Slik slår du på Autolagring i Excel

Å miste kraft, eller glemme å spare før du klikker bort fra Excel-regnearket, kan være smertefullt, spesielt når du har gjort noe utmerket formelarbeid. Heldigvis Excel AutoSave-funksjonen som opprettholder arbeidet ditt, slik at hvis strømmen går tapt, er ikke arbeidet ditt.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Excel for Microsoft 365, Excel 2019, 2016, 2013 og 2010.


AutoSave vs. AutoRecover

AutoSave lagrer automatisk filene dine på OneDrive- og SharePoint-kontoen. Du må konfigurere OneDrive eller SharePoint, slik at de er riktig tilkoblet, og dette er en funksjon som bare er tilgjengelig i Microsoft 365. Dette lar deg også "samredigere" dokumenter med andre.

AutoRecover beholder endringer midlertidig i en katalog på datamaskinen din. Tilgjengelig siden Office 2007, lagrer den ikke automatisk filene dine. I stedet, hvis datamaskinen slås av eller Excel lukkes uten å lagre, har du muligheten til å gjenopprette arbeidet ditt. Det lagrer denne informasjonen på et bestemt intervall, vanligvis 10 minutter, men det er bare midlertidig. Hvis du velger å ikke gjenopprette dataene dine, vil den slette dataene, og du vil være tilbake på rad.

Ingen av disse er en erstatning for Lagre-kommandoen. Gjør for vane å lagre arbeidet ditt konsekvent, spesielt når du skal stenge. Det er viktig å konfigurere både AutoSave og AutoRecover hvis du har begge alternativene.


Slik slår du på Autolagring i Excel

Siden 2010 har Excel bare gjort mindre endringer i AutoSave-funksjonen. Hvis du bruker Excel 2010 eller nyere, finner du denne menyen samme sted.

  1. Åpne Excel og velg filet > alternativer.

    Hvis du har Excel 2007, velger du Office-knappen og velger deretter alternativer.

  2. Velg i menyen som åpnes Spar til venstre.

  3. Hvis du har en OneDrive- eller SharePoint-konto, velger du AutoSave OneDrive og SharePoint Online-filer som standard på Excel. Dette vil lagre arbeidet ditt på OneDrive- og SharePoint-kontoer i sanntid, og bevare en sikkerhetskopi hvis du mister den bærbare datamaskinen.

    Aktiver dette bare for passordbeskyttede filer. Del aldri sensitiv informasjon som personnummer eller økonomiske data via en OneDrive- eller SharePoint-fil.

  4. Plukke ut Lagre informasjon om automatisk gjenoppretting og velg intervallet du vil lagre det i. Standardinnstillingen er 10 minutter, men du kan stille den lavere eller høyere, avhengig av dine preferanser.

  5. Plukke ut Behold den siste automatisk gjenopprettede versjonen hvis jeg lukker uten å lagre for å bevare arbeidet ditt hvis du mister strømmen eller ved et uhell stenger Excel.

  6. Noter hvor Excel vil lagre disse filene. Hvis du foretrekker et mer tilgjengelig sted, kan du skrive det ut her.

    Det kan hende at du ikke kan se AutoRecover-plasseringen din i File Explorer, avhengig av om du er logget på som administrator eller ikke, og hva innstillingene dine er for datagjenoppretting. Det kan også hende at du ikke kan endre filstien hvis du ikke er administrator.


Hvordan gjenopprette en Excel-fil ved hjelp av AutoRecover

Velg for å få tilgang til AutoRecover-versjonen av Excel-arbeidsboken filet > Åpen, og rull deretter ned til Gjenopprett ikke-lagrede arbeidsbøker seksjonen og velg filen din.

Hva hvis versjonen av Excel ikke har autolagring?

Hvis du ikke har et alternativ for automatisk lagring i Excel-versjonen din, eller hvis du ikke vil bruke OneDrive eller SharePoint til å sikkerhetskopiere filene dine, kan du også bruke tredjepartsprogramvare som Google Drive eller Dropbox for å regelmessig sikkerhetskopiere dataene dine.

Før du bruker disse tjenestene, bør du tenke nøye gjennom potensiell sikkerhet og plass. Hvis du sikkerhetskopierer konfidensiell informasjon, er det en iboende risiko for brudd. Hvis du ønsker å lagre dokumenter for arbeid, kan du kontakte IT-avdelingen på arbeidsplassen din, hvis tilgjengelig, for å finne løsninger de har fått.

I tillegg vil enhver sikkerhetskopieringstjeneste ha en begrenset mengde plass, og du vil sannsynligvis også bruke den til å sikkerhetskopiere andre filer. Mer plass er tilgjengelig, men du må abonnere på det. Se nøye på dine behov før du logger på en sikkerhetskopitjeneste.


Legg igjen en kommentar