Hvordan eliminere Steam-nettverkstilkoblingsfeil

Hvis du ikke kan koble til Steam og får irriterende nettverksfeil, er det flere feilsøkingstrinn du kan prøve. Ta en titt på noen tips og triks nedenfor for å komme tilbake online og spille favoritt Steam-spillene dine.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Vista, 8 og 7.


Årsak (er) til Steam Network Feil

Hvis du ser feilmeldingen nedenfor, har du mest sannsynlig et nettverks- eller programvareproblem. Det kan være alt fra en Steam-oppdatering til et nettverksbrudd, til og med korrupte Winsock-oppføringer.

Et dårlig passord er den minst sannsynlige årsaken til at du ikke kan koble til Steam. Steam-applikasjonen gir en annen feil for feil passord som vist nedenfor:


Hvordan fikse Steam-nettverkstilkoblingsfeil

De fleste nettverksproblemer er universelle. Enten du bruker Windows 10, Windows Vista, Windows 8 eller Windows 7, bør mange av disse triksene gjelde.

  1. Start Steam-tilkoblingen på nytt. Hvis du får feil på nettverkstilkoblingen, må du kanskje starte Steam på nytt. Velg dette for å gjøre dette Damp > Gå på nettet > Koble til internettet > Start Steam på nytt. Når du mottar Kan ikke koble til Steam feil, har du muligheten til Prøv tilkobling på nytt or Start i frakoblet modus. Hvis du velger å Start i frakoblet modus, kan du se Steam-grensesnittet ditt og bekrefte innstillingene før du prøver å koble til på nytt.

  2. Kontroller Steam Server-statusen. Steam gir kundene et praktisk nettsted som overvåker servertrafikk. Ved å sjekke dette nettstedet kan du se om Steam har nettverks- eller serverbrudd.

  3. Internett-tilkobling. En av de første tingene du kan se på er internettforbindelsen din. Windows gir et raskt visuelt bilde hvis du ikke er koblet fra nettverket. Den raskeste måten å sjekke tilkoblingsstatus på er å se på oppgavelinjen etter et frakoblet nettverkssymbol eller en melding om at nettverkskabelen er koblet fra. Symbolet ser litt annerledes ut avhengig av hvilken versjon av Windows du har, men den samme grunnideen viser et varsel, utropstegn eller til og med en rød sirkel med en strek trukket gjennom. Alle disse indikerer at du ikke er koblet til internett. Dessverre gir den ikke mye mer informasjon enn det, så du må se på ytterligere feilsøkingstrinn for nettverket for å få det løst. 

  4. Start PCen på nytt. Selv om det kan virke som en usannsynlig løsning, kan omstart av PCen rydde eventuelle driverproblemer, programkrasj eller frosne applikasjoner. Det er også en enkel måte å tilbakestille nettverksinnstillingene dine.

  5. Forstyrrelser fra bakgrunnsapper. I følge Steam kan noen applikasjoner som antivirus, antispionprogramvare, P2P-apper og til og med noen VPN-applikasjoner forstyrre nettverkstilkoblingen din. For å teste denne muligheten, deaktiver Windows Defender og andre sikkerhetsapplikasjoner midlertidig og prøv å koble til Steam igjen.

  6. Kjør Steam som administrator. Å kjøre som administrator kan høres ut som en merkelig løsning, men ved mange anledninger krever et program forhøyede privilegier for å kjøre ordentlig. Selv om du kanskje har kjørt Steam hundrevis av ganger før normalt, sier mange brukere at denne enkle løsningen fikset nettverksfeilene sine.

  7. Problemer med ruter og modem. Vi har alle opplevd når internettjenesten vår ser ut til å flasse ut eller rett og slett ikke fungerer. Ruter- eller modemproblemer, enten det bare er frossent eller ikke er oppdatert, det er DHCP-leieavtale, kan raskt løses ved å starte ruteren, modemet eller begge deler på nytt.

