Hvordan bruke en RAR File Extractor for Android

Du trenger kanskje en RAR-filutpakker for Android for å åpne bestemte filer på smarttelefonen eller nettbrettet. Slik åpner, trekker du ut, oppretter og reparerer RAR-filer på alle Android-mobilenheter.

Informasjonen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Hva er en RAR-fil?

En RAR-fil er et komprimert arkiv med en eller flere større filer. RAR-filer brukes til å lagre og transportere store filer som filmer, musikk og programvare. Tenk på dem som vakuumforseglingsposer for data. RAR-filer gjør det mulig å sende og laste ned store applikasjoner via internett så raskt som mulig. På samme måte lar RAR-filer deg plassere enorme mengder data på en flash-stasjon eller SD-kort for enkel overføring mellom enheter.

Alle RAR-filer ender i utvidelsen ".rar", men det er andre filkomprimeringsformater som ender i forskjellige utvidelser som .zip, .7z og .iso. De fleste RAR-filuttrekkere for Android kan åpne flere typer komprimerte filer.


Hvorfor trenger du en RAR File Extractor for Android?

De fleste datamaskiner er forhåndslastet med en RAR-filutpakker, men Android-enheter har vanligvis ikke en som standard. Derfor må du laste ned en RAR file extractor-app før du kan åpne RAR-filer på Android-enheten din.

Mange RAR-avtrekksapper lar deg også lage dine egne komprimerte arkiver, noe som gjør deling av store filer som bilder og videoer mye enklere. De fleste e-posttjenester begrenser mengden data du kan sende i en melding, så hvis du vil sende en mappe som inneholder hundrevis av bilder til en venn, må du kanskje først komprimere bildene dine til en RAR-fil. Selvfølgelig må mottakeren også ha et utvinningsprogram for å åpne den komprimerte filen.


Hva er den beste RAR File Extractor for Android?

Det er dusinvis av RAR-filutpakningsapps tilgjengelig for Android. For denne opplæringen bruker vi RAR-appen for Android, som kan lastes ned gratis fra Google Play-butikken.

RAR-appen er utviklet av produsentene av WinRAR, noen ganger referert til som WinRAR for Android. I tillegg til RAR-filer, kan appen også åpne filer med følgende utvidelser: .zip ,. tjære,. .gz, .bz2, .xz, .7z, .iso og .arj. For å åpne slike filer på en iOS-enhet, trenger du en annen app som er kompatibel med iOS-plattformen.


Hvordan åpne RAR-filer på Android

 1. Last ned og installer RAR-appen for Android.

 2. Åpne RAR app. Ikonet ser ut som en bunkebunke. Når appen åpnes, bør du se en liste over filer og mapper.

 3. Naviger til mappen som inneholder filen du vil åpne.

  Mens du er inne i en mappe, kan du trykke Opp ett nivå øverst i fillisten for å gå tilbake til forrige mappe.

 4. Trykk på RAR-filen og skriv inn passordet, hvis du blir bedt om det, for å se innholdet.

  Noen RAR-filer er passordbeskyttet. Hvis du lastet ned en RAR-fil fra internett, kan du sjekke nedlastingsinstruksjonene for passordet.

 5. Trykk på de enkelte filene for å åpne dem. Alternativt kan du holde inne en fil eller mappe for å åpne en meny med en liste over handlinger du kan utføre.

 6. For å utføre handlinger på flere filer samtidig, trykk på boksene ved siden av hver fil for å få et blått merke, og trykk deretter og hold nede en av filene for å åpne kommandomenyen. Enhver handling du velger, for eksempel Kopiere til utklippstavle or Pakke ut filer, blir brukt på alle valgte filer.


