Hvordan åpne, redigere og konvertere OPML-filer

En fil med OPML-filtypen er en Outline Processor Markup Language-fil. Den er lagret i en bestemt struktur ved bruk av XML-format, og brukes til å utveksle informasjon mellom applikasjoner uavhengig av operativsystem.

OPML-filformatet blir ofte sett på som import / eksportformat for RSS-feedleserprogrammer. Siden en fil i dette formatet kan inneholde en samling av RSS-abonnementsinformasjon, er det det ideelle formatet for sikkerhetskopiering eller deling av RSS-feeder.


Hvordan åpne en OPML-fil

Nesten ethvert program som administrerer RSS-feeder, skal kunne importere OPML-filer og eksportere OPML-filer.

Feedly er et eksempel på en gratis RSS-leser som kan importere OPML-filer (du kan gjøre det via denne OPML-importlenken). Thunderbird-e-postklienten skal også fungere.

Hvis du finner en OPML-fil på nettet og vil se hva som er i den, er det et verktøy som heter OPML Viewer som vil gjøre nettopp det.

Tkoutline og ConceptDraws MINDMAP kan også åpne .OPML-filer.

En enkel tekstredigerer er en annen måte å åpne OPML-filer på. Se vår liste over beste gratistekstredigerere for noen av våre favoritter. Husk imidlertid at en faktisk RSS-feedaggregat som Feedly er den beste måten å faktisk gjøre OPML-feedoppføringene nyttige (dvs. vise deg innholdet som RSS-feeds er fra). En tekstredigerer er egentlig bare bra for å redigere OPML-filen eller bare vise tekstinnholdet.

På det notatet kan hvilken som helst XML- eller teksteditor brukes til å gjøre endringer i en OPML-fil.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne OPML-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne OPML-filer, kan du se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en OPML-fil

Tkouline-programmet nevnt ovenfor kan brukes til å konvertere en OPML-fil til HTML eller XML.

OPML-filer kan også konverteres til CSV for bruk i et regnearkprogram som Microsoft Excel.

Pandoc er en annen OPML-omformer som kan lagre XML-data fra en OPML-fil til et stort utvalg av formater som AsciiDoc, markdown, LaTeX og andre.

Mer informasjon om OPML-filformatet

I en typisk OPML-fil er det en element som beskriver tittelen, eieren eller annen metadatainformasjon. Med en RSS-feed er dette normalt artikkelens tittel. Etter det er tag som inneholder innholdet i det filen beskriver, og element for å inneholde attributter eller andre delelementer i omrisset.

OPML ble opprettet av UserLand med den opprinnelige hensikten å være for et filformat som tilhørte tekstbehandlingsverktøyet innebygd i Radio UserLand-programvaren.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne filen din med forslagene ovenfra, er det første du bør sjekke at du faktisk har å gjøre med en OPML-fil. Noen filtyper ligner OPML, men er faktisk ikke relaterte i det hele tatt, og fungerer derfor ikke med OPML-programmene ovenfor.

For eksempel kan det hende du virkelig har en OMP-fil, som kan være en Office Manager-dokumentarkivfil eller en OpenMind Window-dokumentfil. Selv om filtypen ser veldig ut som OPML, er de ikke i samme format og kan ikke åpnes med de samme applikasjonene.

Førstnevnte er et filformat opprettet av Krekeler Office Manager Pro-programvaren, og sistnevnte fungerer med MatchWare MindView.

OPAL er en lignende filtypen som kan forveksles som en OPML-fil. Den brukes i stedet av Microsoft Office Customization Tool som en Microsoft Office User Settings-fil for å tilpasse hvordan Microsoft Office er installert.


Legg igjen en kommentar