Slik synkroniserer du skrivebordet ditt til skyen med OneDrive

Tjenester som Dropbox og OneDrive gir en praktisk metode for å få tilgang til alle dokumentene dine på flere PC-er, nettbrett og telefonen din. Synkronisering av Windows-skrivebordet ditt til skyen ved hjelp av OneDrive sikrer at du alltid kan finne viktige filer når du trenger dem - på en hvilken som helst enhet.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvorfor synkronisere Windows-skrivebordet ditt med OneDrive?

Å legge vanlige mapper som Windows-skrivebordet ditt i skyen er en flott løsning hvis du bruker skrivebordet som en generell dumpingplass for nedlastede filer eller ofte brukte elementer. På den måten vil du alltid ha disse filene synkronisert på tvers av enhetene dine. Du kan også koble til andre PCer du bruker med OneDrive-synkronisering.

Hvordan flytte skrivebordet til skyen med OneDrive

Før du begynner, installer OneDrive desktop sync client på din versjon av Windows. Windows 10 og Windows 8.1 har allerede dette programmet, men Windows 7-brukere må laste ned og installere synkroniseringsklienten manuelt. Window 8-brukere kan oppgradere til Windows 8.1 for å begynne å bruke OneDrive.

  1. Åpne Windows File Explorer, høyreklikk Desktop, Velg deretter Eiendommer.

  2. Egenskaper for skrivebordet dialogboksen, velger du Plassering kategorien, og velg deretter Flytt.

  3. Dobbeltklikk i dialogboksen OneDrive Velg deretter Ny mappe for å opprette en ny mappe. Navngi det desktop.

    Uansett hva du kaller mappen, vises den som skrivebord i OneDrive-fillisten. Hvis du har tre stasjonære datamaskiner som synkroniseres til den samme OneDrive-kontoen, bruker hver et annet mappenavn, men hver vises som skrivebord.

  4. Med desktop mappen er uthevet, velg Velg mappe.

  5. Plukke ut Påfør for å bruke de nye innstillingene. Tekstoppføringsboksen i Plassering fanen skal se slik ut:

    C: Brukere [Brukernavn] OneDrive Desktop

  6. Plukke ut Ja for å bekrefte at du vil flytte skrivebordet til OneDrive, og velg deretter OK å lukke Egenskaper for skrivebordet dialogboks.

Flytt hvilken som helst mappe på Windows-datamaskinen din til OneDrive ved å bruke samme prosess.


Er filene mine sikre i skyen?

Å flytte skrivebordet eller andre mapper til skyen er mer praktisk enn å overføre filer med en USB-pinne. Imidlertid er det noen sikkerhetsmessige implikasjoner for lagring i skyen. Hver gang du legger filer på nettet, er de potensielt tilgjengelige for andre. Politi kan for eksempel bruke en garanti for å kreve tilgang til filene dine, og du kan ikke bli gjort oppmerksom på når det skjer.

En mer vanlig situasjon er når hackere gjetter eller stjeler kontopassordet ditt. Hvis det skjer, har skurkene potensielt tilgang til OneDrive-filene dine. Det er ikke veldig bra hvis alt du lagret i skyen er gammel poesi fra videregående skole. Uautorisert tilgang til arbeidsdokumenter eller filer med personlig informasjon kan imidlertid være ødeleggende.

Det er en rekke sikkerhetstiltak du kan ta for å redusere denne risikoen. Den ene er å aktivere tofaktorautentisering for skylagringskontoen din. Et enklere tiltak er å unngå å legge noe i skyen som har informasjon du ikke vil at andre skal se. For hjemmebrukere betyr det vanligvis å oppbevare varer som økonomiske regneark, regninger og pantelån på harddisken din og ikke i skyen, med tilhørende risiko som kommer av potensielt å miste tilgang hvis harddisken mislykkes.

I midten av slutten av 2019 lanserte Microsoft en Personal Vault-funksjon for OneDrive - som ruller ut i bølger til brukere over hele verden over 2019 - som gir ekstra sikkerhet gjennom kryptering og tvungen flerfaktorautentisering. For kritiske filer som er relativt sjelden tilgjengelig, tilbyr Personal Vault en god balanse mellom beskyttelse og enkel tilgang.

Lær mer om Personal Vault


Legg igjen en kommentar