  8. Deaktiver Windows-brannmuren. Selv om det er en flott måte å beskytte PCen og nettverket mot skadelig programvare og potensielle hackere, kan Windows-brannmur være skyldige i Steam-tilkoblingsfeilen. Hensikten er å blokkere eller forhindre at trusler når systemet ditt. Det er imidlertid ikke smart nok til å oppdage god trafikk versus dårlig trafikk. Brannmuren kan blokkere porten Steam trenger å kjøre på.

  9. Fysisk nettverkstilkobling. Et raskt og enkelt feilsøkingstrinn for Steam-nettverksproblemer er å sjekke den fysiske nettverkskabelen. Forsikre deg om at den er koblet til PC-en og modemet (eller ruteren).

  10. ISP opplever utfall. En annen faktor relatert til internett er at din ISP (Internet Service Provider) har tekniske problemer. De fleste leverandører har en statusside på nettstedet deres, du kan sjekke på smarttelefonen din.

  11. Last ned en ny driver. Oppdateringer og oppdateringer er et faktum i livet. Dette gjelder også nettverkskortet ditt. Hvis du opplever Steam-tilkoblingsfeil, må du kanskje oppdatere nettverkskortdriveren. De fleste produsenter tilbyr oppdaterte drivere på sine nettsteder.

    Hvis det ikke er en oppdatert driver, må du kanskje installere den gjeldende driveren på nytt.

  12. Steam-klientoppdateringer. En annen vanlig årsak og løsning på nettverkstilkoblingsfeil er oppdatering av Steam-klienten. Vanligvis sjekker Steam etter oppdateringer etter innlogging, men hvis det ikke gjør det, er manuell oppdatering rask og enkel. Du kan gjøre dette ved å velge Damp > Se etter Steam-klientoppdateringer.

  13. Prøv en annen protokoll. Steam kjører vanligvis via User Datagram Protocol (UDP). For feilsøking kan du bytte Steam-klienten til å bruke TCP i stedet. Det er en fin måte å eliminere eventuelle problemer med protokoller. For å gjøre dette høyreklikker du på Steam-snarveien på skrivebordet og velger Eiendommer. I Target felt, legg til -tcp til slutten av banen og velg OK or Påfør. Dette flagget tvinger Steam til å bruke TCP i stedet. 

    Bruk av TCP kan utløse noen forsinkelsesproblemer i Steam.

  14. Mulige problemer med Winsock. Winsock gir programvare tilgang til nettverket. Hvis du finner ut at Steam ikke kobler til riktig, kan det hende du har en ødelagt Winsock. Du kan prøve noen tredjepartsapper for å løse det eller gå gjennom noen andre feilsøkingstrinn for å fikse Winsock.dll.

  15. Tilbakestill TCP / IP Stack. Hvis det ikke hjelper å tilbakestille Winsock-innstillingene, kan det også være lurt å tilbakestille TCP / IP-stakken. Å tilbakestille begge deler kan ofte fjerne eventuelle nettverksproblemer du har.

  16. Bekreft åpne porter. Steam krever flere porter på ruteren og / eller brannmuren. Bekreft at disse portene er åpne for Steam. Hvis de ikke er det, åpner du dem og starter appen på nytt.

  17. Installer Steam på nytt. Hvis alt annet mislykkes, kan reinstallering av Steam-appen bidra til å fikse ødelagte filer som hindrer deg i å koble til. Det er viktig å merke seg at spill installert i SteamApps mappen vil også bli slettet. Så hvis du ikke vil miste spillene dine og fremgang, må du flytte SteamApps mappe andre steder. Du finner denne mappen i C: Program Files Steam. Bare kopier denne mappen til et annet sted, avinstaller og installer deretter Steam-applikasjonen på nytt.

Tilpassede innstillinger slettes også under avinstallasjonen. Sørg for å sikkerhetskopiere.


Legg igjen en kommentar