Slik kobler du til en Xbox 360-kontroller

Xbox 360 er lenge forbi Microsofts flaggskip videospillkonsoll, men kontrollerne lever videre i håndflatene og stuer til spillere over hele verden. De kan fungere like bra i dag som de gjorde da konsollen først ble lansert i 2005 (hvis de blir tatt vare på), så det er en god idé å lære å synkronisere en Xbox 360-kontroller med alle slags spillsystemer. Vi viser deg hvordan du gjør det med Xbox 360, PC og Mac.

Instruksjonene i denne håndboken kan brukes på Windows 10, Windows 8.1 og Windows 7.


Slik synkroniserer du Xbox 360-kontrolleren til en Xbox 360

Å synkronisere en Xbox 360-kontroller med en original Xbox 360 er naturlig nok den enkleste prosessen på denne listen. Dette er hvordan:

  1. Slå på Xbox 360.

  2. Slå på Xbox 360-kontrolleren ved å trykke og holde inne den store veilede knapp i midten.

    Skillkit / Twitter

  3. Trykk på Trådløs tilkobling på Xbox 360. Den ligger foran på konsollen. Du bør se at lysringen rundt konsollens strømknapp blinker og roterer.

    På Xbox 360 E- og S-konsollene finner du Wireless Connect-knappen av kontrollerportene. På den originale Xbox 360-konsollen ligger den i nærheten av minnekortsporene.

  4. Mens lysene fortsatt blinker, trykk på Synkroniser på kontrolleren. Den ligger på baksiden av spillkontrollen, ved siden av kablet tilkobling. Veiledningsknappen blinker når synkroniseringen er fullført.

Du vet at kontrolleren er synkronisert med konsollen når LED-lampene rundt kontrollerens guide-knapp slutter å blinke og en LED lyser. Xbox-konsollen viser et lignende lys, selv om Xbox 360 E viser et enkelt fast lys rundt strømknappen.


Slik kobler du Xbox 360-kontrolleren til PC

Hvis du har en kablet Xbox 360-kontroller, trenger du bare å koble den til en åpen USB-port på PCen. Windows installerer automatisk de nødvendige driverne og varsler deg når kontrolleren er klar til bruk.

Hvis PC-en din ikke oppdager Xbox 360-kontrolleren, kan du prøve å koble den til en annen USB-port, og deretter teste den igjen. Hvis det fortsatt ikke fungerer, må du sørge for at Windows er oppdatert. Installer oppdateringer og prøv igjen.

Hvis du vil koble en trådløs Xbox 360-kontroller til en Windows-PC, trenger du en trådløs mottaker. Microsoft har en offisiell, men det er også tredjepartsalternativer som fungerer like bra, selv om de inkluderer et par ekstra bøyler å hoppe gjennom. Slik setter du opp en:

  1. Koble den trådløse mottakeren til en ekstra USB-port på PCen. Hvis du bruker den offisielle adapteren, bør den starte programvaren for driverinstallasjon. Følg instruksjonene på skjermen, og hopp til trinn 7. Hvis du bruker en uoffisiell adapter, følg trinnene nedenfor.

  2. Bruk søkefeltet i Windows for å se etter Enhetsbehandling, og velg det deretter fra resultatene.

  3. Du bør se ett element i listen med en liten, gul trekant, noe som tyder på at Windows ikke gjenkjenner enheten. Høyreklikk på den og velg Eiendommer > Driver > Oppdater driver.

  4. Plukke ut Søk på datamaskinen etter driverprogramvare.

  5. Plukke ut La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min.

  6. Rull nedover listen og velg Trådløs Xbox 360-mottaker for Windows. Velg deretter neste.

  7. En advarsel vises som antyder at den ikke kan bekrefte om driveren er kompatibel. Hvis du har fulgt trinnene riktig, vil det være. Plukke ut Ja og vent til installasjonen er fullført. Lyset på mottakeren skal da skifte til en grønn farge.

  8. Slå på Xbox 360-kontrolleren ved å trykke og holde inne sentralen veilede knapp. Trykk på synkroniseringsknappen på den trådløse mottakeren, så vel som på kontrolleren. De vil begge blinke i noen sekunder, men skal deretter koble til. Hvis de ikke gjør det, kan du prøve prosedyren igjen og sørge for at mottakeren og kontrolleren er i nærheten av hverandre.

Hvis metoden ovenfor ikke fungerer, kan du laste ned driveren til Xbox 360 trådløs kontroller fra Microsofts nedlastingsside. Bare søk etter “Xbox”I spillkategorien, og velg deretter Xbox 360 Wireless Controller for Windows. Last ned riktig driver for operativsystemet, åpne filen og følg instruksjonene på skjermen.


Slik kobler du Xbox 360-kontrolleren til en Mac

Koble en Xbox 360-kontroller til macOS fungerer på samme måte som Windows.

  1. Koble den trådløse mottakeren til din Mac.

  2. Last ned og installer Xbox 360-mottaksdriveren med åpen kildekode fra GitHub.

  3. Slå på Xbox 360-kontrolleren ved å trykke og holde inne veilede knapp.

  4. Trykk på synkroniseringsknappen på den trådløse mottakeren, så vel som på kontrolleren. De vil begge blinke i noen sekunder, men skal da koble til.

Legg igjen en kommentar