Hvordan bruke Storage Manager for Android

Du kan raskt rydde opp telefonlagring på Android-enheten din ved hjelp av en lagringsadministrator i Innstillinger-appen. Før Android Marshmallow trengte du en tredjepartsapp for å administrere filer, men når du oppgraderer operativsystemet til Marshmallow eller nyere, trenger du ikke lenger å laste ned noe.

Å rydde ut plass på telefonen din er en viktig del av vedlikeholdet, spesielt hvis telefonen har lite intern lagringsplass eller ikke har et minnekortspor. Her er alt du trenger å vite om administrering av filer og lagring på Android.

Veibeskrivelsen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Slik frigjør du plass med Storage Manager

Når du frigjør plass på Android-enheten din, har telefonen mer plass til nye apper, bilder, videoer og musikk, og ofte raskere ytelse. Når en telefon er nær full, har den en tendens til å bli treg. Android refererer til denne funksjonen som lagring, men filadministrasjon er det den gjør.

 1. For å få tilgang til filene dine, gå til innstillinger. De Lagring delen viser hvor mye plass som er tilgjengelig: X% brukt - X GB gratis.

 2. Pek Lagring.

 3. Du ser en liste over alt på telefonen din, i kategorier inkludert musikk og lyd, spill, filer og system (filer må kjøre operativsystemet ditt). På toppen kan du slå på Smart Storage som automatisk sletter gamle bilder og videoer når telefonen er nær tomt for tomt.

 4. Trykk på en kategori for å se appene som er tilknyttet den.

 5. Trykk på en app, og tøm hurtigbufferen eller tøm data (filer, innstillinger og kontoer) Disse handlingene kan ofte løse problemer med en app som fungerer.

 6. Gå tilbake til Lagring innstillinger.

 7. Pek Gratis opp plass for å vise filer organisert etter kategori: Sikkerhetskopierte bilder og videoer, Nedlastingerog Ofte brukte apper, sammen med hvor mange gigabyte hver bruker.

 8. De Sikkerhetskopierte bilder og videoer alternativet er alt eller ingenting; du kan ikke velge bestemte filer.

 9. Pek Nedlastinger for å se en liste over PDF-filer og andre dokumenter.

 10. Under Ofte brukte apper er en liste over apper organisert etter hvor nylig du har åpnet dem.

 11. Velg elementene du vil fjerne, og trykk på Frigjør X GB. Du får en bekreftelses popup-melding som tilbyr å slå på Smart Storage, hvis den ikke allerede er aktivert.

 12. For å slette en uønsket app, gå til Google Play Store, trykk på Mine apper, velg appen, og trykk på Avinstaller.

  En annen metode er å dra uønskede apper fra appskuffen til søppelikonet som vises når du holder inne en app.

  Du kan ikke slette mange forhåndsinnlastede apper, ellers kjent som bloatware, uten å rote enheten. 

En annen måte å få plass på en Android-smarttelefon er å sikkerhetskopiere bildene dine til Google Photos, som tilbyr ubegrenset skylagring og gir tilgang til bildene dine på hvilken som helst enhet. For andre filer, last dem ned til Dropbox, Google Drive eller en annen skytjeneste.

Sørg alltid for å sikkerhetskopiere dataene dine først, i tilfelle du ved et uhell sletter noe viktig.


Alternative måter å frigjøre plass på Android

Hvis du vil ha tilgang til Android-systemfiler, kan du rote smarttelefonen din og installere en tredjeparts filbehandling. Å rotere smarttelefonen din er en grei prosess, og risikoen er relativt liten. Fordelene inkluderer muligheten til å administrere filer på smarttelefonen, fjerne bloatware og mer.

Hvis du vil gjøre en rask opprydding, som på en datamaskin, gjør det innebygde verktøyet susen.

Legg igjen en kommentar