Hvordan bruke iPad-kontrollpanelet

Kontrollpanelet er en fin måte å få tilgang til musikkontroller og grunnleggende iPad-innstillinger hvor som helst på iPad, inkludert når du spiller et spill, surfer på Facebook eller surfer på nettet. Du kan også åpne iPad-kontrollpanelet fra låseskjermen, noe som er utmerket hvis du vil skru ned volumet eller hoppe over en sang.

Disse instruksjonene gjelder enheter som kjører iOS 12 eller nyere.


Hvordan åpne kontrollpanelet på iPad

Kontrollpanelet har beveget seg litt rundt de siste oppdateringene, men du får tilgang til det ved å sveipe ned fra øverste høyre hjørne av skjermen på en hvilken som helst side. På låseskjermen som vises etter at du våkner iPad, men før du låser den opp, er en horisontal linje synlig i det hjørnet, under klokken og batteriindikatorene.


Hvordan bruke kontrollpanelet

Kontrollpanelet gir deg rask tilgang til forskjellige innstillinger som flymodus og musikkontroller. Noen vil utvides hvis du trykker og holder på dem. For eksempel vil den første delen som inkluderer flymodus dukke opp og vise deg ytterligere informasjon om hver knapp i den. Den utvidede visningen lar deg forhåndsvise flere kontroller i panelet.

  • Flymodus - Denne bryteren slår av all kommunikasjon på iPad, inkludert Wi-Fi og datatilkoblingen.
  • AirDrop-innstillinger - AirDrop er en praktisk funksjon som lar deg raskt dele bilder og nettsteder med noen som er i samme rom. Du kan få tilgang til delingsfunksjonene via iPadens Del-knapp. I kontrollpanelet kan du slå av AirDrop, angi at den bare skal motta innhold fra kontakter, eller slå den på for alle. 
  • Wi-Fi - Hvis du har en iPad med en 4G-datatilkobling, kan det noen ganger være skjerpende å motta et svakt Wi-Fi-signal når datatilkoblingen din vil være mye raskere. Denne enkle tilgangen til å slå av Wi-Fi sparer deg for jakt gjennom iPad-innstillingene.
  • Blåtann - Bluetooth kan brenne gjennom batteriet hvis du lar det være på hele tiden. Denne innstillingen lar deg slå den av raskt for å spare strøm.
  • Musikkontroller - Disse kontrollene inkluderer standard spill-, pause- og hoppknapper. Hvis du holder fingeren nede på musikkontrollene, vil det forstørrede vinduet tillate deg å hoppe til et bestemt punkt i gjeldende sang, justere volumet, dele musikken til Apple TV eller åpne Music-appen.
  • Lysstyrke - Justering av lysstyrke er en fin måte å spare batterilevetid på, men noen ganger kan du få det for lavt til å se skjermen komfortabelt. Kontrollsenteret gir deg rask tilgang til en glidebryter.
  • Volum - Den raskeste måten å justere volumet på iPad er å bruke de fysiske volumknappene langs kanten av iPad. Men du kan også komme inn i kontrollsenteret og endre det der inne.
  • AirPlay - Apples AirPlay-funksjon lar deg sende lyd og video og dele skjermen med en AirPlay-aktivert enhet. Du kan bruke AirPlay med Apple TV til å sende video fra apper som Netflix eller Hulu til TV-en din. Det kan også speile hele iPad-skjermen. Du kan slå på skjermspeiling med denne kontrollen.
  • Lås orientering - IPadens evne til å orientere seg automatisk er stor, med mindre du holder den i rett vinkel der den vil snu retningen når du ikke vil ha endringen. Denne knappen vil løse dette dilemmaet.
  • Demp - Trenger du å drepe lyden på iPad raskt? Mute-knappen vil gjøre susen.
  • Ikke forstyrr - En annen funksjon som er mer nyttig for telefoner, Do Not Disturb kan fortsatt være nyttig hvis du mottar mange Facetime-samtaler.
  • Timer/Clock — Denne knappen åpner Clock-appen, hvor du kan stille inn en tidtaker eller alarm, eller kjøre stoppeklokken.
  • Kamera - Hvis du noen ganger famler og prøver å huske hvor du flyttet kameraikonet på startskjermen, har du nå rask tilgang til det på kontrollpanelet. Og hvis du vil ta en selfie, holder du fingeren nede på kameraknappen til den aktiverer det fremovervendte kameraet.

Legg igjen en kommentar