Hvordan åpne, redigere og konvertere XNB-filer

En fil med XNB-filtypen er en XNA Game Studio Express XNA Framework Content Pipeline Binary-fil. Den brukes til å lagre originale spillfiler i et proprietært format.

På engelsk: en XNB-fil er vanligvis en komprimert fil full av bilder som vises i et videospill opprettet med XNA Game Studio, men de kan også inneholde ekstra spilldata som lydfiler.

Noe programvare kan referere til XNB-filer som kompilerte aktivafiler.

XNB-filtypen ser veldig ut som XMB og kan virke lik, men XMB-filer er dataspillfiler som brukes i spill som Age of Empires og X-Wing.


Hvordan åpne en XNB-fil

Den virkelige kilden til XNB-filer er Microsoft XNA Game Studio, et verktøy som fungerer sammen med Microsoft Visual Studio for å lage videospill for Microsoft Windows, Windows Phone, Xbox 360 og (nå nedlagte) Zune. Dette programmet er imidlertid ikke et praktisk verktøy for å trekke ut bilder fra XNB-filer.

Det beste alternativet er et program som heter XNB Exporter, som er et bærbart verktøy (som betyr at ingen installasjon er nødvendig) som trekker ut PNG-filene fra den komprimerte XNB-filen du jobber med.

Den enkleste måten å bruke dette programmet på er å kopiere XNB-filen til samme mappe som programmet, og skriv deretter inn filnavnet til XNB-filen uten filtypen (f.eks. Fil i stedet for file.xnb) i XNB Exporter, og trykk deretter Gå for det!.

Du kan også være i stand til å åpne og / eller redigere XNB-filer med GameTools GXView-verktøyet.

Hvis du har installert GameTools, men ikke finner GXView, kan du åpne den direkte fra installasjonsmappen, nesten alltid her: C: Program Files (x86) GameTools GXView.exe.

Noen filtyper er kun tekstfiler og kan åpnes og vises med hvilken som helst tekstredigerer, for eksempel Notisblokk i Windows, eller en mer avansert tekstredigerer fra listen vår Beste gratis tekstredigeringsliste. Dette er ikke tilfelle med noen Game Studio XNB-filer, men hvis den du har er et annet format, kan dette være til hjelp.

Hvis du klarer å få en XNB-fil åpnet med en teksteditor, men den ikke er helt sammensatt av tekst, kan det være noe i den som identifiserer programmet som ble brukt til å lage filen, som du kanskje kan bruke til å finne en egnet program for å åpne den.

Microsoft

Hvis verktøyene ovenfor ikke åpner XNB-filen din, er det mulig at din ikke har noe å gjøre med XNA Game Studio og ikke er en ren tekstfil, i så fall er det et helt annet format i stedet. Det beste du kan gjøre er å se hvilken mappe XNB-filen er lagret i, og se om den konteksten kan hjelpe deg med å bestemme programmet som bruker den.

Hvis filen ikke åpnes som forklart ovenfor, må du dobbeltsjekke at du leser filtypen riktig. For eksempel, selv om XMB- og XNK-filer ligner XNB-filtypen, er ingen av dem det samme som XMB og åpnes derfor ikke med de samme programmene.


Hvordan konvertere en XNB-fil

En vanlig filkonverterer konverterer ikke XNB-filer. Verktøyene vi allerede har nevnt ovenfor er designet for å få bildefiler ut av en XNB-fil, noe som sannsynligvis er det du vil gjøre.

Du kan imidlertid også prøve TExtract, TerrariaXNB2PNG eller XnaConvert hvis programvaren ovenfra ikke hjelper.

Med XNB til WAV kan du kopiere WAV-lydfilen fra en XNB-fil. Hvis du vil at WAV-filen skal være i et annet lydformat som MP3, kan du bruke en gratis lydkonverterer.

Legg igjen en kommentar