Hvordan bruke Dolphin Emulator

Dolphin Emulator er en videospillemulator tilgjengelig for flere operativsystemer. Hvis du vet hvordan du bruker Dolphin Emulator, kan du spille klassiske GameCube og Nintendo Wii-spill på datamaskinen eller til og med smarttelefonen din.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Dolphin 5.0 for operativsystemene Windows og macOS.


Hvordan laste ned Dolphin Emulator

Dolphin Emulator er et program med åpen kildekode, noe som betyr at alle kan laste det ned og bidra til kildekoden. Besøk det offisielle Dolphin Emulator-nettstedet for å laste ned Dolphin til operativsystemet ditt. Du kan velge mellom den stabile versjonen eller utviklingsversjonen. Utviklingsversjonen gir deg tilgang til de siste nye funksjonene og oppdateringene, men de fungerer ikke garantert som de skal.

Hvis du vil spille mer klassiske spill på din PC, kan du bruke RetroArch til å laste ned videoemulatorer til andre konsoller.


Hvordan få ROM-er for Dolphin Emulator

Du trenger dine egne ROM-er i ISO-format for å spille GameCube og Wii-spill. Hvis du har en fysisk kopi av et spill, kan du rippe CDen til datamaskinen. Et annet alternativ er å laste ned ROM-er fra torrent-nettsteder.

Ikke alle spill er kompatible med Dolphin Emulator. Dolphin Wiki inneholder informasjon om kompatibilitetsproblemer, samt forskjellige forbedringer.

Selv om bruk av emulatorer er lovlig, er det ulovlig å laste ned eller distribuere ROM-er med spill som du ikke allerede eier.


Hvordan bruke Dolphin Emulator på PC

Før du begynner, anbefales det å legge alle ROM-ene dine i en enkelt mappe. La oss nå spille GameCube og Wii-spill med Dolphin Emulator.

  1. Åpne Dolphin Emulator og velg Config.

  2. Velg Baner fanen.

  3. Plukke ut Legg.

  4. Velg mappen som inneholder spillene dine.

  5. Lukk Konfigurasjon vindu og velg Forfriske. Dine spill vil vises på hovedmenyen.

  6. Dobbeltklikk spillet du vil spille for å starte Dolphin Emulator.

  7. For å redde spillet ditt, gå til Emulering > Redd staten i Dolphin-hovedmenyen. Plukke ut Last staten for å laste inn en lagringsfil.

    Ikke lukk emulatoren før du lagrer, ellers mister du fremgangen.


Hvordan sette opp kontrollere for Dolphin Emulator

Dolphin Emulator støtter mange PC-spillkontroller i tillegg til Xbox 360 og Xbox One-kontrollere. Hvis du kobler en PlayStation 3 eller 4-kontroller til PC-en din, kan du også bruke den. Det er til og med mulig å bruke den originale GameCube-kontrolleren hvis du har riktig adapter.

For å spille Wii-spill trenger du en faktisk Wii-fjernkontroll og en Bluetooth-bevegelsessensorlinje. Mayflash DolphinBar-tilbehøret gjør det enkelt å synkronisere Wii-kontrollere med PCen. Du kan også finne kontrollerprofiler for Dolphin Emulator som automatisk konfigurerer knappekartlegging for spesifikke spill som Super Mario Galaxy.

Slik konfigurerer du kontrollerinnstillinger.

  1. Plukke ut Controllers på Dolphin Emulator hovedmeny for å åpne Kontrollerkonfigurasjon vinduet.

  2. Plukke ut Port 1 etter GameCube-kontrollere og velg typen kontroller du vil bruke, og velg deretter Konfigurer.

  3. Konfigurer knappekartleggingen etter eget ønske, og velg deretter OK.

    For å lagre kontrollerinnstillingene, skriv inn et navn under Profil og velg Spar.

  4. Plukke ut Wiimote 1 etter Wiimotes og velg typen kontroller du vil bruke, og velg deretter Konfigurer.

    Du kan bruke tastaturet eller en gamepad til å spille Wii-spill, men du kan ikke bruke bevegelseskontrollfunksjoner.

  5. Når Wii Remote er konfigurert, still inn Sensorstangposisjon, plukke ut Aktiver høyttalerdata, klikk deretter OK.

Konfigurasjonsfiler for Dolphin Emulator er lagret i Mine dokumenter > Dolphin Emulator mappen på datamaskinen. Behold alle tilpassede eiendeler i denne mappen.


Dolphin Emulator Game Configuration

Du kan også opprette tilpassede innstillinger for hvert spill. For eksempel, her er hvordan du aktiverer jukser for et spill.

  1. Høyreklikk spillet i Dolphin-hovedmenyen og velg Eiendommer.

  2. Velg AR-koder fanen.

  3. Merk av i boksene ved siden av juksene du vil aktivere.

    Endringene vil påvirke når du lukker vinduet.

Dolphin Display Settings

Hvis du har en avansert spill-PC, bør det ikke ha noe problem å kjøre GameCube- og Wii-spill med sin opprinnelige hastighet eller enda raskere. Velg for å tilpasse skjerminnstillingene grafikk på Dolphin Emulator hovedmeny.

Under general i kategorien, kan du velge grafikkortet ditt ved å merke av i boksen ved siden av Backend. Det er best å forlate Fullskjermoppløsning og Størrelsesforholdet satt til Auto med mindre du har problemer med et bestemt spill.

De forbedringer fanen inneholder flere effekter du kan legge til. Sett for eksempel Anti-Aliasing til 4X MSAA for å glatte de takkede kantene på 3D-grafikk, og velg Deaktiver tåke for å forbedre gjengivelse på lang avstand.

Hvordan bruke Dolphin Emulator for Android

Dolphin Emulator-appen er fortsatt i beta, og den er bare tilgjengelig for Android 9.0 (Pie). Hvis du har et spesielt kraftig nettbrett, kan du komfortabelt spille GameCube-spill ved hjelp av berøringsskjermoverlegget eller en ekte kontroller. Å spille Wii-spill er vanskeligere på grunn av den nåværende mangelen på støtte for bevegelseskontroll.


Legg igjen en kommentar