Hvordan åpne, redigere og konvertere MAS-filer

En fil med MAS-filtypen kan være en Microsoft Access Stored Procedure Shortcut-fil. Dette formatet lagrer et spørsmål som er forhåndsskrevet og brukt av en Microsoft Access-database.

Et annet format som bruker MAS-filtypen, er rFactor Track-filen som brukes av Image Races rFactor racing simuleringsvideospill, og lagrer informasjon om hvordan racerbanen skal se ut. I tillegg kan noen MAS-filer inneholde andre eiendeler som kjøretøy- og lyddata, og blir noen ganger sett sammen med MFT-filer.

Hvis ikke i noen av disse formatene, kan en MAS-fil i stedet være en MEGA Alignment Sequence-fil som lagrer genetisk informasjon, i binær, for bruk med MEGA-programvaren. Dette formatet brukes til å justere genetiske koder mellom forskjellige prøver.


Hvordan åpne en MAS-fil

Microsoft Access lagret prosedyre Snarveifiler åpnes med Microsoft Access.

rFactor er programvaren som åpner rFactor Track-filer. Noen standard MAS-filer er installert i mappen rFactor2 Installed som standard. Også tilgjengelig på rFactor-nettstedet er gMotor MAS File Utility, et bærbart program (dvs. at du ikke trenger å installere det) som åpner denne typen MAS-filer gjennom filet > Åpen... menyen.

gMotor MAS File Utility er inkludert i nedlastingen "rFactor mod development tool pack", som du også kan finne på nedlastingssiden. Du kan enten laste ned hele pakken eller bare verktøyet selv.

Programvaren som brukes til å åpne MEGA Alignment Sequence-filer kalles MEGA. Du kan gjøre dette gjennom verktøyet Alignment Explorer ved hjelp av Rette inn > Åpne Saved Alignment Session ... menyelement. Denne applikasjonen kan bruke MAS-filen til å opprette andre filer som MEGA Tree Session-filer (.MTS).

Hvis disse programmene ikke åpner MAS-filen, kan det være lurt å prøve en tekstredigerer som Notisblokk i Windows, TextEdit i macOS eller et annet gratis tekstredigeringsprogram. Når du ser på en fil som et tekstdokument, kan du ofte finne et ord eller to som hjelper deg med å identifisere formatet den er i, noe som ofte er svært nyttig for å finne et passende program som kan åpne den aktuelle filen.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne MAS-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne MAS-filer, kan du se vår artikkel om hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtypeguide for å gjøre den endringen i Windows.

Hvordan konvertere en MAS-fil

Det er lite sannsynlig at MAS-filer som brukes med Microsoft Access kan konverteres til et annet format, men du kan prøve det for å være sikker. Hvis det er mulig, vil du kunne gjøre det gjennom filet > Lagre som menyen.

Hvis du ønsker å konvertere en MAS-fil som brukes med rFactor, kan du prøve å se gjennom menyen for en filet > Lagre som or Eksport alternativ, som vanligvis er hvordan programvare konverterer filformater.

Mens MEGA brukes til å åpne noen MAS-filer, er det lite sannsynlig at den kan konvertere Alignment Sequence-filer - de ser ut til å ha et begrenset formål og er sannsynligvis ikke ment å eksistere i noe annet format. Imidlertid er det igjen en slags Lagre eller Eksporter-meny du bør se etter hvis du mistenker at du faktisk kan konvertere MAS-filen ved hjelp av MEGA.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

MAS-filer som fremdeles ikke åpnes etter å ha prøvd forslagene ovenfor, kan ikke engang være MAS-filer. Sørg for å dobbeltsjekke at du ikke leser feil filtypen. 

Det er definitivt mange eksempler på lignende stavede filtyper som ikke er helt relatert til MAS-filer. MAT-filer er et eksempel.

Hvis filen din ikke bruker .MAS-filtypen, bruker du søkeboksen øverst på denne siden eller går til Google for å lære mer om filtypen for å se hvilket format filen er i og hvilket program som kan åpne eller konverter det.

Legg igjen en kommentar