Hvordan åpne, redigere og konvertere MP3-filer

En fil med MP3-filtype er en MP3-lydfil utviklet av Moving Pictures Experts Group (MPEG). Forkortelsen står for MPEG-1 eller MPEG-2 Audio Layer III.

En MP3-fil brukes vanligvis til å lagre musikkdata, men det er mange gratis lydbøker som også kommer i MP3-format. På grunn av populariteten gir en rekke telefoner, nettbrett og til og med kjøretøy naturlig støtte for avspilling av MP3-filer.

Det som gjør MP3-filer annerledes enn noen andre lydfilformater, er at deres lyddata er komprimert for å redusere filstørrelsen til bare en brøkdel av hvilke formater som WAV bruker. Teknisk sett betyr dette at lydkvaliteten blir redusert for å oppnå en så liten størrelse som mulig, men kompromiss er vanligvis akseptabelt, og det er derfor formatet er så mye brukt.


Hvordan åpne en MP3-fil

MP3-filer kan spilles av med mange forskjellige dataprogrammer, inkludert Microsoft Windows Music, Windows Media Player, VLC, iTunes, Winamp og de fleste andre musikkspillere.

Apple-enheter som iPhone, iPad og iPod touch kan spille MP3-filer uten en spesiell app, som fra høyre i nettleseren eller Mail-appen. Det samme gjelder Amazon Kindle, Microsoft Zune, Android-nettbrett og -telefoner og mange andre enheter.

Hvis du prøver å finne ut hvordan du legger til MP3-filer (eller andre lydformater som støttes) til iTunes, slik at du kan synkronisere dem med iOS-enheten din, har Apple en kort veiledning om hvordan du importerer musikk som allerede er på datamaskinen din, det er like enkelt som dra filen til iTunes eller bruke fil-menyen.

Trenger du å kutte eller forkorte en MP3-fil i stedet? Gå ned til seksjonen "Hvordan redigere en MP3-fil" for måter du kan gjøre det på.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne MP3-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne MP3-filer, kan du se hvordan vi endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en MP3-fil

Det er mange måter å lagre MP3 på andre lydformater. Programmet Freemake Audio Converter er et eksempel på hvordan du kan konvertere MP3 til WAV. Mange andre MP3-omformere kan lastes ned via vår liste over gratis lydkonverteringsprogrammer.

De fleste av programmene på listen kan også konvertere MP3 til M4R for en iPhone-ringetone, men også til M4A, MP4 (for å lage en "video" med bare lyd), WMA, OGG, FLAC, AAC, AIF / AIFF / AIFC , og mange andre.

Hvis du leter etter en online MP3-omformer som er enkel å bruke, anbefaler vi Zamzar eller FileZigZag. Alt du trenger å gjøre for å bruke disse MP3-omformerne er å laste opp MP3-filen din til nettstedet og deretter velge formatet du vil konvertere den til. Du må da laste ned den konverterte filen til datamaskinen din for å kunne bruke den.

Bear File Converter er en online omformer som lar deg lagre MP3-filen din i MIDI-format som en .MID-fil. Du kan laste opp ikke bare MP3-filer, men også WAV-, WMA-, AAC- og OGG-filer. Du kan laste opp filen fra datamaskinen din eller angi URL-en der den ligger online.

Prøver du å "konvertere" en YouTube-video til MP3? Det er mange alternativer for dette, som vi har dekket i vår "Hvordan konvertere YouTube til MP3-guide".

Selv om dette teknisk sett ikke betraktes som "konvertering", kan du laste opp en MP3-fil direkte til YouTube med webtjenester som TunesToTube og TOVID.IO. De er ment for musikere som vil annonsere sin originale musikk og ikke nødvendigvis trenger en video som følger med den.


Hvordan redigere en MP3-fil

Et nettsted som raskt kan trimme en MP3-fil for å gjøre den ikke bare mindre i størrelse, men også kortere i lengden, er MP3 Cutter.

Audacity er et populært lydredigeringsprogram som har mange funksjoner, så det er ikke så enkelt å bruke som disse to vi nettopp nevnte. Det er imidlertid flott hvis du trenger å redigere midten av MP3-filen eller gjøre avanserte ting som å legge til effekter og blande flere lydfiler.

Det er mulig å redigere MP3-metadata i batcher med tag-redigeringsprogramvare som Mp3tag.

Legg igjen en kommentar