APK-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En APK-fil er en Android-pakkefil.
  • Åpne en på datamaskinen din med BlueStacks.

Denne artikkelen beskriver hva en APK-fil er, hvordan du åpner eller installerer en (nøyaktig hvordan avhenger av operativsystemet), og hvorfor det ikke kan være veldig nyttig å konvertere en.


Hva er en APK-fil?

En fil med APK-filtypen er en Android Package-fil som brukes til å distribuere applikasjoner på Googles Android-operativsystem.

APK-filer lagres i ZIP-format og lastes vanligvis ned direkte til Android-enheter, vanligvis via Google Play-butikken, men kan også bli funnet på andre nettsteder.

Noe av innholdet som finnes i en typisk APK-fil inkluderer en AndroidManifest.xml-, classes.dex- og resources.arsc-fil; samt en META-INF- og res-mappe.

Web 


Hvordan åpne en APK-fil

APK-filer kan åpnes på en rekke operativsystemer, men de brukes hovedsakelig på Android-enheter.

Åpne en APK-fil på Android

Å åpne en APK-fil på Android-enheten din krever bare at du laster den ned som for enhver fil, og deretter åpner den når du blir spurt. Imidlertid kan APK-filer som er installert utenfor Google Play-butikken, kanskje ikke installeres med en gang på grunn av en sikkerhetsblokk som er satt på plass.

For å omgå denne nedlastningsbegrensningen og installere APK-filer fra ukjente kilder, naviger til en av disse menyene, avhengig av Android-versjonen din:

  • innstillinger > Apper og varsler > Avansert > Spesiell apptilgang > Installer ukjente apper
  • innstillinger > Apper og varsler
  • innstillinger > Sikkerhet

Avhengig av enheten din, kan det hende du må gi en bestemt app, for eksempel Chrome, tillatelse til å installere uoffisielle APK-filer. Eller hvis du ser det, aktiver Installer ukjente apper or Ukjente kilder.

Hvis APK-filen ikke åpnes, kan du prøve å se etter den med en filbehandling som Astro File Manager eller ES File Explorer File Manager.

Slik installerer du APK-filer på Android

Åpne en APK-fil på Windows

Du kan åpne en APK-fil på en PC ved hjelp av en Android-emulator som BlueStacks. Gå inn i programmet Mine apper fanen og velg deretter Installer apk fra hjørnet av vinduet.

Hvordan bruke Bluestacks til å kjøre Android-apper på Windows

Åpne en APK-fil på en Mac

ARC Welder er en Google Chrome-utvidelse som er ment for å teste Android-apper for Chrome OS, men den fungerer på alle operativsystemer. Dette betyr at du kan åpne en APK på din Mac eller Windows-datamaskin så lenge du har denne appen installert i Chrome-nettleseren.

Åpne en APK-fil på iOS

Du kan ikke åpne eller installere APK-filer på en iPhone eller iPad fordi filen er bygget på en helt annen måte enn apper som brukes på disse enhetene, og de to plattformene er ikke kompatible med hverandre.

Pakke ut APK-filer

Du kan også åpne en APK-fil i Windows, macOS eller et hvilket som helst annet operativsystem på skrivebordet, med et filpakkerverktøy. Siden APK-filer bare er arkiver med flere mapper og filer, kan du pakke dem ut med et program som 7-Zip eller PeaZip for å se de forskjellige komponentene som utgjør appen.

Å gjøre det lar deg imidlertid ikke bruke APK-filen på en datamaskin. For å gjøre det kreves en Android-emulator (som BlueStacks), som i hovedsak kjører Android OS på datamaskinen.


Hvordan konvertere en APK-fil

Selv om et filkonverteringsprogram eller en tjeneste vanligvis er nødvendig for å konvertere en filtype til en annen, er de ikke veldig nyttige når du arbeider med APK-filer. Dette er fordi en APK-fil er et program som er bygget for å kjøre bare på bestemte enheter, i motsetning til andre filtyper som MP4 eller PDF-filer som fungerer på en rekke plattformer.

I stedet, hvis du vil konvertere APK-filen til ZIP, bruker du instruksjonene som er forklart ovenfor. Enten åpne APK-filen i et filutvinningsverktøy, og pakk den deretter som en ZIP, eller bare gi nytt navn til .APK-filen til .ZIP.

Å endre navn på en fil som dette er ikke hvordan du konverterer en fil. Det fungerer bare i tilfelle APK-filer fordi filformatet allerede bruker ZIP, men det bare legger til en annen filtype (.APK) til slutt.

Som du leser ovenfor, kan du ikke konvertere en APK-fil til IPA for bruk på iOS, og du kan heller ikke konvertere APK til EXE for å bruke Android-appen i Windows.

Imidlertid kan du normalt finne et iOS-alternativ som fungerer i stedet for Android-appen du vil installeres på iPhone eller iPad. De fleste utviklere har samme app tilgjengelig på begge plattformene (både en APK for Android og en IPA for iOS).

I stedet for en APK til EXE-omformer, er det bare å installere en Windows APK-åpner ovenfra og deretter bruke den til å åpne Android-appen på datamaskinen din. det trenger ikke å eksistere i EXE-filformat for at det skal fungere.

Du kan konvertere APK-filen din til BAR for bruk med en BlackBerry-enhet ved å bare laste opp APK-filen til Good e-Reader online APK til BAR-omformer. Vent til konverteringen er ferdig, og last deretter ned BAR-filen tilbake til datamaskinen.


Legg igjen en kommentar