DB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

.DB-filtypen brukes ofte av et program for å indikere at filen lagrer informasjon i et slags strukturert databaseformat.

For eksempel kan mobiltelefoner bruke DB-filer til å lagre krypterte applikasjonsdata, kontakter, tekstmeldinger eller annen informasjon.

Andre programmer kan bruke DB-filer til plugins som utvider programmets funksjoner, eller for å oppbevare informasjon i tabeller eller noe annet strukturert format for chatlogger, historikklister eller øktdata.

Noen filer med DB-filtypen er kanskje ikke databasefiler i det hele tatt, som Windows Thumbnail Cache-format som brukes av Thumbs.db-filer. Windows bruker disse DB-filene til å vise miniatyrbilder av bildene til en mappe før du åpner dem.

DB-filer.
 


Hvordan åpne en DB-fil

Det er et bredt spekter av bruksområder for DB-filer, men bare fordi de alle bruker den samme filtypen, betyr det ikke at de lagrer lignende data eller kan åpnes / redigeres / konverteres med samme programvare. Det er viktig å vite hva DB-filen din er til før du velger hvordan du skal åpne den.

Telefoner som har DB-filer lagret, brukes sannsynligvis til å inneholde en slags applikasjonsdata, enten det er en del av selve applikasjonsfilene eller personlige data som er lagret i appen eller operativsystemet.

For eksempel lagres tekstmeldinger på en iPhone i en sms.db-fil i / private / var / mobile / Library / SMS / mappen.

Disse DB-filene kan være kryptert og umulig å åpne normalt, eller de kan vises og redigeres fullt ut i et program som SQLite, hvis DB-filen er i SQLite-databaseformat.

Databasefiler som brukes av andre applikasjoner som Microsoft Access, LibreOffice-programmer og Design Compiler Graphical, kan noen ganger åpnes i deres respektive program eller, avhengig av data, importeres til et annet program som kan bruke det til et lignende formål.

Skype lagrer en historie med chatmeldinger i en DB-fil kalt main.db, som kan flyttes mellom datamaskiner for å overføre meldingsloggen, men sannsynligvis ikke åpnes direkte med programmet. Imidlertid kan du kanskje lese Skypes main.db med en nettleser for databasefiler.

Avhengig av Skype-versjonen din, kan main.db-filen være lokalisert på en av disse stedene:

C: Brukere [brukernavn] AppData Local Packages Microsoft.SkypeApp_kzf8qxf38zg5c LocalState main.db
C: Brukere [brukernavn] AppData Roaming Skype [Skype brukernavn] main.db


Hva er Thumbs.db-filer?

Thumbs.db-filer blir automatisk opprettet av noen versjoner av Windows og settes i mapper som inneholder bilder. Hver mappe med Thumbs.db-fil har bare en av disse DB-filene.

Hvordan reparere skadede eller ødelagte Thumbs.db filer hvis du får en kernel32.dll feil som er relatert til en Thumbs.db fil.

Formålet med Thumbs.db-filen er å lagre en hurtigbufret kopi av miniatyrversjonene av bildene i den spesifikke mappen, slik at når du ser mappen med synlige miniatyrbilder, får du se en liten forhåndsvisning av bildet uten å måtte åpne den. Dette er det som gjør det veldig enkelt å sile gjennom en mappe for å finne et bestemt bilde.

Uten Thumbs.db-filen kunne ikke Windows gjengi disse forhåndsvisningsbildene for deg, og ville i stedet bare vise et generisk ikon.

Sletting av DB-filen vil tvinge Windows til å regenerere alle disse miniatyrbildene hver gang du ber om dem, noe som kanskje ikke er en rask prosess hvis mappen inneholder en stor samling bilder eller hvis du har en treg datamaskin.

Det er ikke noen verktøy som følger med Windows som kan vise Thumbs.db-filer, men du kan ha hell med Thumbs Viewer eller Thumbs.db Explorer, som begge kan vise deg hvilke bilder som er bufret i DB-filen, samt trekke ut noen eller alle sammen.

Hvordan deaktivere Thumbs.db filer

Det er trygt å slette Thumbs.db-filer så mange ganger du vil, men Windows vil fortsette å gjøre dem til å lagre disse hurtigbufrede miniatyrbildene.

En vei rundt dette er å åpne mappealternativer ved å utføre kontrollmapper kommandoen i dialogboksen Kjør (Windows Nøkkel + R). Gå deretter inn i Utsikt Fanen og velg Vis alltid ikoner, aldri miniatyrbilder.

En annen måte å stoppe Windows i å lage Thumbs.db-filer er å endre DWORD-verdien DisableThumbnailCache å ha en dataverdi på 1, på dette stedet i Windows-registret:

HKEY_CURRENT_USER Programvare Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced

Du må kanskje starte datamaskinen på nytt for at registerendringen skal tre i kraft.

Hvis du gjør denne endringen, slutter Windows å vise miniatyrbilder av bilder, noe som betyr at du må åpne hvert bilde for å se hva det er.

Du bør da kunne slette Thumbs.db-filer som tar unødvendig plass. Du kan raskt slette alle Thumbs.db-filene ved å søke etter dem med alt, eller gjennom Diskoppryddingsverktøyet (kjør det fra kommandolinjen med cleanmgr.exe kommando).

Hvis du ikke kan slette en Thumbs.db-fil fordi Windows sier at den er åpen, bytt Windows Utforsker til Detaljer-visning for å skjule miniatyrbildene, og prøv igjen å slette DB-filen. Du kan gjøre dette fra Utsikt menyen når du høyreklikker hvitt mellomrom i mappen.


Hvordan konvertere DB-filer

DB-filer som brukes med MS Access og lignende programmer, kan vanligvis konverteres til CSV, TXT og andre tekstbaserte formater. Prøv å åpne filen i programmet som opprettet den eller bruker den aktivt, og se om det er et Eksporter eller Lagre som-alternativ som lar deg konvertere DB-filen.

Hvis DB-filen din ikke en gang kan åpnes med et normalt program, som de fleste DB-applikasjonsfiler eller krypterte DB-filer, er det liten sjanse for at det er en DB-omformer som kan lagre filen i et nytt format.

Thumbs.db-seerne ovenfor kan eksportere miniatyrbildene fra en Thumbs.db-fil og lagre dem i JPG-format.

Denne filen har ingenting å gjøre med DBF-filer, selv om de kan se ut til å være relaterte.

Legg igjen en kommentar