Hvordan åpne, redigere og konvertere MDT-filer

En fil med .MDT-filtypen er en Microsoft Access Add-in Data-fil, brukt av Access og dens tillegg for lagring av relevante data.


Hva brukes MDT-filer til?

Selv om Microsoft Access bruker begge filtyper, bør ikke en MDT-fil forveksles med MDB-formatet som Access bruker til å lagre databaseinformasjon, med mindre din spesielle MDT-fil tilfeldigvis er en gammel Microsoft Access 97 malfil.

En MDT-fil kan i stedet være en GeoMedia Access Database Template-fil, som er et format som brukes av GeoMedia geospatial prosesseringsprogramvare for å lage en MDB-fil ut av dataene.

Enkelte videoredigeringsprogrammer kan også bruke MDT-filtypen til å lagre tekst i XML-format om prosessen med å lage video. Dette er kanskje ikke relatert til MDT-videoformatet som brukes av noen Panasonic-kameraer.

Autodesk (nå utgått) Mechanical Desktop (MDT) -programvare bruker også denne forkortelsen, men jeg tror ikke filene lagres med .MDT-utvidelsen. MDT-filer har heller ikke noe å gjøre med Microsoft Deployment Toolkit (MDT) som brukes til å installere Windows-operativsystemet.


Hvordan åpne en MDT-fil

Microsoft Access åpner filer som er i MDT-format.

Hvis MDT-filen din ikke er en Microsoft Access-datafil, blir den mest sannsynlig brukt av Hexagons GeoMedia Smart Client.

En enkel tekstredigerer skal kunne åpne MDT-filer som er produsert fra videokonverterere eller videoredigerere. Du trenger sannsynligvis bare å åpne denne typen MDT-fil hvis du ikke er sikker på hvor programmet lagrer videofilen, siden plasseringen av videoen er lagret i MDT-filen. Se vår liste over beste gratis tekstredigerere for noen gode alternativer for visning av disse typer MDT-tekstfiler.

Hvis MDT-filen din er tilknyttet et Panasonic-kamera og den er ødelagt og ikke kan brukes normalt, kan du se denne YouTube-videoen om hvordan du reparerer MDT-filen med Grau Video Repair Tool.

En tekstredigerer kan være nyttig, selv om MDT-filen ikke er lagret i noen av disse formatene. Bare åpne filen der og se om det er noen topptekstinformasjon eller lesbar tekst hvor som helst i filen som indikerer hvilket program som ble brukt til å lage den. Dette kan hjelpe deg med å undersøke programvare som støtter åpning av den spesifikke filen.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne MDT-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne dem, se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage det endring i Windows.


Hvordan konvertere en MDT-fil

En MDT-fil kan sannsynligvis ikke konverteres til et annet format som Microsoft Access gjenkjenner. Denne typen datafiler brukes sannsynligvis bare av programmet når dataene er nødvendige, og er ikke ment å bli åpnet etter ønske, som med ACCDB og andre Access-filer.

Det er sannsynlig at GeoMedia Smart Client kan eksportere dataene sine til andre formater i tillegg til MDT, så jeg antar at du kan bruke det samme programmet til å åpne MDT og lagre det i et annet format.

Jeg ser ingen grunn til å konvertere en XML-basert MDT-fil, men det kan du absolutt hvis du vil. Bare åpne filen i et tekstredigeringsprogram og lagre den i et nytt format som TXT eller HTML.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Før du antar at programmene ovenfra ikke fungerer riktig for å åpne MDT-filen, kan du vurdere om du leser filtypen riktig. Det kan være enkelt å forveksle ett filformat med et annet hvis de bruker lignende filtyper.

For eksempel ser MTD-suffikset ut som MDT, men brukes faktisk til Musicnotes Digital Sheet Music-filer, et format som ikke fungerer med noen av MDT-filåpnerne ovenfor.

Det samme kan sies om MDF-, MDL- og DMT-filer, som alle brukes til unike filformater som åpnes med spesifikke og forskjellige programvareprogrammer.

Legg igjen en kommentar