Hvordan åpne, redigere og konvertere DOC-filer

En fil med DOC-filtypen er en Microsoft Word Document-fil. Det er standardfilformatet som brukes i Microsoft Word 97-2003, mens nyere versjoner av MS Word (2007+) bruker DOCX-filtypen som standard.

Microsofts DOC-filformat kan lagre bilder, formatert tekst, tabeller, diagrammer og andre ting som er vanlige for tekstbehandlere.

Dette eldre DOC-formatet skiller seg fra DOCX hovedsakelig ved at sistnevnte bruker ZIP og XML for å komprimere og lagre innholdet mens DOC ikke gjør det.

Web / Theresa Chiechi

DOC-filer har ingenting å gjøre med DDOC- eller ADOC-filer, så du kan dobbeltsjekke at du leser filtypen nøye før du prøver å åpne den.


Hvordan åpne en DOC-fil

Microsoft Word (versjon 97 og nyere) er det primære programmet som brukes til å åpne og arbeide med DOC-filer, men det er ikke gratis å bruke (med mindre du er i gratis prøveversjon av MS Office).

Imidlertid er det gratis alternativer til Microsoft Office som inkluderer støtte for DOC-filer, som LibreOffice Writer, OpenOffice Writer og WPS Office Writer. Alle disse applikasjonene kan åpne og redigere DOC-filer.

DOC-filer.

Hvis du ikke har en tekstbehandler installert på datamaskinen din, og du ikke vil legge til en, er Google Docs et fint alternativ til MS Word som lar deg laste opp DOC-filer til Google Drive-kontoen din for å se, redigere og til og med dele filen via nettleseren din. Det er mye raskere å gå denne ruten i stedet for å installere et tekstbehandlingsprogram, pluss at det er ekstra fordeler (men også ulemper) som du kan lese om i denne anmeldelsen av Google Docs.

Microsoft har til og med sitt eget gratis Word Viewer-verktøy som lar deg vise DOC-filer (ikke redigere) uten at du trenger MS Office-programmer på datamaskinen din.

Bruker du Chrome-nettleseren? I så fall kan du åpne DOC-filer ganske raskt med Googles gratis Office Editing for Doc, Sheets & Slides-utvidelse. Dette verktøyet åpner DOC-filer rett i nettleseren du kommer inn på på internett, slik at du ikke trenger å lagre dem på datamaskinen din, og deretter åpne dem igjen i en DOC-åpner. Det lar deg også dra en lokal DOC-fil rett inn i Chrome og begynne å lese den eller redigere den med Google Docs.

Se også denne listen over gratis tekstbehandlere for noen ekstra gratis programmer som kan åpne DOC-filer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne DOC-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne DOC-filer, kan du se vår Hvordan guide for å endre standardprogrammet for en bestemt filtype til lære å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en DOC-fil

Enhver god tekstbehandler som støtter åpning av en DOC-fil, kan med sikkerhet lagre filen i et annet dokumentformat. All programvaren nevnt ovenfor - WPS Office Writer, Microsoft Word, Google Docs, etc., kan lagre en DOC-fil i et annet format.

Hvis du leter etter en spesifikk konvertering, som DOC til DOCX, må du huske hva vi sa ovenfor om disse MS Office-alternativene. Et annet alternativ for å konvertere en DOC-fil til DOCX-formatet er å bruke en dedikert dokumentkonverterer. Et eksempel er Zamzar-nettstedet - bare last opp DOC-filen til det nettstedet for å få en rekke alternativer å konvertere den til.

Du kan også bruke en gratis filkonverterer til å konvertere en DOC-fil til formater som PDF og JPG. En vi liker å bruke er FileZigZag fordi det er som Zamzar ved at du ikke trenger å laste ned noen programmer for å bruke den. Den støtter lagring av en DOC-fil i mange formater i tillegg til PDF og JPG, som RTF, HTML, ODT og TXT.


Legg igjen en kommentar