PCD-fil (Hvordan åpne eller konvertere en)

En fil med PCD-filtypen er en Kodak Photo CD Image-fil. Disse filene brukes til å lagre høyoppløselige bilder på CDer, samt av Kodak skannemaskinvare. PCD-filer lagrer komprimerte bilder og opprettholder fem oppløsninger av det samme bildet i en enkelt fil, inkludert 192x128, 384x256, 768x512, 1536x1024 og 3072x2048.

Hvis en PCD-fil ikke er en Kodak-bildefil, kan det være en ren komponentdatafil, en Pokemon Wonder Card-fil eller en Point Cloud-datafil.


Hvordan åpne en PCD-fil

Åpne en PCD-fil som er en Kodak Photo CD-bildefil med ThumbsPlus, Corel PaintShop Pro, IrfanView (det kan hende det kreves en plugin-modul og fungerer bare i 32-biters versjonen), XnView, Zoner Photo Studio eller et annet populært bilde og grafikk verktøy. Adobe Photoshop fungerer også, men bare hvis det er CS3 eller CS2.

PCD-filer i Pure Component Data-format er kjemiske datafiler som brukes av ChemSep-programmet.

PCD-filer som er Pokemon Wonder Card-filer låser opp nye hendelser og andre ting i Pokemon Nintendo DS-spillet. Pokemon Mystery Gift Editor redigerer disse typer PCD-filer. PokeGen-programmet åpner PCD-filer slik at filene kan importeres til lagrede Pokemon-spill (filer med .SAV-utvidelsen).

Point Cloud Library åpner Point Cloud-datafiler.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen din åpner PCD-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne PCD-filer, må du endre standardprogrammet som åpner PCD-filer.


Hvordan konvertere en PCD-fil

Pcdtojpeg konverterer en Kodak Photo CD Image-fils høyeste tilgjengelige oppløsning til en JPG-fil på både Windows og macOS. Dette verktøyet brukes gjennom kommandolinjen, så les delen Bruk på nettstedet Pcdtojpeg for å forstå hvordan det fungerer.

Et annet alternativ som konverterer en PCD-bildefil, er å bruke CoolUtils.com. Last opp PCD-filen til det nettstedet, og velg deretter å konvertere en PCD-fil til JPG, BMP, TIFF, GIF, ICO, PNG eller PDF.

Hvis du har en PCD-fil som er en Point Cloud Data-fil, er det en pcd2ply-kommando du kan lese om på deres nettside som kan brukes til å konvertere PCD til PLY (en Polygon Model-fil).


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, er det sannsynlig at du ikke har å gjøre med en PCD-fil. Dette kan være tilfellet hvis du har lest feil filtypen, noe som er veldig enkelt å gjøre med en utvidelse som har så vanlige bokstaver.

For eksempel er PSD og PDD av med bare en bokstav sammenlignet med PCD, men å prøve å åpne en av disse filene i et Pokemon-program, for eksempel, kommer deg ikke veldig langt, og du vil sannsynligvis støte på noen feil.

Det samme kan sies for andre som PDC-, PPC- og PCC-filer. Hvis du har en av disse filene eller noe helt annet, kan du undersøke bokstavene / tallene som følger filnavnet for å lære mer om formatet og hvilket program du trenger å ha for å åpne, redigere eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar