Hvordan åpne, redigere og konvertere ATN-filer

En fil med ATN-filtypen er en Adobe Photoshop Actions-fil. Den er bygget for å registrere trinn / handlinger i Photoshop og er ment å bli "spilt" igjen på et senere tidspunkt for å automatisere de samme trinnene.

ATN-filer er i utgangspunktet snarveier gjennom Photoshop som er nyttige hvis du finner deg selv gjennom mange av de samme trinnene gang på gang; ATN-filen kan registrere disse trinnene og deretter kjøre gjennom dem automatisk.

ATN-filer kan ikke bare brukes på den samme datamaskinen som har spilt inn dem, men alle datamaskiner som installerer dem.


Hvordan åpne en ATN-fil

ATN-filer brukes med Adobe Photoshop, så det er det du trenger for å åpne dem.

Hvis du ikke dobbeltklikker eller dobbeltklikker på en ATN-fil i Photoshop, følger du disse trinnene:

 1. Sørg for at handlinger paletten er åpen fra Windows Meny. Du kan gjøre dette raskt med Alt + F9 hurtigtast.

 2. Klikk på det lille menyelementet øverst til høyre i Handlingspanel.

 3. Velg Last inn handlinger ... alternativet.

 4. Velg ATN-filen du vil legge til i Photoshop.

Mange nedlastede ATN-filer kommer i form av et arkiv som en ZIP- eller 7Z-fil. Du trenger et program som 7-Zip for å trekke ut ATN-filen fra arkivet.


Hvordan konvertere en ATN-fil

ATN-filer må være i et bestemt format for at Adobe Photoshop skal kunne gjenkjenne dem. I tillegg, siden det ikke er noen annen programvare som bruker denne typen ATN-filer, er det ikke nødvendig å konvertere filen til noe annet format.

Du kan imidlertid konvertere en ATN-fil til en XML-fil slik at du kan redigere trinnene, og deretter konvertere XML-filen tilbake til en ATN-fil for bruk i Photoshop.

Slik gjør du det:

 1. Gå til ps-scripts.sourceforge.net og høyreklikk på ActionFileToXML.jsx for å lagre JSX-filen på datamaskinen din (du må kanskje rulle litt ned for å finne filen).

 2. Gå til Photoshop Fil> Skript> Bla gjennom ... og velg JSX-filen du nettopp lastet ned. Et nytt vindu åpnes.

 3. Bla etter ATN-filen i "Handlingsfil:" -området i dette nye vinduet, og velg deretter hvor XML-filen skal lagres fra "XML-fil:" -området.

 4. Klikk Prosess for å konvertere ATN-filen til en XML-fil.

 5. Gå tilbake til ps-scripts.sourceforge.net og høyreklikk på ActionFileFromXML.jsx for å lagre denne filen på datamaskinen din.

  Denne JSX-filen er ikke den samme som den fra trinn 1. Denne er for å lage en ATN-fil fra en XML-fil.

 6. Gjenta trinn 2 til trinn 4, men omvendt: velg XML-filen du opprettet, og definer deretter hvor ATN-filen skal lagres.

 7. Nå kan du bruke den konverterte ATN-filen i Photoshop som du ville gjort med andre.

ATN-filer er ikke annet enn instruksjoner for hvordan man manøvrerer rundt Photoshop, så du kan ikke konvertere en ATN-fil til PSD, som er den faktiske prosjektfilen som inneholder bilder, lag, tekst osv.


Mer hjelp med ATN-filer

Du kan laste ned ATN-filer laget av andre brukere og importere dem til ditt eget Photoshop-program ved å følge trinnene i den første delen ovenfor.

Hvis ATN-filen din ikke fungerer med Photoshop, er det mulig at filen din ikke er en Actions-fil. Hvis filtypen ikke leser ".ATN", har du mest sannsynlig å gjøre med en fil i et helt annet format.

For eksempel er ATT-filtypen veldig lik ATN, men tilhører enten Alphacam Lathe Tool-filer eller et Web Form Post-datafiler, som ikke kan brukes med Adobe Photoshop.

Pro Tools Elastiske lydanalysefiler er like. De bruker AAN-filtypen som lett kan forveksles med en ATN-fil og forsøkes brukt i Photoshop. I stedet åpnes AAN-filer med Pro Tools fra Avid.

Legg igjen en kommentar