Hvordan dele en bestemt tid i en YouTube-video

Visste du at du kan koble til et bestemt tidspunkt i en YouTube-video? Dette er et flott triks for når du bare vil vise et bestemt segment av en video - spesielt hvis videoen er ganske lang og segmentet du vil dele, kommer flere minutter etter at det begynner å spilles.

Disse instruksjonene gjelder både stasjonære og mobile brukere.


Hvordan lage en lenke til en bestemt tid i tre enkle trinn

Det er veldig enkelt å koble til den nøyaktige delen av en hvilken som helst YouTube-video. Gå til YouTube.com i en stasjonær nettleser, og følg deretter instruksjonene nedenfor.

  1. Klikk DELE rett under videoen.

  2. I popup-boksen merker du av i boksen ved siden av Start ved.

  3. Angi tidspunktet du vil at videoen skal starte kl. Riktig tid kan allerede være oppført der hvis du trykket på delingsknappen akkurat det øyeblikket du vil at videoen skal starte.

  4. Press KOPI for å kopiere den tidsstemplede URL-en. Du vil kanskje legge merke til at lenken endret seg til å inneholde noen ekstra tegn. Disse ekstra tegnene brukes til å fortelle YouTube å koble til det bestemte tidspunktet du bestemmer for det.

  5. Lim inn lenken hvor du vil, eller velg en av knappene for sosial deling for å dele den. Alle som åpner lenken din, begynner å se videoen på det tidspunktet du spesifiserte.


Dele en lenke til en bestemt tid i en YouTube-video på mobil

På den offisielle YouTube-mobilappen for både iOS- og Android-enheter, vil du kanskje legge merke til at det er en delingsknapp som lar deg kopiere videolinken og dele den til sosiale apper, men ingen Start ved avkrysningsrute eller felt. Dessverre er denne funksjonen bare tilgjengelig når du ser en YouTube-video fra en nettleser.

Så hvis du vil koble til en bestemt tid i en YouTube-video mens du bruker smarttelefonen din, har du et par alternativer:

  • Åpne videoen fra nettleserappen din, som Chrome, og endre nettleserinnstillingene slik at den laster inn YouTubes stasjonære nettsted i stedet for mobilversjonen (velg Skrivebordsside fra Chrome-menyen). Følg deretter trinnene slik de er oppført ovenfor for å opprette den tidsstemplede URL-en.
  • Koble til et bestemt tidspunkt ved å opprette et tidsstempel manuelt.

Kobling til en bestemt tid i en YouTube-video ved å lage et tidsstempel

Du kan manuelt koble til et bestemt tidspunkt i en video ved å legge til ? t = 00m00s til slutten av en kort YouTube-lenke. For lengre nettadresser som allerede har et spørsmålstegn i nettadressen, legg til et bokstav (&): & t = 42s.

Du erstatter 00m med minuttmarkøren og bytt ut 00s med den andre markøren.

Hvis videoen er kort nok til at den ikke går lenger enn et minutt, kan du la "00m" -delen være ute av den. For eksempel blir lenken https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ til https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ?t=42s når vi har lagt til tidsmarkøren vår for at den skal starte på 42 sekunder.

For lange videoer støttes også timer via 00h. For eksempel:

https://www.youtube.com/watch?v=wZZ7oFKsKzY&t=8h10s (Beware, this links to a Nyan Cat video.)

YouTube gjør det raskt og enkelt nok til at du ikke trenger å gjøre dette manuelt i det hele tatt, men det er ingen skade i å lære uansett. Å vite hvordan dette fungerer manuelt gir deg også en bedre forståelse av hva disse ekstra tegnene betyr.

Theresa Chiechi / Web


Hvorfor koble til en bestemt tid

Internett-brukere har ekstremt korte oppmerksomhetsspenn, så å tvinge noen til å sitte gjennom til og med en 4- eller 5-minutters video der den beste delen ikke starter før halvveis kan være nok til at de gir opp og utålmodig lukker videoen ut av frustrasjon.

YouTube er vert for tusenvis av fantastiske videoer som er verdt å dele, som kan være flere minutter lange og løpe opp til over en time. Hvis du deler en video av en times presentasjon på Facebook, vil vennene dine sannsynligvis sette pris på det faktum at du koblet til den nøyaktige tiden i videoen der talen fokuserer på et relevant tema de kan være interessert i. 

Flere mennesker ser på YouTube fra mobilenheten nå mer enn noen gang (noe som i stor grad forklarer de kortere oppmerksomhetsspennene). De har ikke tid til å sitte gjennom en lang introduksjon og andre irrelevante biter før de kommer til de gode tingene.

Når du bestemmer deg for å dele en video til et bestemt tidspunkt, kan seerne alltid starte videoen på nytt hvis de vil se hele greia, slik at du ikke gjør noen til en bjørnetjeneste ved å koble til et relevant punkt. YouTube-videospilleren begynner å buffere og spille på det tidspunktet du angir uten noen endring av videoen.


Legg igjen en kommentar