‘The Elder Scrolls V: Skyrim’ Main Quest Walkthrough

Bethesda har hentet "The Elder Scrolls V: Skyrim" til PlayStation 4 og Xbox One for første gang, og til PCen for andre gang med "The Elder Scrolls V: Skyrim" Special Edition. For noen vil dette være det første gjennomspillet av den fantastiske action-RPG-en, og for noen vil det være det aller viktigste, men med hvor kompleks og involvert Skyrims verden er, trenger alle litt hjelp nå og igjen.

Denne guiden vil bare dekke de viktigste oppdragslinjene, så den enorme mengden sideoppdrag du vil støte på under reisen din i Skyrim vil ikke bli oppført her. Av hovedoppdraget er det egentlig to tråder som flettes sammen. Den første tråden, som vil bli dekket i denne guiden, og som er midtpunktet i hovedoppdraget, er tilbaketrekningen av Dragons til Skyrim og din oppstigning som Dragonborn. Det er også historien om borgerkrigen fra Skyrim, som vi føler er sekundær til tilbakeføringen av dragene, som sådan vil vi bare dekke den tråden når den overlapper med tilbake av dragenes historie.


ubundet

Spillet starter med at du kjører bak på en vogn. Du er bundet, og av ukjente grunner har du blitt stemplet som kriminell. Målet ditt er Helgen, hvor du skal henrettes for forbrytelser mot imperiet eller noe slikt. Når du kommer til å bli henrettet, løsner helvete når en drage ankommer og begynner å angripe den keiserlige garnisonen.

Her har du sjansen til å følge enten Hadvar den keiserlige soldaten eller Ralof of the Stormcloaks. Det eneste dette virkelig påvirker er hvem du kjemper på vei ut av Helgen. Hvis du velger Hadvar, kjemper du Stormcloaks, hvis du velger Ralof, kjemper du mot Imperials.

Dette er en opplæringsoppdrag, så følg bare instruksjonene på skjermen, så finner du deg selv utenfor. Når du er utenfor, fullfører du oppdraget Ubundet og starter oppdraget Før stormen.


Før stormen

Uansett hvem du endte med å følge i Helgen, når du kommer ut av hulene, vil de fortelle deg å møte kusinen (Gerdur hvis du gikk med Ralof, Alvor hvis du gikk med Hadvar) i Riverwood, og trykk deretter videre å snakke med Jarl i Whiterun. Veien til Riverwood er en ganske rolig og begivenhetsløs strekning. Sørg for at du tar turen innom Guardian Stones og velger mellom rogue, kriger eller mage. Bare velg den som samsvarer med hvilken klasse du planlegger å spesialisere deg i, så får du en bonus som vil hjelpe deg.

Når du har kommet dit, er det bare å følge oppdragsmarkøren din til enten Gerdur eller Alvor, så vil de koble deg med litt swag. Ta deg også tid til å øve med Blacksmithery der, da Blacksmithing er den beste måten å få noen av de høyere våpnene i spillet.

Se deg gjerne rundt i byen, og når du er klar til å se Jarl, følger du bare veien ut av Riverwood mot din søksmarkør mot Whiterun. Veistrekningen mellom Riverwood og Whiterun er ikke så farlig, selv om du kan støte på en gjørmekrabbe eller et annet dyreliv på lavt nivå.

Når du kommer til porten til Whiterun, vil vakten fortelle deg at byen bare er åpen for de som har offisiell virksomhet akkurat nå. Alt du trenger å gjøre er å informere vakten om at Riverwood søker hjelp, og at han åpner portene for deg.

For å finne Jarl er det bare å gå til den enorme bygningen på det høyeste punktet i byen. Når du har kommet inn, informer Jarl om at dragene er kommet tilbake, og at han vil være en svell fyr og sende soldater til Riverwood for å forsvare den lille landsbyen. Når han først gjør det, blir oppdraget Before the Storm fullført, og Jarl vil be deg om å hjelpe domstolen sin med å mage Farengar til å undersøke drager.


Bleak Falls Barrow

Farengar trenger en Dragonstone, og når han er "så opptatt", trenger han noen andre som henter den til ham. Siden du er en av de få som er kjent for å møte en drage og leve for å fortelle historien, regner han med at du er den beste for jobben.

For å få en Dragonstone, må du dra til Bleak Falls Temple. Gå ut av Whiterun og følg søketeksten din, så er du snart i Bleak Falls Barrow. Underveis vil du mer enn sannsynlig møte noen banditt-sverdmenn og bueskyttere. Bruk denne muligheten til å finpusse kampferdighetene dine og fortsett inn i de snødekte fjellene mot questmarkøren.

