Hvordan åpne, redigere og konvertere ACCDR-filer

En fil med filtypen ACCDR er en Microsoft Access Runtime Application-fil. Det er bare en skrivebeskyttet, nedlåst versjon av en ACCDB-fil som resulterer i at databasen åpnes i kjøretidsmodus.


Hvordan ACCDR-filer fungerer

Hvis en ACCDR-fil blir omdøpt til å ha .ACCDB-utvidelsen, gjenoppretter den fullstendige skrivefunksjoner slik at du kan gjøre endringer i den. Hvis det motsatte er gjort, låser den effektivt ned en ACCDB-databasefil slik at den ikke lenger kan redigeres.

ACCDR-filer er overlegne i forhold til ACCDB-filer ved at mens de fremdeles kan åpne og bli lest, kan de ikke ved et uhell manipuleres. Imidlertid gir de ikke den samme beskyttelsen som ACCDE-filer.

ACCDR-filer har ingenting å gjøre med CDR-filer.


Hvordan åpne en ACCDR-fil

ACCDR-filer åpnes ved hjelp av Microsoft Access.

Hvis du, eller noen du sender en ACCDR-fil til, ikke har Microsoft Access installert, kan ACCDR-filen fortsatt åpnes med gratis Microsoft Access Runtime. Dette er ikke en gratis versjon av Microsoft Access i sin helhet, men det er et alternativ du har for visning av ACCDR-filer uten at hele Access-programvaren er installert.

Hvis du ikke er sikker på hvilken fil du skal velge på nedlastingssiden for Microsoft Access Runtime, kan du lære hvordan du forteller om du har Windows 64-bit eller 32-bit. 32-biters og 64-biters versjoner heter henholdsvis AccessRuntime_x86_en-us.exe og AccessRuntime_x64_en-us.exe.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne ACCDR-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ACCDR-filer, kan du se hvordan du endrer standardprogrammet for en spesifikk filtypeguide for å lage det endring i Windows.


Hvordan konvertere en ACCDR-fil

Den enkleste måten å konvertere en ACCDR-fil til ACCDB er å selvfølgelig bare gi navnet på utvidelsen fra .ACCDR til .ACCDB.

Å gi nytt navn til en fil som dette er ikke mulig i Windows før du gjør en liten endring i måten filene vises i File / Windows Explorer. Å vise filtypen kan gjøres ved å søke etter mappen Alternativer i Kontrollpanel. Når du er der, under Vis-fanen, fjerner du merket for Skjul utvidelser for kjente filtyper. Dette vil la deg se .ACCDR-utvidelsen etter filnavnet, slik at du kan gi nytt navn til .ACCDB.

Fordi en ACCDR-fil virkelig er en ACCDB-fil, kan du, etter å ha omdøpt den som sådan, bruke hvilken som helst filkonverterer som støtter ACCDB-formatet for å konvertere den til noe annet. Microsoft Access er et eksempel på programvare som kan lagre en åpen ACCDB-fil i et helt nytt format

Du kan normalt ikke bare gi nytt navn til en fil til det formatet du vil at den skal være i, og forvente at den nye filen fungerer som den skal. Hvis du for eksempel omdøper en MP4-fil til MP3, blir ikke videofilen plutselig til en lydfil. Men gitt hva en ACCDR-fil faktisk er (bare en omdøpt fil), kan du bare gi den nytt navn slik at utvidelsen er .ACCDB, og få den til å fungere på nøyaktig samme måte som en ACCDB-fil ville gjort.


Legg igjen en kommentar