Hvordan bruke RAR for Android

Bortsett fra å åpne RAR-filer, har RAR-appen mange andre bruksområder. Før vi går videre, her er en kort oversikt over RAR-appgrensesnittet:

 • Trykk på de tre horisontale linjene i øvre venstre hjørne for å åpne et navigasjonspanel med snarveier til enhetens SD-kort og Nedlastinger mappe. Under Kommandoer, er det et alternativ å legge til mappen du ser på i listen din Favoritter.
 • Trykk på ikonet med et pluss tegn øverst til høyre for å legge til valgte filer i et nytt RAR-arkiv.
 • Trykk på ikonet med en pil opp øverst til høyre for å trekke ut valgte filer.
 • Trykk på søppelbøtte for å slette valgte filer.
 • Trykk på tre vertikale prikker øverst til høyre for å åpne en annen rullegardinmeny med innstillinger og tilleggsalternativer.
 • For å deaktivere annonser, trykk på tre vertikale prikker, og trykk deretter på Fjern annonser fra menyen som vises. Du blir deretter bedt om å sette opp en betalingsmåte.

Hvordan pakke ut RAR-filer på Android

I denne sammenheng betyr ekstraksjon ganske enkelt å flytte filer fra et komprimert arkiv til enheten din, slik at du ikke trenger å bruke RAR-appen hver gang du vil ha tilgang til filene dine. Dette trinnet er ofte nødvendig; for eksempel, hvis du har et RAR-arkiv fullt av musikkfiler, må du trekke dem ut før de kan legges til enhetens musikkbibliotek. Slik trekker du ut komprimerte filer med RAR for Android-appen:

 1. Åpne RAR app og finn RAR-filen din.

 2. Trykk på RAR-filen for å åpne den.

 3. Velg filene du vil trekke ut en etter en, eller trykk på firkanten med fire mindre firkanter inni (ved siden av Opp ett nivå) for å velge alle filene i den gjeldende mappen.

 4. Trykk på ikonet med pil opp for å åpne alternativene for utvinning.

 5. Pek SØK for å velge hvor du vil at de ekstraherte filene skal gå.

 6. Naviger til den valgte mappen, og trykk deretter på OK i nedre høyre hjørne for å angi destinasjonen.

  De Spør før overskriving funksjonen velges som standard. Med denne funksjonen aktivert, vil RAR-appen gi deg beskjed om filer med samme navn allerede eksisterer, og du får valget om å hoppe over, endre navn på eller erstatte hver fil.

 7. Pek OK for å fullføre utvinningen.

Hvordan lage RAR-filer på Android

Slik lager du dine egne komprimerte RAR-arkiver:

 1. Forsikre deg om at filene du vil komprimere, ligger i en enkelt mappe. Det er greit hvis det er andre ikke-relaterte filer i mappen.

 2. Åpne RAR app og naviger til mappen.

 3. Trykk på boksene ved siden av filene du vil komprimere for å velge dem.

 4. Trykk på ikonet med et pluss tegn for å åpne arkiveringsalternativene.

 5. Gi det nye arkivet et navn og sett opp et passord, hvis du ønsker det.

 6. Velg å komprimere filene i formatet RAR, ZIP eller RAR 4x. Hold deg til det første alternativet for optimal filkomprimering.

  Mens du kan trykke Lag solid arkiv for å lage en fil som er litt mindre, vil det ta litt lengre tid å åpne.

 7. Pek OK for å få den nyopprettede RAR-filen til å vises i den gjeldende mappen.

Hvordan reparere RAR-filer på Android

Hvis du får en feilmelding mens du prøver å åpne eller trekke ut et RAR-arkiv, kan en eller flere av filene inne være ødelagt. Heldigvis har RAR-appen muligheten til å reparere ødelagte RAR-filer. Prøv disse trinnene:

 1. Åpne RAR app og finn den ødelagte RAR-filen.

 2. Trykk på den tomme boksen ved siden av filen for å velge den.

 3. Trykk på tre vertikale prikker i øvre høyre hjørne.

 4. Pek Reparasjonsarkiv fra rullegardinmenyen.

 5. Pek OK når du blir bedt om det.

 6. En ombygd RAR-fil vises i den gjeldende mappen, og du bør kunne trekke den ut som normalt.


Legg igjen en kommentar