hjørne.

  2. Plukke ut innstillinger.

  3. Plukke ut Kameraopplasting.

  4. På neste skjermbilde trykker du på bryteren ved siden av Kameraopplasting. Det blir blått når alternativet er aktivert.

    Appen kan be om tillatelse til å få tilgang til bildene dine før den slår på denne innstillingen. Hvis den gjør det, trykk på OK.

Når bilder er lastet opp til OneDrive-kontoen din fra en iOS-enhet, vil de være tilgjengelige innen OneDrive > Bilder > kamera~~POS=TRUNC og sortert i mapper oppkalt etter året de ble opprettet.

Slik aktiverer du OneDrive-kameraopplastinger på Android

Fremgangsmåten for aktivering av kameraopplasting i OneDrive for Android er litt forskjellig fra iOS-versjonen.

  1. Åpne OneDrive-appen på Android-enheten din og trykk på Me nederst til høyre på skjermen.

  2. Plukke ut innstillinger.

  3. Plukke ut Kameraopplasting.

  4. Pek Kameraopplastingskonto for å velge hvilken konto du vil laste opp bilder til, og trykk deretter på Bryter for opplasting av kamera for å slå på funksjonen.

Når bilder er lastet opp til OneDrive-kontoen din fra en Android-enhet, er de tilgjengelige i din viktigste OneDrive-filkatalog.

Hvordan overføre filer til datamaskinen din med OneDrive

Microsofts OneDrive er en enkel måte å overføre filer fra smarttelefonen eller nettbrettet til datamaskinen din uten å bruke kabler eller en fullstendig enhetssynkroniseringsprosess. Slik gjør du det.

  1. Last ned og logg på OneDrive-appen på din iOS- eller Android-smarttelefon eller nettbrett.

  2. Last ned og installer OneDrive-appen på din Mac-datamaskin og logg på. Hvis du bruker en Windows 10-datamaskin, er OneDrive allerede konfigurert for deg.

    Forsikre deg om at du bruker den samme OneDrive-kontoen på alle enhetene dine.

  3. Åpne OneDrive-appen på din iOS- eller Android-smarte enhet og trykk på Mer (+) -knappen øverst til høyre på skjermen.

  4. Plukke ut Last opp.

  5. På Android, bla gjennom enheten din og trykk på en fil for å laste den opp til OneDrive.

    På iOS:

    1. Trykk på en av dem Bilder og videoer or Søk.
    2. Finn og trykk på filen din.
    3. Pek Ferdig øverst til høyre i appen for å starte opplastingen.

  6. Filene skal snart vises i OneDrive-mappen på datamaskinen din. Overføringstidene varierer avhengig av Internett-hastigheten og størrelsen på filene du laster opp. Enkeltbilder skal overføres i løpet av et minutt eller så, mens filmfiler kan ta lengre tid.

Etter at de er lastet opp til OneDrive-kontoen din, er filene dine tilgjengelige via OneDrive-appen på alle enhetene dine, ikke bare datamaskinen din.

Bruke OneDrive til å dele filer med venner

Alle versjoner av OneDrive kan dele filer med venner eller kolleger ved å generere en unik nettkobling som kan sendes via e-post eller en meldingsapp. OneDrive-fillenker kan til og med legges ut på sosiale medier som Facebook og Twitter. Slik oppretter du en delelink i OneDrive:

  • I Android OneDrive-appen åpner du filen du vil dele, og klikker deretter på Dele ikonet nederst til venstre på skjermen. Plukke ut Kopier link for å kopiere filens unike lenke til enhetens utklippstavle.
  • I iOS OneDive-appen åpner du filen du vil dele, og klikker deretter på Dele ikon, representert som et firkantet ikon med pilen som peker ut av det. Plukke ut Kopier link for å lagre lenken.
  • For å dele en OneDrive-fil fra en Windows 10- eller Mac-datamaskin, finn filen i OneDrive-katalogen, høyreklikk den med musen og velg deretter Del en OneDrive-kobling. Lenken kopieres umiddelbart til utklippstavlen.

Etter at du har lenken, kan du lime den inn i et hvilket som helst program eller app på samme måte som du vil lime inn vanlig tekst.

Deling av en OneDrive-kobling gir alle som velger den tilgang til filen. Vær forsiktig med hvem du deler den med på nettet.

Kan jeg lagre i OneDrive når jeg er offline?

Ja det kan du. Hvis en fil tidligere er lastet ned til enheten din, kan du åpne, redigere og lagre den mens du er frakoblet. Når enheten din neste gang kobles til internett, lastes den oppdaterte filen opp til OneDrive-kontoen din og overskriver den gamle versjonen.


Legg igjen en kommentar