Når du er der, går du inn i Bleak Falls Temple. Det er ikke massevis som skjer i nærheten av inngangen, men vær på utkikk etter bytte. Det vil være to banditter, men ikke mye annet. Når du går lenger inn, finner du et rom med en spak og en port. Ikke trekk straks i spaken, ellers blir du truffet med en pilfelle. I stedet ser du til venstre i rommet, så ser du tre søyler du trenger for å matche mønsteret over døren. Når du har matchet dem riktig, trekker du i spaken og porten åpnes.

Når du er gjennom porten, fortsett å plukke og plyndre spindelvev. Du vil til slutt møte Arvel the Swift, en tyv som ble sviktet av en Frostbite Spider. Selv om han ikke greide å drepe den, har han såret den, og når du går videre og fullfører den, kan du komme tilbake og snakke med Arvel. Han kommer til å prøve å skru deg ihjel, så drep ham og ta Golden Claw du finner på kroppen hans. Gå deretter videre inn i krypten.

Når du når de svingende øksene, er det bare å passe på det og sprint forbi dem. Bare fortsett videre inn i krypten, og til slutt kommer du til en steindør med symboler og et nøkkelhull som ser ut som om den passer til Golden Claw i den. Se på Golden Claw i inventaret og matche symbolene på døren til de du ser på selve kloa. Sett deretter Golden Claw i nøkkelhullet, og døren åpnes.

Du ser noen glødende graveringer i neste rom, og du må nærme deg dem. Når du har gjort det, lærer du ditt første Word of Power, unrelenting Force. Det vil være en slags mini-boss i form av en Draugr Overlord. For å beseire det, bruk terrenget til din fordel, og bruk om mulig en bue eller magi for å håndtere det langtfra.

Når den er død, kan du plyndre Dragonstone fra liket. Sjekk om det er plyndring, og gå deretter opp trappene for å gå ut i hovedverdenen Skyrim. Når du returnerer Dragonstone til Farengar, blir Bleak Falls Barrow merket som fullført.


Dragon stiger

Så snart Bleak Falls Barrows er ferdig, starter Dragon Rising. En drage har blitt sett utenfor Whiterun, og Jarl setter inn troppene sine for å møte den i feltet. Etter en kort samtale i planleggingsrommet, skal du møte Irileth, Jarls sjef for vakten, utenfor byen.

Gå ut av Whiterun og mot Western Watchtower. Du finner den i ruiner, ødelagt av en drage. Irileth og hennes enhet vil stå i nærheten, og når du møtes med dem, vil dragen Mirmulnir gjøre sitt utseende.

Denne dragen er en pushover sammenlignet med de du møter etter denne oppdraget. Den enkleste (og stort sett eneste) måten å håndtere Mirmulnir på er med forskjellige våpen. Hvis du konsentrerer deg om en rogue eller kriger-karakter, er en bue mer enn sannsynlig det beste våpenet å bruke. Hvis du er en trollmann, er Mirmulnir svak mot isbasert magi. Innimellom vil Mirmulnir lande, men sørg for å holde deg borte fra henne. Det er da hun gjør mest skade. Ved å bruke varierte våpen kan du komme tilbake og fortsette å skyte piler inn i henne utenfor rekkevidden for angrepene hennes. 

Uansett hvilken rute du tar, bare fortsett å banke bort på Mirmulnir, hun har mye HP, men hun faller til slutt. Rot rundt i liket hennes for å få en tynn bytte med bytte, og hun vil gå i oppløsning og gi deg din første Dragon Soul, som du kan bruke til å låse opp Unrelenting Force, din første Shout-kraft.

For å fullføre oppdraget, gå tilbake til Jarl. Han vil fortelle deg om Dragonborn og fortelle deg at gråbjørn har tilkalt deg. Han gir deg også tittelen Thane of Whiterun, noe som gjør deg til en ganske stor avtale.


The Way of Voice

Din neste søken aktiveres automatisk etter å ha snakket med Jarl etter å ha drept Mirmulnir, tar deg med inn i den frosne tundraen i Skyrims indre. Dette kan være din første store vandring inn i Skyrims villmark, som er ganske ugjestmild og fylt med ting som vil drepe deg. Pass på at du tar noen helbredende gjenstander.

Gå til byen Iverstead. Når du kommer dit, går du gjennom byen, og du finner en bro som fører til en sti inn i fjellet. Turen opp til High Hrothgar, hjemmet til Greybeards, er ikke så ille, men hvis du ser et frosttroll, prøv å holde deg klar. Frosttroll er enormt kraftige, og på ditt nåværende erfaringsnivå vil du sannsynligvis dø.

Når du når High Hrothgar, møter du Arngeir, som tviler på din opprinnelse som Dragonborn. Bevis ham feil ved å bruke Unrelenting Force Shout for å imponere ham til å anerkjenne deg som Dragonborn. Han vil fortelle deg om Greybeards 'historie og hva du som Dragonborn må gjøre. Han lærer deg også et annet ord av Dragon-språket som ytterligere styrker din ubarmhjertige Force Shout.


Legg igjen en kommentar