Hvordan bruke en PS4-kontroller på Steam

Å spille spill på Steam med en PS4-kontroller er utrolig enkelt: Bare koble kontrolleren til PC-en din, så er du klar. Med litt ekstra arbeid kan du til og med spille trådløst og endre knappekartleggingen etter eget ønske. La oss lære hvordan du riktig konfigurerer PS4-kontrolleren din med Steam.

Denne artikkelen fokuserer spesielt på å bruke PS4-kontrolleren med Steam-plattformen. For mer generelle råd om bruk av en PS4-kontroller med dataspill, se Slik bruker du en PS4-kontroller på din PC eller Mac.


Slik kobler du PS4-kontrolleren til Steam

Før du begynner å bruke PS4-kontrolleren din med Steam, er det noen innledende handlinger du bør ta, inkludert å sørge for at du har den nyeste versjonen av Steam-klienten. Følg disse trinnene:

 1. Forsikre deg om at alle PlayStation 4-konsoller i nærheten er frakoblet. Ellers kan kontrolleren prøve å synkronisere med konsollen i stedet for datamaskinen din.

 2. Start Damp på din PC.

 3. Plukke ut Damp øverst til venstre i vinduet for å åpne en rullegardinmeny, og velg deretter Se etter Steam-klientoppdateringer.

 4. Last ned og installer tilgjengelige oppdateringer. Når du er ferdig, starter Steam på nytt.

 5. Når Steam starter på nytt, kobler du PS4-kontrolleren til en USB-port på PCen.

 6. Velg Steam-klientvinduet Utsikt > innstillinger > controller > Generelle kontrollerinnstillinger.

 7. Du bør se kontrolleren din under Oppdagede kontrollere. Velg boksen ved siden av PS4 konfigurasjonsstøtte. Fra denne skjermen kan du gi kontrolleren et navn, endre fargen på lyset på kontrolleren og slå rommelfunksjonen på eller av.

  Hvis Steam ikke oppdager kontrolleren din, må du dobbeltsjekke USB-kabelforbindelsen. Hvis du kobler fra kontrolleren og kobler den til igjen, løser det noen ganger problemet.

 8. Plukke ut Send for å lagre endringene.

 9. Det er det.


Slik bruker du en PS4-kontroller på Steam ved hjelp av en Steam Link

Hvis du bruker Steam Link-maskinvaren til å spille spill på TV-en din, er konfigurasjonen i utgangspunktet den samme, bortsett fra at du må koble PS4-kontrolleren til Steam Link i stedet for PCen din. Steam Link vil til og med ta seg av noen konfigurasjonstrinn automatisk.

Hvordan koble en PS4-kontroller trådløst til Steam

Hvis du holder nede PS og Dele knappene samtidig på kontrolleren din, kan det hende at PC-en din automatisk oppdager den via Bluetooth. Hvis ikke, trenger du kanskje en PS4 DualShock 4 trådløs dongle for å spille trådløst. Offisielle kan kjøpes fra Sony, eller du kan finne en laget av en annen produsent.

For å koble PS4-kontrolleren trådløst med Steam:

 1. Start Damp.

 2. Koble PS4 Bluetooth-donglen til datamaskinens USB-port.

 3. Hold samtidig PS og Dele på kontrolleren til lampen på toppen begynner å blinke.

 4. Når kontrolleren vises i enhetslisten, trykker du på X på kontrolleren for å aktivere den.

 5. Trykk på knappen på enden på dongelen. Det skal også begynne å blinke.


Hvordan konfigurere kontroller i spillet

Du skal nå kunne spille de fleste Steam-spill med PS4-kontrolleren din, men du kan tilpasse ytterligere hvordan kontrolleren din fungerer for bestemte spill. Dette trinnet kan faktisk være nødvendig for spill som primært er avhengige av tastaturinnganger.

For å redigere innstillinger i spillkontrollen, trykk bare på PS på midten av kontrolleren. Fra det resulterende skjermbildet kan du kartlegge spesifikke tastaturhandlinger til kontrollerknappene. De fleste moderne spill bør vise riktig PlayStation-knappekonfigurasjon, men noen eldre spill kan vise en Xbox-kontroller i stedet. Likevel bør du kunne finne ut knappekartleggingen og bruke PS4-kontrolleren uten problemer.

Når du er ferdig med å spille, bør du slå av kontrolleren manuelt. Bare hold nede PS -knappen i 7-10 sekunder.

Slik navigerer du med Steam med en PS4-kontroller

I tillegg til å spille spill, kan du bruke PS4-kontrolleren din til å navigere på Steam-plattformen. For eksempel kan du bruke styrespakene som en mus og til og med aktivere kontrollerens styreflate.

 1. Åpne Steam i storbildemodus. Du kan velge Stort bilde ikonet øverst til høyre på Steam-klienten, eller du kan bare trykke på PS knapp.

 2. Velg innstillinger ikonet øverst til høyre.

 3. Plukke ut Basekonfigurasjoner > Konfigurasjon av storbildemodus.

 4. Herfra kan du konfigurere kontrollen for å navigere i Steam i både Desktop og Big Picture-modus.

 5. Kos deg med å navigere på Steam ved hjelp av den trådløse PS4-kontrolleren.


Legg igjen en kommentar