Hvordan endrer jeg bakgrunnen på datamaskinen eller telefonen min?

Å endre bakgrunn eller bakgrunn på datamaskinen din er en enkel måte å raskt tilpasse brukeropplevelsen din.

Hvert større operativsystem har forskjellige anvisninger for å endre bakgrunnsbilde. Bruk instruksjonene nedenfor for å lære hvordan du kan lage nesten hvilket som helst bilde til bakgrunnsbildet ditt, enten du har en Windows-, Mac- eller Linux-datamaskin, eller vil vite hvordan du endrer bakgrunnsbildet på telefonen.

Bruk et bilde du allerede eier, eller se denne listen over de beste gratis bakgrunnssidene for å laste ned noen andre. Vi fører også en liste over nettsteder dedikert til gratis skrivebordsbakgrunner av en bestemt type, som feriebakgrunner, bakgrunnsbilder for hver sesong (for eksempel høst og vår), strandbakgrunner og mer.


Hvordan sette Windows skrivebordsbakgrunn

I Windows er en av de enkleste måtene å angi et bilde som skrivebordsbakgrunn, å lagre det på datamaskinen din og deretter åpne det slik at du kan se bildet.

  1. Finn et bilde du vil bli ditt bakgrunnsbilde, og åpne det. (Som standard åpnes den i Bilder.)

  2. Høyreklikk eller trykk og hold på den for å velge enten Angitt som > Sett som bakgrunn eller i eldre versjoner av Windows, Bruk som skrivebordsbakgrunn.

  3. Alternativt kan du utføre et lignende trinn i File Explorer. Åpne File Explorer, høyreklikk på bildet og velg Bruk som skrivebordsbakgrunn.

En annen måte å endre skrivebordsbakgrunnen i Windows er å åpne Tilpasse alternativet på skrivebordet:

  1. Høyreklikk på skrivebordet og velg Tilpasse. (Eller i Windows 10-menyen, gå til innstillinger > Tilpassing > Bakgrunn.) I Windows 8/7 / Vista får du tilgang til kontrollpanelet Tilpassing applet.

  2. Under Bakgrunn rullegardinmenyen, velg bilde.

  3. Bruk et bilde fra Microsoft eller velg Søk for å finne et annet bilde på harddisken.

  4. Du kan eventuelt passe på, strekke eller fylle skjermen med bildet, eller til og med flise, midt eller spenne det over flere skjermer.

    Noen versjoner av Windows tilbyr flere alternativer, som å endre skrivebordsbakgrunnen automatisk etter en periode, noe som er nyttig hvis du ikke vil nøye deg med bare en bakgrunn.


Endre bakgrunn på andre enheter

Windows er ikke det eneste operativsystemet som kan tilpasse skrivebordsbakgrunnen. Nedenfor er noen instruksjoner for andre enheter, inkludert hvordan du endrer det på et bredt utvalg av mobiltelefoner.

På macOS og Linux

Høyreklikk på et bilde på din Mac og velg Angi skrivebordsbilde. Bruk bilder på nettet eller bilder som er lagret på datamaskinen din.

En annen måte å endre skrivebordsbildet på en Mac er å høyreklikke på et tomt område på skrivebordet og velge Endre skrivebordsbakgrunn alternativ. Hvis du bruker denne metoden, velger du noen andre bakgrunnsbilder og har alle syklet etter plan.

Hvis du bruker et Linux-operativsystem, for eksempel Ubuntu, høyreklikker du bildet som er lagret på datamaskinen din og velger Sett som bakgrunn alternativet fra menyen. Et annet alternativ er å høyreklikke på skrivebordet og gå til Endre skrivebordsbakgrunn.


På Apple- og Android-enheter

IOS og iPadOS

En måte å endre bakgrunn på iPhone, iPad eller iPod touch er å først lagre bildet på telefonen og deretter åpne Bilder app for å se den. Når bildet nå er åpent, bruker du Flere knappen nederst på skjermen for å velge Bruk som bakgrunnsbilde, og velg deretter Sett låseskjerm or Angi startskjermbildet å velge om du vil bruke den på startskjermen og / eller bakgrunnen for låseskjermen.

Bilder du tar med en iOS-enhet, passer perfekt som bakgrunnsbilde på iPhone, eller besøker nettsteder som tilbyr bilder i perfekt størrelse for iPhone- eller iPad-bakgrunnsbilde, som PhoneWalls.

Android

Bruk denne Android-guiden for å endre bakgrunn. Som med iOS-enheter, har du mange gratis nettsteder for å laste ned hundrevis av Android-bakgrunnsbilder, for eksempel AndroidWalls.


Legg igjen en kommentar