Kopier dokumenter på sider på iPad som du kan bruke som maler

IOS-versjonen av Pages for iPad inneholder et utvalg av maler for nye dokumenter, og du kan opprette nye dokumenter fra bunnen av. Dessverre tilbyr Pages på iPad ikke muligheten til å lage dine egne maler.

Du kan imidlertid fortsatt omgå denne begrensningen ved å duplisere et gammelt dokument og bruke duplikatet til å opprette det nye dokumentet. Hvis du eier en Mac-stasjonær eller bærbar PC og har Pages på den, kan du også opprette maler der og importere dem til Pages på iPad.


Kopiere et dokument på sider på iPad

Følg disse enkle trinnene for å duplisere et Pages-dokument på iPad:

  1. Trykk på Rediger øverst i høyre hjørne fra skjermbildet for dokumentbehandling.
  2. Trykk på dokumentet du vil kopiere.
  3. Trykk på knappen øverst til venstre som ser ut som en bunke papir med pluss.

Et duplikat av dokumentet ditt vises på skjermbildet for dokumentbehandling. Det nye dokumentet vil dele originalens navn, men inkluderer også "kopi #" for å skille det fra originalen.


Legge til dine egne maler opprettet på sider på din Mac

Selv om du ikke kan lage maler direkte i Pages på iPad, kan du i Pages på din Mac-bærbare eller stasjonære datamaskin for å lage dine egne maler for Pages, og deretter bruke dem på iOS-versjonen av Pages på iPad. For å bruke din egen Pages-mal på iPad, må du først lagre malen på et sted som din iPad har tilgang til. Disse stedene inkluderer:

  • iCloud Drive
  • Google Disk
  • Microsofts OneDrive

Det enkleste stedet å lagre en mal å få tilgang til på iPad er i iCloud Drive, da du sannsynligvis har iCloud-tilgang aktivert på både Mac og iPad.

Når du har lastet opp malen du opprettet på Mac-en din til en av stedene som er oppført ovenfor, følger du disse trinnene på iPad-en din for å få tilgang til den:

  1. På skjermbildet Pages-dokumentbehandling trykker du på pluss symbol i øvre venstre hjørne.
  2. Trykk på stedet der malen fra Mac-en din er lagret (f.eks. ICloud Drive). Dette åpner lagringsplassen.
  3. Naviger til din malfil og trykk på den.
  4. Du blir bedt om å legge til malen din i malvelgeren. Trykk på Legg, og du blir ført til siden for malvalg der malen din nå er plassert.
  5. Trykk på din mal for å åpne en kopi.

Når malen er lagt til malvelgeren din, vil den være tilgjengelig for gjenbruk når du trenger den. 


Legg igjen en kommentar